Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis izcīna uzvaru EMX125 pirmajā braucienā Vācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis izcīna uzvaru EMX125 pirmajā braucienā Vācijā
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Mediacross

Eiropas motokrosa čempionāta EMX125 klases sestā posma pirmajā braucienā Vācijā šodien uzvaru izcīnīja latviešu motosportists Kārlis Alberts Reišulis. Viņa brālis Jānis Mārtiņš Reišulis ierindojās piektajā vietā.

Kvalifikācijā Toičentāles trasē pirmajā grupā J.Reišulis atzīmējās ar ceturto ātrāko apļa laiku, savukārt K.Reišulis bija sestais ātrākais otrajā grupā. Uzrādot 20. rezultātu pirmajā grupā, finālsacīkstēm kvalificējās arī Uldis Freibergs, bet 19. vieta otrajā grupā pie starta barjeras ļāva nokļūt arī Robertam Lūsim.

Šodien norisinājās pirmais brauciens, taču pēc starta latvieši nebija starp līderiem. Drīz vien K.Reišulis bija pacēlies uz pirmo sešinieku. Jau pirmajos apļos viņš apdzina sezonas līderi Kasu Valku, pēc tam arī Aleksi Fuerī un komandas biedru Ivano van Erpu, bet piektā apļa beigās pabrauca garām arī otram komandas biedram Feručio Dzanki, jau nonākot vadībā.

K.Reišuļa ātrums bija ievērojami labāks nekā sāncenšiem - viņa ātrākais apļa laiks šajās sacīkstēs bija par vairāk nekā divām sekundēm labāks nekā otram ātrākajam braucējam. "MJC Yamaha" komandas sportists izveidoja drošu pārsvaru, bet vēlāk tempu mazināja, ļaujot otrajā vietā nonākušajam Fuerī pietuvoties līdz mazāk nekā sekundes atstatumam. Trešo vietu guva Dzanki.

J.Reišulis pēc pirmā apļa bija vien devītais, bet arī pacēlās uz augšu par vairākām pozīcijām, finišējot piektajā vietā. Pārējie latvieši punktu neizcīnīja - Lūsis finišēja 22. vietā, bet Freibergs palika 29. vietā.

Šosezon notikušo piecu posmu laikā K.Reišulis septiņas reizes finišējis pirmajā trijniekā un uzvarēt viņam izdevās jau pirms nedēļas Francijā notikušā posma otrajā braucienā, kas gan nedeva pirmo vietu summā. Šī viņam ir otrā uzvara kādā no braucieniem šajā sezonā.

Dodoties uz Vācijas posmu, K.Reišulis kopvērtējumā ieņēma otro vietu, 32 punktus zaudējot Valkam, kamēr J.Reišulis bija piektais.

Otrais EMX125 finālbrauciens Vācijā tiks aizvadīts svētdien.

1. brauciens EMX125 klasē:

VietaBraucējsValstsMotociklsRezultāts
1.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaYamaha15 apļi
2.Aleksis FuerīFrancijaFantic+0.862
3.Feručio DzankiItālijaYamaha+9.971
4.Kass ValksNīderlandeFantic+11.018
5.Jānis Mārtiņš ReišulisLatvijaKTM+18.659
6.Simone MansiniItālijaKTM+40.767
7.Antonio GalehoSpānijaGasGas+43.747
8.Marks-Antuāns RosiFrancijaKTM+49.766
9.Eriks RakovsVācijaKTM+55.249
10.Vitezslavs MareksČehijaKTM+58.163
22.Roberts LūsisLatvijaKTM1:55.631
29.Uldis FreibergsLatvijaHusqvarna+1 aplis

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...