Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dramatiskās un avārijām bagātās MotoGP sacīkstēs Argentīnā uzvar Markess

Juris Grīns
Juris Grīns

Dramatiskās un avārijām bagātās MotoGP sacīkstēs Argentīnā uzvar Markess
Danijs Pedrosa uzvar Argentīnā
Foto: AFP/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru MotoGP pasaules čempionāta otrajā posmā Argentīnā svētdien izcīnīja spāņu motobraucējs Marks Markess, taču sacensības kopumā bija ārkārtīgi spraigas, ar daudzām avārijām, saspringtām cīņām un pat obligātu pitstopu, kas nav ierasta prakse.

Marks Markess ("Honda") uzvarēja kvalifikācijas braucienos, startēja no pirmās pozīcijas un finišā tuvāko sekotāju pārspēja ar ievērojamu atrāvienu, tomēr patiesībā viņa ceļš pretī triumfam nebija tik viegls kā varētu domāt. Vēl tuvojoties sacensību vidum, spānis sīvi cīnījās ar Valentino Rosi ("Yamaha"), kurš nepārtraukti meklēja iespējas, lai veiktu apdzīšanu. Viss mainījās pitstopa laikā.

Motociklu maiņa sacensību vidū nav ierasta MotoGP prakse, tomēr, ņemot vērā, ka "Termas de Rio Hondo" trase bija ļoti nesaudzīga pret riepām, tika nolemts lieki neriskēt un katram sportistam starp devīto un vienpadsmito apli bija pienākums doties boksos, lai nomainītu motociklu.

Startā Markess bija zaudējis vairākas pozīcijas, tikai pēc vairākiem apļiem atgūstot vadību. Pēc tam viņam cieši aizmugurē nonāca Rosi, kurš apli pēc apļa centās pārņemt vadību, tomēr nesekmīgi. Pitstopā abi iebrauca vienlaikus, viens aiz otra, tomēr Markess motociklu nomainīja veiklāk, izbraucot trasē bija nedaudz attālinājies, turklāt Rosi temps ar rezerves motociklu pēkšņi kļuva lēnāks. Kopš tā brīža Markess varēja atrauties un netraucēts aizbraukt līdz finišam.

Sākotnēji vadībā bija nokļuvis sezonas pirmā posma uzvarētājs Horhe Lorenso ("Yamaha"), taču sportists drīz vien atkrita uz leju, vienubrīd atrodoties vairs tikai septītajā vietā. Viņu bija apdzinis Džeks Millers ("Marc VDS Honda"), taču šis sportists piedzīvoja kritienu. Lorenso pakāpās uz sesto vietu, taču nedaudz vēlāk arī viņš pats avarēja, no sacensībām izstājoties.

Rosi tikmēr bija pietuvojies Maveriks Vinjaless ("Suzuki"), kā arī abi "Ducati" rūpnīcas sportisti Andreā Janone un Andreā Doviciozo. Pirms kāda laika trases apkaimē lija, taču uz MotoGP startu asfalts jau bija gandrīz pilnībā nožuvis. Vinjaless ieņēma trešo vietu, kad vienā no līkumiem uzbrauca vienai no retajām vēl mitrajām vietām un nokrita.

Turpinājumā Rosi centās uzbrukt Andreā Janone, taču abu sportistu divkauju izmantoja Andreā Doviciozo, izvirzoties otrajā vietā. Janone, saglabājis trešo vietu, vajāja komandas biedru, kā rezultātā apdzīšanas mēģinājumā pēdējā apļa beigu daļā krita un izsita Doviciozo no trases. Abi avarēja, zaudējot "Ducati" komandai divas vietas uz pjedestāla, lai arī Doviciozo aizstūma motociklu līdz finiša līnijai, gūstot pēdējo,13. vietu un 3 punktus.

Rosi pavērās iespēja atgūt otro vietu, kamēr pie trešās pozīcijas pavisam negaidīti tika Danijs Pedrosa ("Honda"), kurš startā bija zaudējis visai daudz un cīņā par vadošajām pozīcijām neiesaistījās. Ceturtajā pozīcijā Argentīnas posmu pabeidza Jūdžens Lavertijs ("Aspar Ducati"), bet pirmo sešinieku noslēdza Hektors Barbera ("Avintia Ducati") un Pols Espargaro ("Tech 3 Yamaha").

