Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis atgriežas ar astoto vietu, Bonakorsi - EMX250 klases čempions

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis atgriežas ar astoto vietu, Bonakorsi - EMX250 klases čempions
Foto: mxgp.com

Pēc divu posmu izlaišanas traumas dēļ Eiropas motokrosa čempionātā Turcijas posmā atgriezās latviešu motosportists Kārlis Alberts Reišulis, abos finālbraucienos ierindojoties astotajā vietā. Tikmēr itālis Andreā Bonakorsi priekšlaicīgi nodrošinājis čempiona titulu EMX250 klasē.

Savainojuma dēļ Reišulis nepiedalījās posmos Zviedrijā un Nīderlandē, sezonas kopvērtējumā noslīdot uz devīto pozīciju. Turcijas posmā sportists ieņēma astoto vietu divu braucienu summā un arī sezonas kopvērtējumā tagad pacēlies uz astoto pozīciju.

Afjonkarahisaras trasē Reišuļa veikums bija ļoti stabils. Kvalifikācijā viņš uzrādīja astoto ātrāko apļa laiku starp 24 braucējiem, tāpat bija astotais abos braucienos, posmā un tagad arī sezonas kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā sportists jau no sākuma bija astotais, pēc tam septītajā aplī bija aizcīnījies līdz sestajai vietai, tomēr atkal atkrita zemāk. 12. aplī latviešu braucējs bija vairs tikai devītais, bet vienu pozīciju atguva un finišēja astotais.

Otrā brauciena sākumā Reišulis atradās pat trešajā pozīcijā, tomēr šādu tempu turēt vēl nespēja, pozīciju pa pozīcijai zaudēja un astotajā aplī atkal bija astotais. Šo pozīciju izdevās noturēt līdz finišam.

Pirmajā braucienā uzvarēja Kass Valks, aiz sevis atstājot Feručio Dzanki un Valerio Latu, kamēr sezonas līderis Andreā Bonakorsi bija ceturtais. Bonakorsi uzvarēja otrajā braucienā, otrais bija Kajs Karsemakerss, bet trešo vietu šoreiz ieņēma Kventins Marks Pruņjērs. Posmā uzvarēja Bonakorsi, aiz kura ierindojās Valks un Karemakerss.

Bonakorsi pārstāv "Hutten Metaal Yamaha" komandu, tāpat kā Reišulis. Itāļu motosportista pārsvars kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju, holandiešu braucēji Karsemakersu ir pietiekošs, lai priekšlaicīgi būtu nodrošināts čempiona tituls EMX250 klasē. Viņu pārspēt nevienam vairs nav iespējams.

EMX250 klases braucējiem atlicis viens posms, kas norisināsies 30. septembrī un 1. oktobrī Apvienotajā Karalistē, "Matterley Basin" trasē. Turpat notiks arī EMX125 klases pēdējais posms, izšķirošo cīņu par titulu aizvadot čempionāta līderim Jānim Mārtiņam Reišulim.

Turcijas posma rezultāti EMX250 klasē:

Sezonas kopvērtējums EMX250 klasē: