Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass un brāļi Reišuļi motokrosa sezonu turpina Itālijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass un brāļi Reišuļi motokrosa sezonu turpina Itālijā
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

Šajās brīvdienās Itālijā, Trentino provincē ar Paula Jonasa dalību MXGP klasē norisināsies pasaules motokrosa čempionāta piektais posms, savukārt vairāki latviešu motosportisti turpat Pjetramuratas trasē startēs Eiropas motokrosa čempionāta otrā posma sacensībās EMX125 klasē.

Pēc sarežģītā sezonas sākuma Pauls Jonass pēdējo sacīkšu laikā ir "ieskrējies", Argentīnā un Portugālē stabili sevi pierādot kā "Top 6" braucēju. Pjetramuratas trasē viņam iepriekš bijuši arī augsti panākumi - MX2 laikos 2016. gadā izcīnīta trešā vieta posmā, gadu vēlāk - jau otrā. MXGP klasē 2019. gadā tika sasniegta 15. vieta, savukārt 2020. gadā, kad tur notika trīs posmi, tobrīd sportists ārstēja savainojumu. Trīs posmi Pjetramuratā risinājās arī iepriekšējā sezonā.

Jonasa rezultāti Pjetramuratas trasē MXGP klasē:

GadsPosms1.brauciens2.brauciensVieta summā
2019Trentino11.19.15.
2020TrentinoNestartējaNestartēja-
2020PjetramurataNestartējaNestartēja-
2020GardaNestartējaNestartēja-
2021Trentino6.12.7.
2021Pjetramurata17.10.14.
2021GardaNefinišējaNestartēja-

Lai gan iepriekšējā posmā Portugālē summā uzvarēja Horhe Prado, galvenais favorīts šogad ir Tims Gajsers, kurš triumfēja pirmajos trīs posmos pēc kārtas. "Honda" komandas braucējam pašlaik 21 punkta pārsvars pār "GasGas" vienības pārstāvi. Finālbraucienos viņi šogad sadalījuši gandrīz visas uzvaras, izņemot vienu, ko izcīnījis MXGP debitants un pērnās sezonas MX2 pasaules čempions Maksims Reno. Šis jaunais un talantīgais sportists pašlaik kopvērtējumā ir visaugstāk no "Yamaha" nometnes braucējiem, ieņem trešo vietu, bet Gajseram zaudē jau 42 punktus.

Abi pērnās sezonas ātrākie braucēji joprojām nestartē. Romēnam Fevram turklāt nepieciešama vēl viena operācija, līdz ar to viņš braukt ar motociklu nevarēšot vēl vairākus mēnešus. Arī Džefrijs Herlingss tikai tikko sācis pārvietoties bez kruķiem un rehabilitācija vēl tikai sākusies, līdz ar to nav prognozējams, kad viņš būs atpakaļ trasē.

MX2 klasē šobrīd sevi titulam nopietni pieteicis "Yamaha" braucējs Jago Gērtss, kurš ir 16 punktus priekšā Tomam Vjālam no KTM. Gērtss uzvarēja otrajā posmā Lombardijā, bet Argentīnā un Portugālē pirmo vietu guva Vjāls.

MXGP klases kvalifikācijas sacīkstes startēs šodien plkst. 18:00, kamēr finālbraucienu sākums svētdien plkst. 15:00 un 18:00. MX2 klases sacensības - stundu iepriekš.

MXGP kopvērtējums pirms 6. posma:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSlovēnijaHonda186
2.Horhe PradoSpānijaGasGas165
3.Maksims RenoFrancijaYamaha144
4.Žeremijs SīversŠveiceYamaha124
5.Glens KoldenhofsNīderlande109
6.Rubens FernandessSpānijaHonda101
11.Pauls JonassLatvijaHusqvarna72

Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē Pjetramuratā norisināsies sezonas otrā posma sacensības. Kā allaž, augstas cerības uz brāļiem Kārli un Jāni Reišuļiem, kuri sevi jau iepriekš pierādījuši kā reālus pretendentus uz pirmo trijnieku. Jaunākais no brāļiem, Jānis Mārtiņš pēc pirmā posma pat ierindojas augstajā trešajā vietā kopvērtējumā, zaudējot tikai holandietim Kasam Valkam un francūzim Aleksim Fuerī. Kārlim Albertam pirmais posms, kas notika Anglijā, nebija pārāk veiksmīgs, bet viņš šobrīd sezonu turpina ar 12. vietu kopvērtējumā.

Prieks, ka Itālijā šiem sportistiem pievienojušies citi jaunie censoņi no Latvijas. Kvalificēties finālbraucieniem mēģinās arī Uldis Freibergs, Roberts Lūsis un Martins Platkēvičs.

Tāpat otrais posms tiks aizvadīts Eiropas čempionāta klasē "EMXOpen". Šeit gan latvieši nestartē, bet sezonas vadībā pēc pirmā posma ir austrietis Mihaels Sandners, kuram tāds pats punktu skaits kā spānim Hosē Butronam, kamēr trešais ir bulgārs Maijkals Ivanovs.

EMX125 klases pirmais finālbrauciens tiks aizvadīts jau šodien, ar sākumu plkst. 16:30 pēc Latvijas laika, bet otrais brauciens sāksies svētdien plkst. 12:30.

EMX125 kopvērtējums pirms 2. posma:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Kass ValksNīderlandeFantic47
2.Aleksis FuerīFrancijaFantic40
3.Jānis Mārtiņš ReišulisLatvijaKTM38
4.Marks-Antuāns RosīFrancijaKTM34
5.Eliass EskandelsSpānijaGasGas32
6.Čārlijs HeijmansApveinotā KaralisteKTM25
12.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaYamaha14