Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

SMX kausa sacīkstēs Vācijā tiksies Eiropas un Amerikas motokrosa zvaigznes

Juris Grīns
Juris Grīns

SMX kausa sacīkstēs Vācijā tiksies Eiropas un Amerikas motokrosa zvaigznes
"KTM" pārstāvis Raiens Dangijs
Foto: ultimatemotorcycling.com

Jau šovakar Vācijas pilsētā Gelzenkirhenē tiks aizvadītas "Monster Energy SMX Cup" kausa izcīņas sacīkstes motokrosā, noskaidrojot uzvarētājus gan braucēju, gan ražotāju ieskaitē. Sacensībās vienā trasē tiksies šī brīža labākie motokrosa braucēji no Eiropas un Amerikas.

Kamēr pasaules motokrosa čempionāts vairāk bāzējas Eiropā, nav noslēpums, ka vieni no ātrākajiem šī sporta veida pārstāvjiem startē tieši ASV. Šī būs viena no retajām iespējām redzēt cīņā kā vienus, tā otrus. Sacensības notiks īpaši šim nolūkam izveidotā iekštelpu trasē "Veltins-Arena" stadionā, kur ikdienā mājas spēles aizvada futbola klubs "Schalke 04".

Uz starta stāsies tādi vadošie motokrosa motociklu ražotāji kā "KTM", "Husqvarna", "Honda", "Suzuki", "Yamaha" un "Kawasaki". Katrā komandā startēs trīs attiecīgs rūpnīcas braucēji, kurus tā varēja izvēlēties no jebkura čempionāta visā pasaulē. Tā komanda, kas izcīnīs uzvaru "SMX Manufacturers Cup" kopvērtējumā, savā īpašumā iegūs īpašu kausu. Tāpat tiks noskaidrots uzvarētājs individuālajā ieskaitē - "SMX Riders Cup".

Šī būs pirmā reize 2016. gadā, kad superkrosa pasaules čempions Raiens Dangijs stāsies pretī pasaules motokrosa čempioniem Timam Gajseram un Džefrijam Herlingsam. Turpinājumā ielūkosimies, kādus sportistus komandas izvēlējušās dalībai šajās vērienīgajās sacensībās.

Iespaidīgs sastāvs "KTM" rūpnīcai. Tās rindās startēs jau pieminātais Dangijs, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem superkrosa braucējiem, viņš arī pašreizējais pasaules čempions. Tāpat komandu pārstāvēs Marvins Muskvins, kurš kļuva par divkārtēju pasaules motokrosa čempionu, MX2 un MXGP klasēs, pirms nolēma pārcelties uz Ziemeļameriku, lai turpinātu gūt panākumus superkrosā. "KTM" krāsas no Eiropas puses pārstāvēs aizvadītās sezonas MX2 pasaules čempions Džefrijs Herlingss, kuru var saukt par visu laiku labāko šīs klases pārstāvi motokrosā.

Jāpiemin, ka katrai komandai ir viens rezervists, kurš vajadzības gadījumā var nomainīt kādu no pamatsastāva braucējiem. "KTM" gadījumā tas ir 15 gadus vecais spānis Horhe Prado, kurš šogad pamatīgi pārsteidza MX2 pasaules čempionāta debijas sacīkstēs, spējot konkurēt ar pašu Herlingsu.

"Honda" līderis Gelzenkirhenē būs 2016. gada MXGP pasaules čempions Tims Gajsers, kurš titulu izcīnīja jau debijas sezonā šajā klasē. Viņš jau šajās sacensībās startēs ar 2017. gada modeļa motociklu "CRF450RW". Palīdzējis Francijai nodrošināt jau trešo uzvaru Nāciju kausa izcīņas sacensībās, "Honda" komandai Vācijā palīdzēs Gotjē Polēns, kurš iepriekš savā karjerā iemēģinājis spēkus arī ASV iekštelpu motokrosa trasēs. Šī būs pilnīgi jauna pieredze Jevgēņijam Bobriševam, kurš arī tiek uzskatīts par vienu no ātrākajiem braucējiem pasaulē.

2015. gada MXGP pasaules čempions un šī gada titula pretendents Romēns Fevrs būs "Yamaha" vienības līderis "Monster Energy SMX Cup" sacīkstēs. MX2 braucēji Brents van Doninks, kuru šogad trīs pasaules čempionāta posmos aizstāja Kārlis Sabulis, un Žaniss Irsuti būs viņa komandas biedri.

