Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas Motosporta federācija ir pirmā, kas pievienojas MX Safety ķēdei

Latvijas Motosporta federācija ir pirmā, kas pievienojas MX Safety ķēdei
Latvijas Nāciju motokrosa izlase 2014

MX Safety projekts tika uzsākts šī gada MXGP posmā Somijā un tā idejas autore ir somiete Teija Piirto. Projekta mērķis ir piesaistīt komandu, organizatoru un sportistu uzmanību drošībai trasē, īpaši treniņu laikā. Lai gūtu lielāku atsaucību, projekts tika turpināts arī Nāciju kausā Ķegumā un savu atsaucību izrādīja arī Latvijas Motosporta federācija, kļūstot par pirmo federācija, kas iesaistās projektā.

Projekta vadītāja paldies saka arī Baltijas Kausa Fondam par izrādīto pretimnākšanu
Šeit, Latvijā savas domas izteica gan sportisti, gan komandas, gan FIM pārstāvji. Protams, savu viedokli un ieteikumus pauda arī mūsu izlase – Pauls Jonass, Matīss Karro un Roberts Justs. Šeit tika izveidots jauns izaicinājums – „MX Safety challandge” – kurā jau piedalījies Krievijas izlases pārstāvis Aleksands Tonkovs, izaicinot idejās dalīties arī Antonio Kairolī. Taču projekts tikai tagad sāk uzņemt apgriezienus un ceļš uz drošības uzlabošanu turpinās. Motokross ir bīstams sporta veids, tādēļ katrs panākums drošības pilnveidošanā, īpaši iesācēju un neprofesionālu vidū, ir nozīmīgs.