Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Monta Dišlere-Kirilko: "Kvalifikācijā gribēju just prieku no braukšanas, taču trase bija nebaudāma"

Juris Grīns
Juris Grīns

Monta Dišlere-Kirilko: "Kvalifikācijā gribēju just prieku no braukšanas, taču trase bija nebaudāma"
Monta Dišlere-Kirilko
Foto: x99.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ainažos norisinājās Latvijas Kausa 5. posms. Šoreiz pie starta barjeras stājās liels skaits "x99/Slīterāni" komandas braucējiem, kas izcīnija arī vietas uz pjedestāla augstākajiem pakāpieniem. Kopīgiem spēkiem izdevās izcīnīt uzvaru komandu vērtējumā un nostiprināt līderu pozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Sestdien trasē devās paši mazākie komandas braucēji – Kārlis Straubergs, startējot Q50 Rūķu klasē, un Tanels Tomass Lapsiņš, kas savus spēkus izmēģināja MX50 Rūķi klasē. Kvalifikācijā Kārlis uzrādīja 5. ātrāko apļa laiku starp visiem Q50 sportistiem. Abos braucienos izdevās finišēt 4. vietā un dienas summā uzvarēt Q50 Rūķi klasē. Šoreiz plaši pārstāvēta izrādījās MX50/MX50 Rūķi klase, kurā startēja 24 sportisti. Starp visiem MX50 Rūķi braucējiem Tanelam dienas kopvērtējumā 7. vietā. Ar katrām aizvadītajām sacensībām Tanelam tiek krāta pieredze un aug pārliecība par saviem spēkiem trasē.

Diezgan liels dalībnieku skaits šoreiz arī Iesācēju klasē, startējot 19 sportistiem. Šajā klasē komandu pārstāvēja Namejs Pauga. Pirms šīm sacensībām dažādu apstākļu dēļ tika aizvadīts ļoti mazs treniņu skaits, kas neļāva uzrādīt augstākus rezultātus – kvalifikācijā tikai 12. apļa laiks. Kvalifikācijas braucienā aprodot ar trasi, izdevās uzrādīt labus rezultātus braucienos – 6. un 4. vieta, kas dienas summā deva 5. vietu.

Lai arī šis bija Latvijas Kausa posms, kvadru braucējiem šī bija ieskaite arī Latvijas čempionātam. Q Iesācēji klasē startēja Edgars Skuja un Monta Dišlere-Kirilko. Starp visiem Q Iesācēji/Q Juniori/Q Veterāni klases pārstāvjiem Edgaram kvalifikācijā 3. ātrākais apļa laiks, bet 0,1 sekundi atpaliekot no Edgara, 4. ātrākais apļa laiks Montai. 1. braucienā uzvara savā klasē Edgaram, bet 3. vieta Montai. Arī 2. brauciena sākumā Edgars atradās līdera pozīcijās starp Q Iesācēju klases pārstāvjiem, bet dažus apļus pirms beigām ātrāks izrādījās Jānis Raiskums, liedzot Edgaram iegūt uzvaru dienas kopvērtējumā. Braucienā Edgaram 2. vieta, Montai – 3. Dienas kopvērtējumā uz pjedestāla otra augstākā pakāpiena kāpa Edgars, bet 3. vieta Montai.

Monta par sacensībām Ainažos:”Pirmo reizi ar ģimeni šajā gadā devāmies uz sacensībām ar 3 kvadriem - tā, lai katram savs. Liela daļa jau zina, ka Kirilko beidzot pārgājuši uz citu tehniku, tādēļ es ar Kirilu (Jāni Kirilko) uz startiem devāmies ar mums jaunajiem KTM kvadriem. Kvalifikācijā gribējās mazliet vairāk prieku izjust no braukšanas, taču šoreiz trase bija tiešām nebaudāma, vairāk līdzīga enduro, nevis motokrosa trasei.
1. braucienā starts labs - pirmajā līkumā 2. pozīcija, taču jau nākošajā līkumā nenosedzu iekšmalu un palaidu divus savus konkurentus garām. Brauciens tiešām smags - rokas piedzītas, cenšoties sarast ar jauno tehniku, līdz galam nesaradu arī ar trasi. Finišu sasniedzu 3. pozīcijā savā klasē.
2. brauciens - startā pirmajā līkumā divas reizes dabūju pa sāniem, vienā no reizēm no Jāņa Kirilko, tādēļ sabijos un palaidu viņu garām. Gandrīz visu braucienu braucu tētim tieši aiz muguras, cenšoties atrast kādu vietu, kur tikt viņam garām. Bija tiešām patīkami saprast, ka mūsu abu ātrumu ir vienādi, dažu brīdi pat mans ātrums bija nedaudz lielāks. Finišā mazliet pietrūka lidz 2. vietai, tādēļ paliku 3. pozīcijā savā klasē.”

Kopā ar Q Iesācēji/Q Juniori/Q Veterāni klases pārstāvjiem pie starta barjeras stājās arī Jānis Kirilko. Starp visiem klases pārstāvjiem Jānim kvalifikācijā 11. ātrākais apļa laiks. Diemžēl 1. braucienā piedzīvots kritiens, kas neļāva šķērsot finiša līniju. Atgūstoties pēc kritiena, Jānis stājās arī uz 2. brauciena startu. Jau brauciena sākumā Jānis atradās starp līderiem, un ilgu laiku nācās cīnīties ar meitu Montu, bet tomēr Monta izrādījās ātrāka un starp visiem klases pārstāvjiem Jānim izdevās braucienu finišēt uzreiz aiz viņas, 6. vietā, savā klasē – 3. vieta.

Arī šoreiz Q PRO klasē startēja Valters Dišlers-Kirilko, bet Q Amatieri klasē – Ričards Zālīte. Starp visiem braucējiem Valteram kvalifikācijā 8. apļa laiks, Ričardam – 10. 1. braucienā ātrāks izrādījās Ričards, finišējot 7. vietā un gūstot uzvaru Q Amatieri klasē, Valteram – 9. vieta. 2. braucienā cīņa par vietām līdz pat finišam starp Ričardu un Valteru, bet arī šoreiz finiša līniju pirmais šķērsoja Ričards, Valteram finišā iebraucot 0,6 sekundes vēlāk. Ričardam pārliecinošas uzvaras abos braucienos starp Q Amatieri klases pārstāvjiem un vieta uz pjedetāla augstākā pakāpiena. Q PRO klasē Valteram dienas kopvērtējumā 8. vieta, Ričardam – 7.

Svētdien trasē ieradās ātrākie solo klases pārstāvji un blakusvāģu ekipāžas. A16+/A25+/A30+ klasē šoreiz tikai divi komandas pārstāvji – Mareks Lavrovs, Kristers Millers un Sandis Putniņš. Kvalifikācijā Marekam 3. ātrākais apļa laiks, Kristeram – 12., Sandim – 14. 1. brauciena startā ātrākais izrādījās Mareks, kurš līdera pozīcijas saglabāja līdz pat brauciena beigām. Tehniskas ķibeles šoreiz Sandim, kuram neizdevās šķērsot finiša līniju. Veiksmīgs brauciens Kristeram – finišā 2. vieta A16+ klasē, taču dzelteno karogu dēļ tika piešķirtas 10 vietas vairākiem braucējiem, kuru vidū bija arī Kristers. Soda piešķiršana Kristeru ierindoja A16+ klases 5. vietā. 2. brauciena starts šoreiz tikpat veiksmīgs Marekam, taču visa brauciena laikā sīva cīņa ar Raivi Siku. Dažus apļus pirms finiša Raivim izdevās noķert Mareku, taču pēdējā aplī kļūda un Marekam uzvara arī 2. braucienā un dienas kopvērtējumā. 2. brauciens veiksmīgs arī Kristeram, finišējot 2. vietā savā klasē un, lai arī pieļauta kļūda 1. braucienā, tika iegūti pietiekami daudz punkti, lai dienas kopvērtējumā kāptu uz pjedestāla 2. pakāpiena. Liels paldies esot jāsaka trenerim Mārim Valtam, kurš ir palīdzējis Kristera izaugsmē. Tehniskās ķibeles pirms 2. brauciena izdevās novērsts Sandim un finišā 7. vieta A16+ klasē.

Uz Ainažiem devās arī Alvis Tribockis un Kaspars Krievs, startējot plaši pārstāvētajā blakusvāģu klasē – kopā uz Ainažiem ieradās 18 blakusvāģu ekipāžas. Kvalifikācijā izdevš uzrādīt 7. apļa laiku, kā arī 1. braucienā finišs šķērsots, atrodoties 7. pozīcijā. Diemžēl 2.brauciena 1.līkumā sadursme ar konkurentu un Alvim kājas trauma,kas liedza turpināt sacensības.

Liela konkurence šoreiz MX2 klasē, kurā piedalījās 12 sportisti, to vidū arī Andis Valts un Dmitry Uritskiy. Starp MX1/MX2 klases pārstāvjiem kvalifikācijā Andim 8. apļa laiks, Dmitry – 14. Abos braucienos komandas biedriem izdevās uzrādīt vienādus rezultātus – Andim 3. vieta, Dmitry – 9. Ar stabilu braukšanu Andim izdevās sev nodrošināt 2. vietu dienas kopvērtējumā, bet Dmitry iegūta 10. vieta.

Visi sportisti atzina, ka trase bija grūta, bet tieši tas braukšanu padarīja interesantāku. Ļoti viegli bija pieļaut kļūdas, tāpēc bija nepieciešams izvēlēties pareizākās trajektorijas un rūpīgi pārvaldīt moci trasē.

Līdz Latvijas Kausa čempionu kronēšanai atlicis tikai viens posms, 20. septembrī Pilsblīdenē. Šobrīd komandu vērtējumā atrodamies līderu pozīcijās, bet tieši šis posms izšķirs sadali par čempiona tituliem gan individuālajos, gan komandu vērtējumā.

Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Cēsīs, kur norisināsies Latvijas čempionāta superfināls. Šajā šoreiz startēs tikai komandas MX2 klases pārstāvji Andis Valts un Dmitry Uritskiy.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

  -1 [+] [-]

, 2015-09-02 17:28, pirms 9 gadiem
Skaistākā sportiste Latvijā!