Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pateicoties FIM projektam, Latvijas motokrosa čempionātā atgriežas "MX Dāmu" klase

Juris Grīns
Juris Grīns

Pateicoties FIM projektam, Latvijas motokrosa čempionātā atgriežas "MX Dāmu" klase
Foto: LMSF

Šogad Latvijas čempionāta ieskaitē pēc vairāku gadu ilgas pauzes ar atsevišķiem braucieniem atgriežas MX Dāmu klase, kas sola interesantas cīņas ne tikai starp Latvijas, bet arī starp vadošajām Baltijas daiļā dzimuma motosportistēm.

Šī klase izveidota pateicoties Starptautiskās motosporta federācijas (FIM) finansētajam projektam, ko izstrādājusi LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe.

Projekta mērķis ir dot meitenēm tādu pašu iespēju startēt savā klasē kā vīriešiem, kas ļautu šīm braucējām iegūt vajadzīgo pieredzi, gatavojoties starptautiskajām sacensībām.

Egija Skurbe: “Projekta ietvaros meitenēm ir paredzēti pilnībā apmaksāti treniņi un trase kopā ar treneri Kārli Sabuli, kā arī pirms katra posma meitenes tiks aicinātas izbraukt čempionāta trasi kopā ar treneri. Tāpat meitenēm būs atmaksāta dalība čempionātā. Vēl visa projekta garumā sekos dažādas mārketinga aktivitātes, kā, piemēram, īsfilmu veidošana no pirmā posma līdz pēdējam, un šeit es gribu teikt, ka to sauks – “Road to dream come true. Ceļā uz Latvijas čempiones titulu”. Projekts ir ļoti apjomīgs, bet, lai tas izdotos, es aicinu ikvienu meiteni no 13 gadu vecuma piedalīties šajā unikālajā projektā. Pēdējo reizi šāds līdzīgs projekts bija 2015. gadā, kurš bija ļoti sekmīgs, tāpēc es ceru, ka šogad arī būs tikpat liela atsaucība. Tikai kopā mēs varam parādīt, ka meitenes ir tik pat vienlīdzīgas kā puiši.”

Latvijas čempionāts:

PosmsDatumsNorises vieta
1.30. aprīlisAizpute
2.18. jūnijsDobele
3.02. jūlijsAloja
4.29.-30. jūlijsApe
5.20. augustsStelpe (TBA līdz 1.jūnijs)
6.03. septembrisMadona
7.17. septembrisCēsis

Izmantotie resursi:
lamsf.lv