Amerikas motokrosa zvaigznes Zaks Osborns un Tomass Kovingtons būs "Husqvarna" komandas līderi. Osborns ir viens no pasaules vadošajiem superkrosa braucējiem "Lites" klasē, bet Kovingtons veiksmīgi izmēģināja spēkus pasaules motokrosa čempionātā MX2 klasē. Abi startēs ar MX2 motocikliem un cīnīsies par iespēju tikt pie 10 tūkstošiem eiro, ko saņems ātrākais no šīs klases braucējiem. Trešajam "Husqvarna" braucējam Kristofam Šarljē šis būs pirmais starts kopš augustā MXGP čempionātā iegūtā savainojuma izārstēšanas.

Lai gan latvieši SMX kausa izcīņā nestartēs, patīkami, ka Baltijas valstis būs pārstāvētas vismaz no Lietuvas puses - "Suzuki" vienībā brauks Armins Jasikonis. Nesen viņš kļuva par pilnvērtīgu šīs rūpnīcas pārstāvi MXGP pasaules čempionātā, ātri spēja uzrādīt pirmā desmitnieka cienīgus rezultātus un nākošgad jau aizvadīs pilnu sezonu. Viens no spēcīgākajiem pasaules motokrosa čempionāta dalībniekiem Džeremijs Sīvers, iespējams, būs vadošais šīs komandas spēks - sportistam pašam savās mājās ir uzbūvēta superkrosa trase, kurā trenēties. No Amerikas puses "Suzuki" pārstāvēs pieredzējušais Džeiks Veimers.

"Kawasaki" komandā Tomijs Sīrls, Džordī Tikjsē un Vsevolods Briļjakovs. Sīrlam un Tikjsē jau ir šāda tāda pieredze iekštelpu motokrosā, un viņi var sarūpēt pārsteigumus. Par Briļjakova iespējām grūti spriest, bet zināms, ka ar motokrosa motocikliem viņam patīk braukt dažāda veida trasēs.

Komandu sastāvi

KomandaPārstāvji
KTMRaiens Dangijs / Marvins Muskvins / Džefrijs Herlingss
HondaTims Gajsers / Gotjē Polēns / Jevgēņijs Bobriševs
YamahaRomēns Fevrs / Brends van Doninks / Žaniss Irsuti
HusqvarnaZaks Osborns / Kristofs Šarljē / Tomass Kovingtons
SuzukiDžeiks Veimers / Džeremijs Sīvers / Armins Jasikonis
KawasakiDžordi Tikjsē / Tomijs Sīrls / Vsevolods Briļjakovs
"Wildcard"Deniss Ūlrihs

Sacensības "Veltins-Arena" stadionā notiks jau šodien, 8. oktobrī. Risināsies trīs finālbraucieni, katrs pa 16 apļiem, kuros labākie sportisti saņems nevis visvairāk, bet gan vismazāk punktus - vienu par pirmo vietu, divus par otro utt. Līdz ar to, beigās SMX braucēju kausa ieguvēji būs tie, kas nopelnīs vismazāk punktus. Katra komanda būs ieguvusi deviņus rezultātus, bet ieskaitē ies septiņi labākie no tiem. Kurai punktu būs mazāk, tā arī kļūs par SMX ražotāju kausa uzvarētāju.

Sacensību programma: docs.mxgp.com

     [+] [-]

, 2016-10-08 13:14, pirms 8 gadiem
Pēc sastāva KTM nav vispār konkurentu supercross trasē..ir zināms kur var internetā sekot?

     [+] [-]

, 2016-10-08 14:00, pirms 8 gadiem
Sorry, bet pasaules čempis Tims Gajsers nu nekāādi nevarēja palīdzēt Francijai izcīnīt nācijas kausu 2016.g., jo viņš ir no Slovēnijas un Itālijā pat tuvumā nebija trasei, pat Slovēnijas komandai nepalīdzèja.

     [+] [-]

, 2016-10-08 14:40, pirms 8 gadiem
eurosport rakstīja: Pēc sastāva KTM nav vispār konkurentu supercross trasē..ir zināms kur var internetā sekot?
TV Motors radis.

     [+] [-]

, 2016-10-08 14:46, pirms 8 gadiem
Serve02, es ar sākumā pārpratu, bet gramatiski viss korekti, ja pareizi lasa

Palīdzējis Francijai nodrošināt jau trešo uzvaru Nāciju kausa izcīņas sacensībās, "Honda" komandai Vācijā palīdzēs Gotjē Polēns

     [+] [-]

, 2016-10-08 16:20, pirms 8 gadiem
Dungey, Musquin vai Osborne, pārējiem īsti nevajadzētu būt reālai iespējai cīnīties par uzvaru. Jo SX galīgi nav MX un vietējiem eiropiešiem SX parasti sagādā diezgan lielas galvassāpes