Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass Amerikas posmā uz pjedestāla netiek, bet tuvojas PČ titulam

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass Amerikas posmā uz pjedestāla netiek, bet tuvojas PČ titulam
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Lai gan pasaules motokrosa čempionāta posms ASV latvietim Paulam Jonasam izvērtās ne tas veiksmīgākais un uz pjedestāla šoreiz tikt neizdevās, viņa sīvākais sāncensis Džeremijs Sīvers atguvis vien dažus punktus. Divus posmus pirms sezonas beigām Jonass ir tuvu titulam.

Sezonas 17. posmā Džeksonvilā, Floridā kopā tikās Eiropas un Amerikas spēcīgākie motokrosa braucēji. MX2 klasē lielisks sniegums padevās mājiniekam RJ Hempšīram ("Geico Honda"), kurš uzvarēja abos braucienos un triumfēja posma summā.

Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") pirmā brauciena startā krita un bija spiests cīņu turpināt no pēdējām pozīcijām. Jau pirmā apļa laikā viņš atguva 12 vietas, bet finišēja desmitais, tieši aiz sezonas vicelīdera Džeremija Sīvera ("Suzuki World MX2").

Startā vadību pārņēma amerikānis Tomass Kovingtons ("Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing"), kurš aizvada pilnu sezonu pasaules čempionātā, tomēr piektajā aplī pirmajā pozīcijā izvirzījās Hempšīrs, kurš šogad, izlaižot sezonas sākumu, ieguva 11. vietu AMA Nacionālajā motokrosa čempionātā. Vēlāk Hempšīrs kļūdījās un Kovingtons mēģināja atgūt vadību, taču neveiksmīgi. Hempšīrs finišēja pirmais, Kovingtons guva otro vietu, bet trešajā vietā finiša līniju šķērsoja austrālietis Hanters Lorenss ("Suzuki World MX2").

Otrajā braucienā sākums izvērtās līdzīgs - kamēr holeshot līniju pirmais šķērsoja Kovingtons, Hempšīrs iekārtojās aiz viņa, bet jau pavisam drīz bija vadībā.

Jonasam šoreiz starta padevās krietni labāks, un viņš iekārtojās trešajā pozīcijā. Piektajā aplī Sīvers bija noķēris Lorensu un izrādīja gatavību apdzīt, uz ko austrālietis atbildēja ar nokļūšanu priekšā Jonasam un pacelšanos uz trešo vietu. Drīz pēc tam arī Sīvers tika garām latvietim, atbīdot to uz piekto pozīciju. Vēlāk Lorenss un Sīvers tika garām arī Kovingtonam, taču līderi Hemšīru apdzīt neizdevās.

Finišā Hempšīrs atkal iebrauca pirmais, vēl pēdējā aplī viņu pārspēt mēģināja Lorenss, kuram otrā vieta, bet Sīvers šoreiz ierindojās trešajā pozīcijā, aiz sevis atstājot Kovingtonu un Jonasu.

Posma kopvērtējumā MX2 klasē uzvarēja Hempšīrs, otrajā vietā Lorenss, bet trešais - Kovingtons. Sīveram šoreiz ceturtā vieta, Jonass palika vien septītais, taču šveicietim Amerikā izdevies atgūt vien piecus punktus un divus posmus pirms sezonas beigām latvietis aizvien vadībā ar 40 punktu pārsvaru. Tituls ir tuvu, un cīņu par to pasaules čempionāta dalībnieki turpinās sacensībās Nīderlandē, Asenes trasē jau 10. septembrī.

