Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Uz MXGP motocikla jūtos labāk nekā jebkad"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Uz MXGP motocikla jūtos labāk nekā jebkad"
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct GasGas Factory Racing Team

Jau šajā nedēļas nogalē Krievijā tiks aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta pirmais posms. Pauls Jonass šosezon kļuvis par "GasGas" rūpnīcas braucēju, un tieši Orļonokas trasē aizvadīs savas pirmās sacensības komandas sastāvā. Intervijā portālam "gatedrop.com" viņš stāsta, ka šobrīd ir lieliskā fiziskā formā, kā arī labi apradis ar jauno motociklu.

Izskatās, ka šogad esi īpaši pievērsies startu treniņiem?

Pauls Jonass: "Jā, esam ieguldījuši tur darbu. Visi zina, cik svarīgi ir tieši starti. Sajūta ir laba, redzēsim kā šonedēļ viss ies."

Kā Tev iet pēc šīs supergarās starpsezonas? Viss liecina, ka esi vesels, simtprocentīgā formā un gatavs pirmajam posmam!

P.J.: "Jā, esmu vesels par simts procentiem. Gan uz motocikla, gan bez tā ir paveikts daudz darba, tāpēc jūtos labi un gatavs startēt sacīkstēs. Šīs būs manas pirmās sacensības pēc ilgāka pārtraukuma. Patiesībā, pašlaik uz 450cm3 motocikla jūtos labāk nekā jebkad. Kopā ar "Standing Construct GasGas" komandu kopā esam tiešām labi pastrādājuši, un nevaru vien sagaidīt pirmos startus."

Kā pats teici, sacensībās neesi braucis ilgu laiku. Tas ir Tavs darbs, bet droši vien nav viegli saglabāt motivāciju vajadzīgajā līmenī?

P.J.: "Par laimi, esmu braucējs, kuram nav nepieciešama motivācija. Es zinu, kas ir jāizdara, un varat arī teikt, ka smags darbs un treniņi man nāk viegli. Smagākais bija nezināt, kad atkal notiks sacensības, jo kalendārā visu laiku bija izmaiņas. Situācija gan visiem ir vienāda. Treniņos biju ielicis labu pamatu, tādēļ man nebija problēma pielāgoties, lai būtu gatavs startam Krievijā."

Runājot par Tavu ierakstu "Instagram", izskatās, ka izbaudi savus treniņus. Vai arī Krievijā pirms starta redzēsim gatavošanās deju?

P.J.: "Redzēsim! Vienmēr gribu, lai treniņu dienās būtu viegls noskaņojums, un man patīk radīt jautrību saviem līdzjutējiem. Mēs esam sacīkšu braucēji, bet reizē arī reāli cilvēki. Visiem ir nepieciešams vairāk pozitīvā un izbaudīt mirkli."

Tev ir jauna komanda, jauns motocikls un svaigs veidols. Droši vien ar aizrautību gaidi, ko šajā sezonā varēsi sasniegt?

P.J.: "Pavisam noteikti! Šosezon izskatīšos pavisam savādāk, kas ir aizraujoši un, protams, mērķēju uz labiem rezultātiem. Gribu atdarīt komandai un sponsoriem par to, ka viņi ir noticējuši man."

Atšķirībā no MXGP konkurentiem, Tu pirms sezonas nepiedalījies nevienās sacīkstēs. Kāpēc tā?

P.J.: "Plāns bija piedalīties dažās klasiskajās pirmssezonas sacensībās, bet, par nelaimi, tās atcēla. Pēc tam tā kā nebija skaidrs, kad sāksies pasaules čempionāts, tāpēc kopā ar komandu vienkārši nolēmām koncentrēties MXGP un nepiedalīties mazākās sacīkstēs. Sezona beigsies tikai decembrī, kas ir ilgi, ja rēķina no šī brīža. Arī tāpat man ir liela pārliecība par sevi un savām spējām, tāpēc neesmu satraucies par to, ka pirms pasaules čempionāta neesmu aizvadījis sacensības."

Kā domā, vai būs nepieciešamas vairākas sacīkstes, kamēr "nokratīsi rūsu", un mēs ieraudzīsim, uz ko patiesībā Pauls Jonass šogad ir spējīgs?

P.J.: "Tad jau redzēsim. Mērķis ir jau pirmajos posmos sasniegt labus rezultātus un aizvadīt stabilu sezonas sākumu. Svarīgi saglabāt veselību un pēc tam, sezonai turpinoties, uzlabot sniegumu. Sezonas vidū, kad būs vairāki posmi ik nedēļu, ir tas brīdis, kad var izcīnīt daudz punktus vai arī daudz zaudēt, tāpēc būs svarīgi katru nedēļu būt spēcīgam un cīnīties par augstākajām vietām."

Vai ļoti gaidi posmu savās mājās?

P.J.: "Posms Latvijā vienmēr bijis īpašs. Nekad iepriekš čempionātā tas nav bijis tik agri, tādēļ uz to brīdi vēl būs daudz emociju, kas raksturīgas sezonas sākumam, un tas ir jauki. Pagājušajā gadā, kad Ķegumā notika trīs posmi, tajos nevarēju piedalīties, tāpēc būs lieliska sajūta atkal startēt savu fanu priekšā. Ļoti gaidu šīs sacīkstes, un būtu perfekti, ja es tur varētu būt visiem priekšā."

Visbeidzot, kādus rezultātus prognozē šajā sezonā? Vai spēj iztēloties, ka atkal būsi 2019. gada līmenī vai varbūt pat ātrāks?

P.J.: "Šajā brīdī gan pats, gan braucot ar motociklu jūtos tiešām labi. Sajūta ir labāka nekā jebkad, tāpēc vienkārši jābrauc gudri un jāsaglabā veselība. Ja to spēšu izdarīt un vēl sasniegšu augstus rezultātus jau sezonas ievadā, tad pēc tam varu turpināt uzlabot sniegumu un ticu, ka varu būt vēl ātrāks nekā 2019. gadā. Toreiz, pirmajā sezonā ar 450cm3 motociklu kāpu uz pjedestāla, tāpēc tagad zinu, ka to spēju paveikt. Ar "GasGas" motociklu šī man varētu būt tiešām laba sezona."

     [+] [-]

, 2021-06-12 13:20, pirms 3 gadiem
Ir kāds atradis, kur rīt rādīs, bez paša mxgp.com?
Best4sport saprotu, ka vairs nerādīs, vismaz programmā nav.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-12 13:27, pirms 3 gadiem
Go3 rādīs sport 3 open

  +1 [+] [-]

, 2021-06-12 13:29, pirms 3 gadiem
Šī būs Paula labākā sezona mxgp ever!!! AIZIET!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-12 15:09, pirms 3 gadiem
Televīzijā tiešraides laikam nebūs ,vismaz tv3sport2-rāda ierakstu 17.15 pirmo br, un18,15 otro br. Eirosports2 ,vispār naktī r;ada ierakstā. Besporti vispār nerāda. Būs jāiztiek ar MXGP-mājas lapu.
1.br. MXGP-12,15
2.br.MXGP-15.15
kv.br.MXGP-9.15
Pēc lv laika

     [+] [-]

, 2021-06-12 17:54, pirms 3 gadiem
Veiksmi Paulam un stabilu sezonu, bez traumām

     [+] [-]

, 2021-06-12 21:05, pirms 3 gadiem
Jonass Gas Gas formā ar Red Bull cepuri galvā, vai Red Bull kaut ko sponsorē? Medicīnas testus utt?? Kāds zin!?

     [+] [-]

, 2021-06-12 21:05, pirms 3 gadiem
Jau rakstiju. Ja ir go3 sporta paka, tad ir kanāls 3sport open. Tur būs tiešraide

     [+] [-]

, 2021-06-12 21:26, pirms 3 gadiem
Šis raksts ir atrefējums no MXGP lapas, nekas jauns nav pateikts, MX mājas lapa vispār nekāda, rīt starti, bet šim gadam vēl nekas nav ielikts.