Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ivanovs: "Mani neuztrauc, ka Tartu trase dos priekšrocības igauņiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Ivanovs: "Mani neuztrauc, ka Tartu trase dos priekšrocības igauņiem"
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Šī nedēļas nogale solās būt notikumiem bagāta Latvijas motokrosa pasaulē – jau 3. septembrī kluba “MX Moduls” sportisti Dāvis Ivanovs un Kārlis Sabulis startēs Latvijas motokrosa čempionāta 4. posmā Tartu pilsētā, Igaunijā, bet jau 4. septembrī puiši atgriezīsies Latvijā, lai “Bērzu” mototrasē, Brocēnos aizvadītu “Superkausa” pirmspēdējo posmu.

Motokrosa kluba “MX Moduls” sportists D. Ivanovs uz Latvijas čempionāta 4. posmu dodas kā MX1 klases kopvērtējuma līderis. Viņam iepriekš aizvadītajos trīs LČ posmos izdevies iegūt 141 ieskaites punktu. Uzreiz aiz viņa seko igaunis Prīts Ratseps ar 139 punktiem, bet trešo vietu šajā klasē ieņem Andero Lusbo ar 114 punktiem.

Motokrosa seriālā “Superkauss” Dāvis Ivanovs MX Pro klases kopvērtējumā šobrīd ir otrajā vietā, no pirmās atpaliekot par 16 punktiem.

„Protams, fakts, ka šis LČ posms notiks Igaunijā, dod vairāk plusus tieši igauņu sportistiem, taču tas mani nesatrauc, jo trase ir labi zināma un līdz šim esmu uzrādījis samērā labus rezultātus. Domāju, ka šajā posmā spēšu veidot pienācīgu konkurenci un aizvadīt interesantas cīņas ar spēcīgajiem igauņiem. Arī “Superkauss” sacensībās cīnīšos, lai varētu kāpt uz goda pjedestāla,” stāsta Ivanovs.

MX2 klases kopvērtējuma līderis pirms pirmspēdējā LČ posma ir otrs “MX Moduls” sportists K. Sabulis ar 136 ieskaites punktiem. Viņam seko igaunis Indrek Magi ar 106 punktiem, bet trešajā vietā ar 92 punktiem ierindojas pašmāju sportists Kristers Drevinskis.

K. Sabulis pirms spraigās nedēļas nogales ir noskaņots mierīgi: „Šobrīd nav nekādu lieku saraukumu. Protams, ir gaidāmas spraigas cīņas, un man ļoti gribētos uzvarēt, taču šoreiz centīšos braukt piesardzīgi un bez liekām kļūdām. Galvenais mērķis ir palielināt punktu pārsvaru, lai jau noslēdzošo posmu varu braukt droši! Piesardzību ir nepieciešams ievērot arī savas veselības dēļ. Ir jūtams, ka tuvojas sezonas noslēgums, tāpēc koncentrējos uz to, lai noslēdzošos posmus varētu aizvadīt vesels. Ja nebūs lieku traumu, tad arī pati braukšana būs laba. Abas trases, uz kurām dosimies šonedēļ, ir labi zināmas, it īpaši „Bērzu” mototrase, kura ir mana favorīta sacīkšu vieta Latvijā. Šeit vairākkārt esmu izcīnījis godalgotas vietas un ceru, ka šī reize nebūs izņēmums. Vēlu visiem veiksmīgus startus un tiekamies trasē.”

Informāciju sagatavoja:
Diāna Nagle,
"SS Communications"