Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis otrais EMX250 pirmajā braucienā, Ozoliņš ceturtais EMX125 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis otrais EMX250 pirmajā braucienā, Ozoliņš ceturtais EMX125 klasē
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Kārlis Alberts Reišulis guvis otro vietu Eiropas motokrosa čempionāta Ķeguma posma pirmajā braucienā EMX250 klasē, kamēr Markuss Ozoliņš izcīnīja ceturto vietu EMX125 klasē. Sezonas sesto posmu Latvijā šonedēļ aizvada abu klašu pārstāvji.

EMX250 kvalifikācijā "VRT Yamaha" komandas braucējs Reišulis sasniedza trešo labāko rezultātu. Pirmā brauciena startā vadībā nonāca latviešu braucēja komandas biedrs Ivano van Erps, kamēr pats Kārlis sākotnēji ierindojās otrajā pozīcijā. Nelielas kļūdas rezultātā viņam garām pēc tam tika Kass Valks.

Valks noķēra arī līderi un tika priekšā. Arī Reišulis bija ļoti ātrs, nonāca otrajā pozīcijā un sāka apdraudēt līderi, taču Valks turpinājumā nodemonstrēja labu veikumu un nepiekāpās. Latviešu sportists finišēja nepilnas trīs sekundes aizmugurē, kamēr Van Erps beigās ieņēma trešo vietu, bet zaudēja gandrīz pusminūti.

Valerio Latam nebija tas labākais starts, taču izdevās pacelties augstāk un cīņā par ceturto vietu apdzīt arī sezonas līderi Matisu Valinu.

Punktus izcīnīja arī Mairis Pumpurs un Markuss Kokins, ierindojoties 12. un 13. vietā. Savukārt Roberts Lūsis palika 26. pozīcijā.

Atgādinām, ka Jānis Mārtiņš Reišulis traumas dēļ nestartē.

EMX125 klasē lielisku sacīksti aizvadīja Salvadors Peress, jau sākotnēji esot pirmajā trijniekā, bet pēc tam noķerot un apdzenot Simoni Mančīni, kuram bija problēmas ar roku "piedzīšanos". Sezonas līderim Noelam Zanočam nepadevās tas labākais starts, pēc kura sportists bija ārpus pirmā desmitnieka, taču izdevās pacelties līdz otrajai vietai un pārspēt arī Mančīni.

Savu skatītāju priekšā ļoti labs sniegums Markusa Ozoliņa izpildījumā un ceturtā vieta finišā. No latviešiem punktos tika arī Jēkabs Kubuliņš, kuram 17. vieta. Tomass Šaicāns, kvalifikācijā guvis otro vietu savā grupā, pirmajā sacīkstē piedzīvoja izstāšanos, bet finālsacīkstēm nekvalificējās Raivo Laicāns, Alberts Knapšis un Ralfs Spila.