MXGP klasē pirmajā braucienā uzvarēja AMA Nacionālā motokrosa čempionāta 2017. gada sezonas uzvarētājs Eli Tomaks ("Monster Energy Kawasaki Racing Team"), aiz sevis atstājot Džefriju Herlingsu un pasaules čempionāta pārliecinošo līderi Antonio Kairoli (abi "Red Bull KTM Factory Racing"). Otrajā braucienā uzvarēja Herlingss, triumfējot arī posma summā, otrais finišēja Kairoli, bet Tomaks šoreiz trešais. Summā Tomakam otrā vieta, bet Kairoli - trešā. MXGP pasaules čempionāta kopvērtējumā Kairoli pārsvars pār Herlingsu šobrīd ir 96 punkti, ko atgūt divos posmos var tikai teorētiski.

Neveiksmīgs šis posms izvērtās lietuvietim Arminam Jasikonim ("Suzuki World MXGP"), kurš pirmajā braucienā bija pacēlies jau līdz trešajai pozīcijai, kad piedzīvoja smagu kritienu un izmežģīja gūžu. Viņam kādu laiku nāksies pavadīt atpūtas režīmā. Parasti pēc šādām traumām gūža sadzīst vairāku mēnešu laikā...

ASV posma rezultāti

MX2 klasē:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.RJ HempšīrsUSAHON50
2.Hanters LorensssAUSSUZ42
3.Tomass KovingtonsUSAHUS40
4.Džeremijs SīversSUISUZ32
5.Mičels HarisonsUSAYAM30
6.Čeiss SekstonsUSAHON28
7.Pauls JonassLATKTM27
8.Tomass Kjers OlsensDENHUS26
9.Brents van DoninksBELYAM25
10.Braiens BogerssNEDKTM25

MXGP klasē:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džefrijs HerlingssNEDKTM47
2.Eli TomaksUSAKAW45
3.Antonio KairoliITAKTM42
4.Tims GajsersSLOHON32
5.Makss EnstijsGBRHUS30
6.Maksimilians NaglsGERHUS26
7.Klemēns DesālsBELKAW25
8.Glens KoldenhofsNEDKTM25
9.Džeremijs van HorebīksBELYAM23
10.Jevgēņijs BobriševsRUSHON22

PČ kopvērtējums pēc 17. posma

MX2 klasē:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassLATKTM696
2.Džeremijs SīversSUISUZ656
3.Tomass Kjers OlsensDENHUS523
4.Benuā PaturelsFRAYAM504
5.Tomass KovingtonsUSAHUS457
6.Džulians LībersBELKTM450
7.Horhe PradoESPKTM392
8.Braiens BogerssNEDKTM356
9.Hanters LorenssAUSSUZ326
10.Brents van DoninksBELYAM298

MXGP klasē:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM673
2.Džefrijs HerlingssNEDKTM577
3.Gotjē PolēnsFRAHUS545
4.Klemēns DesālsBELKAW544
5.Tims GajsersSLOHON485
6.Romēns FevrsFRAYAM441
7.Džeremijs van HorebīksBELYAM400
8.Maksimilians NaglsGERHUS390
9.Glens KoldenhofsNEDKTM377
10.Jevgēņijs BobriševsRUSHON366

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 08:53, pirms 7 gadiem
krosa pārzinātājiem - kā tur ir, vai tāda brutāla izsišana startā, kā pirmajā braucienā, maz ir legāla???

     [+] [-]

, 2017-09-04 10:06, pirms 7 gadiem
Mājās jeņķi parādīja klasi mx2 eiropiešiem, bet mxgp viņiem vispār nekādu variantu!

     [+] [-]

, 2017-09-04 10:14, pirms 7 gadiem
Prado šogad jau vairākas reizes čakarējis braukšanu Paulam. Izskatās ka KTM uz to nereagjē. Pašam par sevi jāpastāv un jālidina Prado no trases ārā!Tāpat Herlings samasēja US posmā Cairoli un tas nenodrošināja kopvertejuma uzvaru!

     [+] [-]

, 2017-09-04 10:52, pirms 7 gadiem
Forma rakstīja: krosa pārzinātājiem - kā tur ir, vai tāda brutāla izsišana startā, kā pirmajā braucienā, maz ir legāla???
Es domāju, ka tādus gadījumus noteikti izskata pēc finiša!