Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Apstiprināts 2016.gada MX kalendārs ar mainītiem sacensību formātiem

Apstiprināts 2016.gada MX kalendārs ar mainītiem sacensību formātiem
Dāvis Ivanovs Valmieras posmā
Foto: Jānis Pastars

Strauji tuvojas 2016. gads un līdz ar to arī jaunā Latvijas motokrosa sezona. LaMSF Motokrosa komisija šobrīd nākusi klajā ar jauno Latvijas čempionāta sacensību kalendāru, kurā redzamas vairākas nozīmīgas izmaiņas.

Nākamgad Latvijas čempionāts solo klasēm (MX65; MX85; MX125; MX2; MX1 un Veterāni) norisināsies piecos posmos un katrs no tiem – vienas dienas garumā. Pirmais posms 24. aprīlī tradicionāli norisināsies Aizputē, bet otro posmu 22. maijā sagaidīsim Apē, kur sportistiem būs iespēja vienlaicīgi arī cīnīties tradicionālajā Vaidavas kausa ieskaitē. 21. augustā sportisti tiksies jau trešajā posmā, kas norisināsies Cēsīs, taču lielākās izmaiņas gaidāmas tieši ceturtajā posmā - tas tiks rīkots 3. septembrī un, netipiski šai sezonai, tiks aizvadīts Igaunijā, Tartu. Šis posms norisināsies vienlaicīgi ar Igaunijas čempionātu. Visiem sportistiem, kuri piedalās, iegūstot ieskaites kā Latvijas, tā Igaunijas čempionāta vērtējumā.

Savukārt Superfināls 2016. gadā norisināsies Dobelē (11. septembrī), un arī šis posms būs ar dubulto ieskaiti, jo šī posma ietvaros norisināsies arī Igaunijas čempionāts, un šajā datumā igauņu sportisti ciemosies pie viesmīlīgajiem dobelniekiem. Jāatzīmē tas, ka Latvijas čempionāta ieskaitē Superfinālā izcīnīto punktu skaits dubultosies, un kā jaunums paredzēts tas, ka uzreiz pēc šo sacensību noslēguma ar godam pelnītajiem kausiem tiks apbalvoti Latvijas Čempionāta kopvērtējuma uzvarētāji.

''Jau kādu laiku tika meklētas iespējas radīt kādu sacensību formātu, kurš dotu iespēju savā starpā sacensties ne tikai klašu Top sportistiem, kuri piedalās kā Latvijas, tā Igaunijas čempionātos. Ideja par vienotu Baltijas čempionātu vēl nav nobriedusi līdz realizācijai, taču pēc igauņu kolēģu ierosinājuma tika izstrādāts plāns šādu divu kopēju posmu rīkošanai. Domāju, ka šāds formāts daudziem sportistiem dos papildus motivāciju un vēlmi piedalīties arī pilnā kaimiņvalsts čempionātā, ko savādāk tie nedarītu. No tā iegūstam mēs visi – sezona ar daudz augstvērtīgām sacensībām, kā arī organizatoriem ir pamatotas cerības uz kuplāku dalībnieku skaitu, bet skatītājiem ir iespēja redzēt vēl vairāk bezkompromisa cīņu,” par lēmumu rīkot vienu no posmiem Igaunijā stāsta komisijas vadītājs Aldis Baltiņš.

Latvijas čempionāts blakusvāģiem un kvadracikliem nākamajā sezonā norisināsies atsevišķi no Latvijas čempionāta, bet tam paralēli tiks rīkots Latvijas kauss un Latvijas Junioru čempionāts. Kā arī eksperimentālā kārtā būs viens dalītais posms, kad Kvadri un blakusvāģi pulcēsies uz vienu dienu Viļakā vienā nedēļas nogalē, bet solo braucējiem Latvijas Kauss un Latvijas Junioru čempionāts būs vienā dienā citā nedēļas nogalē Pilsblīdenē.

Uz šo brīdi var teikt, ka par Latvijas čempionātu solo klasēm ir skaidrība praktiski par 100%, tad Latvijas čempionāta blakusvāģiem un kvadracikliem, Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta sakarā iespējamas minimālas izmaiņas, kas tiks paziņots atsevišķi. Protams, ja šāda nepieciešamība radīsies.

Šobrīd zināmi arī citi Latvijas motokrosa sacensību seriālu norises datumi – 10. aprīlī Ķegumā norisināsies Baltijas Izaicinājuma kausa sacensības, 17. jūlijā Ventspilī norisināsies Ventbunkera kauss, bet 9. oktobrī Liepājas „Laumas” trasē atgriezīsies Komandu kauss (datums ir provizorisks, informācija tiks papildināta). Un protams, nu jau var teikt tradicionālās starptautiskās sacensības, kā Pasaules čempionāta GP posms Ķegumā 30. aprīlī/1.maijā, kurā redzēsim arī EMX125, EMX250, EMX300 klases braucējus, Blakusvāģu pasaules čempionāta posms Stelpē 30/31. jūlijā, kur redzēsim arī spēcīgākos Eiropas kvadriciklu braucējus, arī ZA zonas Eiropas čempionāts MX65 un MX85 klasēm 9/10. jūlijā turpat Stelpē, kā arī iespējams, ka Latvijā būs divi ZA zonas Eiropas čempionāta posmi, jo uz atceltā Ukrainas posma rīkošanu ir pieteikusies Gulbenes ‘’Staru’’ trase un tās organizators.

Kalendārs apskatāms šeit: lamsf.lv

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF