Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Staicelē startēs Latvijas kausa pirmais posms motokrosā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Staicelē startēs Latvijas kausa pirmais posms motokrosā
Foto: Māris Stiprais

20. aprīlī, Staicelē “Līciema” mototrasē notiks Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. Šis ir 14. gads pēc kārtas, kopš “Līciema” mototrasē norisinās sacensības.

Posma organizators Mārcis Straume, kurš sacensības rīko jau vairāk kā 10 gadus, pastāstīja, ka “Līciema” mototrase atrodas klusā un mierīgā, mežos un pļavās ieskautā vietā pie Salacas upes, tālu no pilsētas drūzmas. ''Motokrosa trases garums ir aptuveni 1800 m, trase vietām ir mīksta seguma – smilts, un vietām ir cietāka, kur ir māls.''

''Trasei ir 17 elementi, kas sastāv no dažādu sarežģītības pakāpes tramplīniem. Tā ir salīdzinoša ātra, kas sportistiem ļauj izbaudīt ātrumu un parādīt savu meistarību,” saka Mārcis Straume.

''Nākotnē “Līciema” mototrases teritorijā ir plānoti paplašināšanās darbi, izvietot mājiņas, vieta, kur sportistiem palikt, sniedzot iespēju gan pilnvērtīgi trenēties, gan atpūsties pie dabas. “Jau šobrīd ir iespēja makšķerēt trasei pieguļošajos dīķos un palikt ar kemperiem. Uz tikšanos trasē,'' nobeidz Mārcis Straume.

Sacensības notiks šādās klasēs: MX50Rūķi, MX50RūķiOpen, MX50J, MX50V, MX65J, MX65V, MX85J, MX85V, MXIesācēji, MX15+. MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+, Q100, QJuniori, QKids, QIesācēji.

Pirmais starts plkst. 10:15. Ieejas maksa: 5,- Eiro. Līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar invaliditāti ieeja BEZ MAKSAS. Autostāvvieta BEZ MAKSAS.

Sacensību nolikums ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)