MotoGP pasaules čempionāta trešais posms notiks jau pēc vienas nedēļas, 10. aprīlī ASV, Ostinas trasē "Circuit of the Americas".

Argentīnas MotoGP posma rezultāti

VietaPunktiSportistsValstsKomandaMotociklsRezultāts
125Marc MARQUEZSPARepsol Honda TeamHonda34'13.628
220Valentino ROSSIITAMovistar Yamaha MotoGPYamaha+7.679
316Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda+28.100
413Eugene LAVERTYIRLAspar Team MotoGPDucati+36.542
511Hector BARBERASPAAvintia RacingDucati+36.711
610Pol ESPARGAROSPAMonster Yamaha Tech 3Yamaha+37.245
79Stefan BRADLGERAprilia Racing Team GresiniAprilia+41.353
88Bradley SMITHGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha+50.709
97Tito RABATSPAEstrella Galicia 0.0 Marc VDSHonda+50.983
106Alvaro BAUTISTASPAAprilia Racing Team GresiniAprilia+1'01.388
115Aleix ESPARGAROSPATeam SUZUKI ECSTARSuzuki+1'08.868
124Michele PIRROITAOCTO Pramac YakhnichDucati+1'18.987
133Andrea DOVIZIOSOITADucati TeamDucati+1'33.419

Netika klasificēti:

SportistsValstsKomandaMotociklsAtstatums
Andrea IANNONEITADucati TeamDucati+1 aplis
Cal CRUTCHLOWGBRLCR HondaHonda+1 aplis
Maverick VIÑALESSPATeam SUZUKI ECSTARSuzuki+3 apļi
Scott REDDINGGBROCTO Pramac YakhnichDucati+5 apļi
Loris BAZFRAAvintia RacingDucati+8 apļi
Jorge LORENZOSPAMovistar Yamaha MotoGPYamaha+15 apļi
Jack MILLERAUSEstrella Galicia 0.0 Marc VDSHonda+17 apļi
Yonny HERNANDEZCOLAspar Team MotoGPDucati+18 apļi

MotoGP kopvērtējums pēc 2. posma

VietaSportistsMotociklsValstsPunkti
1Marc MARQUEZHondaSPA41
2Valentino ROSSIYamahaITA33
3Dani PEDROSAHondaSPA27
4Jorge LORENZOYamahaSPA25
5Andrea DOVIZIOSODucatiITA23
6Pol ESPARGAROYamahaSPA19
7Hector BARBERADucatiSPA18
8Eugene LAVERTYDucatiIRL17
9Bradley SMITHYamahaGBR16
10Maverick VIÑALESSuzukiSPA10
11Aleix ESPARGAROSuzukiSPA10
12Alvaro BAUTISTAApriliaSPA9
13Stefan BRADLApriliaGER9
14Tito RABATHondaSPA8
15Scott REDDINGDucatiGBR6
16Michele PIRRODucatiITA4
17Jack MILLERHondaAUS2

  +1 [+] [-]

, 2016-04-03 23:11, pirms 9 gadiem
gonkas bija interesantas, tikai Yamaha reāli nomudījās ar otro moču set up. Laikam reāli lika cerības uz strauji siltošo trasi, bet visu salaida dēlī.

     [+] [-]

, 2016-04-03 23:30, pirms 9 gadiem
Baac, kas par gonku līdz pat finisam... Reaali zeel Ducati - sitaads crash... Doktoram reaali paveicaas ar 2.vietu, taapat kaa Pedrosam ar 3.
Taa pitstopu padariisana pilniigs sviests bija. Michelin kaarteejo reizi sairsa visu vienaa putraa un nav pirmaa reize jau... Stulbums kaut kaads...

  +1 [+] [-]

, 2016-04-03 23:44, pirms 9 gadiem
kā michelin kārtējo reizi varēja kaut ko sabojāt, ja 2.sacīkste tikai kopš riepas piegādā? pirms tam tak kādus 10 gadus bridgestoni bija.

Rossi intervijā teica, ka set ups tāds pats bija, bet riepām saķere nebija kā pirms tam

     [+] [-]

, 2016-04-04 08:08, pirms 9 gadiem
Jomajo Jannone, nepietiek jau pirmajaa posmaa visu sačakarēja, tagad vispaar kaut kaads vaaks Klauni tie no Ducatti abi, divi posmi un abos viens otru panjem priekshaa Zheel, jo abos posmos ciiniijaas kaa minimums par 2.vietu...