Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts triālā tuvojas finišam

Latvijas čempionāts triālā tuvojas finišam
A.Grīnfelds

Šajā nedēļas nogalē, 29-30.augustā, Ozolnieku novada „Priežkalnos” norisināsies pēdējie divi Latvijas triāla čempionāta posmi, kurā spēkus ar enduro motociklu iemēģinās arī Baltijas enduro līderis Edgars Siliņš. Pēc iepriekšējiem pieteikumiem sacensībās gatavojas piedalīties 45 dalībnieki no visām Baltijas valstīm, tai skaitā 14 velobraucēji sestdien cīnīsies par vietu sadali šī gada Latvijas velo triāla čempionātā.

Ņemot vērā, ka visās grupās - gan velo, gan moto - katram dalībniekam tiek „atmests” sliktākais rezultāts, „Priežkalnu” sacensības solās būt sevišķi interesantas. Turklāt pēdējā posmā dalībnieku iegūtie kopvērtējuma punkti tiek reizināti ar divi, kas vēl vairāk palielinās intrigu cīņā par čempionu tituliem.

Vienam no sezonas lielākajiem favorītiem un līderiem B grupā- Andrim Grīnfeldam (Agarska Triāla Klubs) cīņā par Latvijas čempiona titulu ir liels pārsvars, taču pie veiksmīgas apstākļu sakritības viņu var apsteigt gan Kristers Einass, gan Niks Alksnis (abi Grobiņas MK). Jāpiebilst, ka tikai šodien, 25.augustā visi trīs dalībnieki atgriezās no nedēļas nogalē aizvadītajiem Eiropas čempionāta posmiem Beļģijā un Šveicē.

Sevišķi interesanta būs cīņa C grupā. Atmetot sliktāko rezultātu šobrīd līderis kopvērtējumā ar viena punkta pārsvaru ir Guntars Mateuss (Grobiņas MK), otrais Mikus Hmeļņickis (MT skola). Kristaps Ķīlis (MT skola) atpaliek no līdera par 11 punktiem. Iepriekšējā Saldus posmā Guntars pirmajā dienā pirmo reizi zaudēja abiem strauji augošajiem jauniešiem, otrajā izstājās motocikla defekta dēļ.

Raineram Pīrāgam (Agarska Triāla Klubs) vēl ir iespēja cīnīties par pirmo vietu Mini grupā ar Renāru Atvaru (MT skola). Viņus šķir tikai nieka astoņi punkti. Taču savstarpējā cīņā noteikti iejauksies igaunis Klaus Somelars, kurš, lai gan kopvērtējumā neko nevar panākt, uz šīm sacensībām ir pieteicies un noteikti cīnīsies par uzvarām posmos.

Hoby grupā šī brīža līderis Dainis Vītoliņš (MT skola) apsteidz Ketiju Agarsku (Agarska Triāla Klubs) par 7 punktiem. Uzvarot abas dienas, Ketija var viņu apsteigt, bet tas noteikti nenāksies viegli, jo Dainis pašreiz ir lieliskā formā. Jāņem vērā, ka Ketija pēc mediālās saites plīsuma, tikai šonedēļ drīkst atsākt treniņus. Cīņā par otro vietu vēl var iesaistīties arī Mareks Robežnieks (AKA TEAM), kurš no Ketijas atpaliek tikai par četriem punktiem.

Uz sacensībām „Priežkalnos” ir pieteikušies arī Free grupas braucēji ar enduro motocikliem. Svētdien savus spēkus triālā vēlas izmēģināt arī viens no Latvijas labākajiem enduro sportistiem Edgars Siliņš, kurš parasti piedalās igauņu rīkotajos enduro prologos.

Sestdienas vakarā, kā jau tradicionāli pieņemts, „Priežkalnos” notiks sacensības (bez motocikliem) starp klubu kolektīviem. Programmā “kājnieku triāls” nospraustajos sacensību posmos (dalībnieks dodas posmā turot rokā motocikla stūri), kā arī citas aktivitātes. Tādēļ skatītājiem un sportistiem tiek garantētas interesantas un intrigu pilnas seznas noslēguma cīņas.

Sacensību starts abas dienas 11:00, Ozolnieku novada Salgales pagasta „Priežkalnos” (Garozā).