Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Saldū notiks Latvijas amatieru čempionāta trešais posms motokrosā

Saldū notiks Latvijas amatieru čempionāta trešais posms motokrosā
Foto: AS Photography

Sestdien, 16. jūlijā, "Silavotiņu mototrasē", Saldū notiks trešais no sešiem plānotajiem Latvijas amatieru čempionāta (LAČ) posmiem motokrosā. Vērojot kopvērtējuma tabulas, gandrīz katrā klasē situācija ir ļoti saspringta, kas nozīmē, ka Saldū varētu notikt līderu maiņas.

“Trase sacensībām tiks sagatavota atkarībā no laikapstākļiem. Jārēķinās, ka šoreiz būs nedaudz dubļi. Uztrauc tas, ka intensīvi līst. Negribam sastumt lielus dubļus, tādēļ nedaudz pielīdzināsim un, visticamāk, nefrēzēsim, lai nebūtu lielāki dubļi. Darīsim visu, lai trase būtu pēc iespējas labāka,” stāstīja trases saimnieks Aidis Herings, kurš atklāja, ka braucējiem līdzīgi kā iepriekšējās sacensībās junioru čempionātā un Latvijas kausā pateicoties vietējiem uzņēmējiem un pašvaldības atbalstam ir izgatavotas turpat Saldus pusē tapušas balviņas.

Solo braucēji Latvijas amatieru čempionātā sadalīti astoņās dažādās klasēs: MX18+, MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+, MX Iesācēji un MX Open. Šajās sacensībās piedalās arī blakusvāģi un kvadricikli.

Iepriekšējā posmā, kas notika jūnijā vidū Alojā, prestižajā MX Open klasē uzvaras laurus plūca Tomass Šaicāns no “Rodeo MX”, kas pēc aizvadītajiem dieviem Latvijas amatieru čempionāta posmiem sezonas kopvērtējumā ir tikai ceturtais. Līderpozīcijās šajā klasē izvirzījies Andis Valts (Moto Mafia), otrajā pozīcijā atrodas Kārlis Roberts Elksnis (MX Ādaži), bet trešais pagaidām ir Kristers Drevinskis (Rodeo MX), kuram traumas dēļ šī sezona ir beigusies.

Ļoti saspringta situācija šobrīd ir MX18+ klases kopvērtējuma tabulā, kuras augšgalā šobrīd ar 89. punktiem Ansis Anševics (Rodeo MX), Rihards Pabērzs (KTM Motofavorīts), atpaliekot no līdera vien par 9 punkti ir otrais, bet šobrīd trešajā pozīcijā ir Uldis Mustis (MK ASB), kura kontā 73 punkti. Turpat blakus līderiem ir arī Sandis Aleksejevs (DAKO Ziemeļkurzeme). Liela iespējamība, ka pēc Saldus posma Izkārtojums tabulā varētu mainīties.

Arī MX 30+ klasē TOP3 braucēji punktu ziņā viens otram ir ļoti tuvu. Favorīta statusā šobrīd ir Jānis Riters (GF Racing Team), otrais – Artūrs Treija (Moto Mafia), bet trešais – Mārtiņš Marķitāns (MX Factory Riga).

MX40+ grupā līderis pagaidām ir Andris Jonaitis (GF Racing team), bet tabulas otrajā un trešajā pozīcijā ir “Rambas R” kluba pārstāvji Andris Hohlačovs un Agris jauntēvs.

MX45+ klasē tabulas augšgalā ir Leona Kozlovska (MX Ādaži) vārds, kurš uzvarējis abos iepriekšējos posmos, sakrājot maksimālo iespējamo punktu skaitu. Otrajā pozīcijā ir abu iepriekšējo posmu sudraba medaļnieks Andis Spila (VV Moto Racing team), bet trešajā tabulas ailītē šobrīd atrodas Raimonds Kalniņš (DAKO Ziemeļkurzeme).

MX50+ klasē līderos atrodas Raimonds Baltgalvis (Saldus Motoklubs). Aiz viņa sezonas kopvērtējumā TOP3 ātrāko sportistu tabulā ierakstījušies arī Arvis Sanders (Rodeo MX) un Romualds Vaitišķis (MX Jaunpils).

Vecākajā solo motociklu grupā MX55+ sezonas kopvērtējuma līderis pagaidām ir “CAMK Latgale” braucējs Jānis Mironovs, kura kontā ir 100 punkti. Egidius Mačiunas ar 86. punktiem ir otrais, bet tabulas trešajā pozīcijā ir Normunds Šķepasts (MK ASB) – viņam 80 punkti.

Kvadriciklu Open klasē līderis šobrīd ir Reinis Bicāns (JTSC “Eriņi”), aiz sevis tabulā otrajā pozīcijā atstājot četrkārtējo Eiropas čempionu Kevinu Sāru no Igaunijas, kurš piedalījies tikai vienā posmā. Savukārt trešais šobrīd ir Atis Breds no “Gulbenes Moto”.

Q Amatieru klasē konkurentiem priekšgalā ir Jānis Raiskums (Motokruīzs), tabulas otrajā ailītē ierindojies Dāvis Ciršs (MX Ādaži), bet trešais pagaidām ir Kārlis Neija (KTM Motofavorīts).

Kvadriciklu Iesācēju grupā visproduktīvākais aizvadītajos posmos bijis Iļja Dektarjovs (KTM Motofavorīts), kurš ir stabils sezonas kopvērtējuma līderis. Otrais pagaidām ir Keits Kalvāns (MK Aloja), bet trešais – Arnis Zdanovskis (MX4 Dobele).

Q Veterāni klasē līderis ir Viktors Vaskis no “Rodeo MX”, otrais – Jānis Kirilko (MX Ādaži), bet kopvērtējuma trešajā ailītē atrodas Andra Cirša (MX Ādaži) vārds.

Blakusvāģu Open grupā kopvērtējuma tabulā vadībā šobrīd ir brāļi Daniels un Bruno Lielbārži, kuri tikai pa diviem punktiem ir priekšā Māra Rupeika/Kaspara Krieva (MX Moduls) ekipāžai. Trešajā pozīcijā atrodas Emīls un Elmārs Tilaki (SK “Elkšņi”).

Blakusvāģu Amatieru ieskaitē kopvērtējuma tabulā TOP3 ekipāžas sastājušās blakus ļoti cieši. Pagaidām sezonas kopvērtējuma tabulas pašā augšgalā ir Gata Tabūna/Edgara Skinderska (Rambas R) ekipāža, bet otrajā un trešajā pozīcijā tikai ar trīs punktu starpību ir Roberta Liepas/Helvija Branta (Rambas R) un Kaspara Lubgana/Oskara Dūdena (Kristera Serģa Motoklubs) ekipāžas.

Blakusvāģu Veterānu klasē diezgan stabili iepriekšējos posmus visiem pa priekšu braukuši lietuvieši Liutauras Variakojis ar Rītu Kišunasu. Tikpat stabili viņiem tuvumā turējušies Kaspars un Markuss Tuči no kluba “Salacas kauss”. Trešie kopvērtējumā šobrīd Modris Štelle un Roberts Klāvs Užāns (CAMK Latgale).

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Edvards Bidzāns. Foto: LaMSF
1

Latvija Nāciju motokrosa kvalifikācijas sacensībās nenodrošina vietu A finālā

Latvijas komanda, ko pārstāv Kārlis Alberts Reišulis, Edvards Bidzāns un Mairis Pumpurs, Nāciju kausa izcīņas sacensībās motokrosā nav kvalificējusies A finālam. Viena valsts pirms svētdien gaidāmajiem finālbraucieniem vēl pie šādas iespējas tiks, līdz ar to cerība nav zaudēta.
Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

Akosta "MotoGP" sprintā krīt no līderpozīcijas, uzvaru gūst Banjaja

"MotoGP" čempionāta vicelīderis Frančesko Banjaja izcīnījis uzvaru Japānas posma sprinta sacensībās Motegi trasē, bet, atrodoties vadībā, kritienu piedzīvoja Pedro Akosta.
Foto: mxgp.com
11

Motokrosa olimpiskās spēles: Latvijas komanda startē Nāciju kausā

Ar kvalifikācijas sacensībām šodien un finālbraucieniem svētdien Lielbritānijā, "Matterley Basin" trasē tiks aizvadīts ikgadējais Nāciju kauss motokrosā, kas neoficiāli saukts arī par "motokrosa olimpiskajām spēlēm".