Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Zelta mopēda čempionāts un triāls Grobiņā jau šonedēļ

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Zelta mopēda čempionāts un triāls Grobiņā jau šonedēļ
''Zelta mopēda'' sacensības Apē. Foto: aluksniesiem.lv

Nedēļas nogalē Grobiņu pārņems motociklu rūkoņa. Kurzemes mazpilsētā norisināsies divas dažādas sacīkstes - triāla un motokrosa.

Grobiņā notiks ceturtais Latvijas čempionāta, amatieru čempionāta, junioru čempionāta un bērnu čempionāta apvienotais posms triālā. Paralēli norisināsies arī Latvijā ļoti iemīļotas un populāras sacensības - Zelta mopēda čempionāts. Triāls notiks gan sestdien, gan svētdien, kamēr Zelta mopēda čempionāts tikai pirmajā nedēļas brīvdienā.

Triāla sezona tuvojas izskaņai, kas nozīmē, ka sacīkstes būs aizraujošas. Katra pilota ambīcijas ir augušas un nospraustie mērķi ir jāsasniedz. Gaidāmas sīvas cīņas kā par godalgām, tā arī augstāku pozīciju kopvērtējumā. Piektais triāla posms paredzēts vien septembra ievadā, kad piloti tiksies Jelgavā.

Zelta mopēda čempionāta sacīkstes tikmēr ir vienīgās šāda sacensības šogad. Iepriekš tādas nav notikušas un šogad tādu pēcāk vairs nebūs. Sacīkstes balstītas tieši tikai uz Zelta mopēda motocikliem - kā sporta, tā arī citām klasēm.

Paralēli sacīkstēm Grobiņā, motocikli rībēs arī Zantē, kur divu dienu garumā tiks aizvadītas enduro rallija un Latvijas čempionāta un kausa izcīņas enduro sacīkstes.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT