Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Arī FIM nosaka aizliegumu krievu sportistiem startēt sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī FIM nosaka aizliegumu krievu sportistiem startēt sacensībās
MXGP braucējs Vsevolods Briļjakovs. Foto: mxgp.com

Sekojot Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) piemēram, arī Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) šodien paziņojusi par aizliegumu sportistiem ar Krievijas un Baltkrievijas licencēm turpmāk startēt starptautiskajās sacensībās.

FIM vadības tikšanās notika laikā, kad Katarā tiek dots starts "MotoGP" pasaules čempionāta sezonai, bet pasaules motokrosa čempionāta ietvaros Itālijā notiek sezonas otrais posms. FIM norāda, ka, pieņemot lēmumus, vadījusies pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) rekomendācijām.

Vēl šodien pasaules motokrosa čempionāta otrā posma kvalifikācijas sacensībās MXGP klasē startēja krievu sportists Vsevolods Briļjakovs, ierindojoties 19. vietā.

FIM arī neļaus aizvadīt tās pārraudzībā esošas sacensības ne Krievijā un Baltkrievijā, ne arī kara skartajā Ukrainā.

Kā zināms, Krievijā būtu bijis jānotiek arī vienam no pasaules motokrosa čempionāta posmiem. Savukārt jaunuzceltā "Igora Drive" trase Sanktpēterburgā bija kā rezerves variants, ja gadījumā nevarētu notikt kāds no plānotajiem "MotoGP" pasaules čempionāta posmiem. Tagad šo statusu trase zaudējusi.

Šie lēmumi būs spēkā līdz to atcelšanai vai nākamajiem lēmumiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...