Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Bērni un jaunieši gūst pieredzi motosportā

Bērni un jaunieši gūst pieredzi motosportā
Mini Motokross Jaunmārupē

Trešdien, 26.augustā, Jaunmārupes mototrasē „Vilciņi” motokrosa sacensību „Mārupes Kausa izcīņa Mini motokrosā” ietvaros tika īstenota biedrības „Sporta klubs L.R.K”, un „LDZ CARGO” motosporta atbalsta programma. Šajās sacensībās izmēģināt savus spēkus un gūt pirmo pieredzi motocikla mugurā varēja ikviens mazais interesents. Šoreiz pasākums pulcēja 68 mazos motosporta cienītājus. Par sacensību rīkošanu lielu paldies jāsaka Mārupers novada domei un motoklubam „Bieriņi” .

Visas dienas garumā „Vilciņu” mototrasē devās bērni un jaunieši dažādās vecuma grupās un motociklu klasēs – sākot ar solo un kvadracikliem, un beidzot ar blakusvāģiem. Šeit mazie entuziasti guva iespēju ne tikai pārbaudīt prasmes trasē, bet papildināt izpratni par braukšanu un šo sporta veidu kopumā. Pirms braucieniem tika izrunāti drošības jautājumi, vērsta uzmanība motokrosa karogu nozīmei, citu braucēju respektēšanai un cienīšanai, dalot vienu brauktuvi. Iespēja startēt līdzās vienaudžiem, pirmkārt, papildina iemaņas savaldīt motociklu, taču ļoti nozīmīga ir emocionālā un garīga pieredze, bērnam iemācoties uzvarēt stresu, pierodot gan pie tempa, gan papildus kustības. Nākotnē šiem jauniešiem ir iespēja ne tikai profesionāli startēt motokrosā, bet iemēģināt spēkus arī citos motosporta veidos.

Pasākuma vadītājs atzina: „Šodien šeit redzam kuplu skaitu dalībnieku – ir ieradušies 68 mazie sportisti un tas liecina par ļoti pozitīvu tendenci - salīdzinot ar pagājušo sezonu, sportistu ir vairāk. Prieks, ka ir tik daudz interesentu, jo šeit var gūt pirmo pieredzi –iepazīties ar motociklu, izmēģināt braukšanu, uzlabot savu meistarību un galu galā saprast, kas ir motosports. Šeit ir iespēja redzēt visu darbībā. Vienai daļai šī ir pirmā pieredze, otrai papildinājuma pieredze. Ir labi, ka ir iespēja braukt šeit un, lai gan trase nav tik sarežģīta, svarīgi saprast, kā ir braukt konkurences apstākļos. Šobrīd jau varam lepoties ar pirmajiem darba augļiem, piemēram, MX65 klases sportists Edvards Bidzāns savas gaitas uzsāka šeit un šogad kļuva par Baltijas čempionu. Šeit pieredzi gūst bērni un jaunieši no visas Latvijas un nereti arī kaimiņvalstīm.”

Informējam, ka Motosporta atbalsta programma ir paredzēta bērniem un jauniešiem, un tās mērķis ir attīstīt un popularizēt motosportu bērnu un jauniešu vidū, gūstot pieredzi, apgūstot tehniskas iemaņas braukšanai ar motocikliem un pavadot brīvo laiku dažādos motosporta pasākumos. Galvenais iemesls projekta atbalstam ir dalībnieku interese par šo sporta veidu un unikāla iespēja tajā praktizēties.