Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Izlases vadītājs iezīmē izlases sastāvu Eiropas Nāciju Kausam kvadraciklos

Izlases vadītājs iezīmē izlases sastāvu Eiropas Nāciju Kausam kvadraciklos
Edgars Meņģelis
Foto autors: Gatis Pladars

11.oktobrī Vācijā norisināsies Eiropas Nāciju Kausa izcīņa kvadraciklu klasēm. Latvijas izlasi sacensībās pārstāvēs 2015.gada Eiropas čempions Edgars Meņģelis, Raivis Sootee, taču gala lēmums par trešo pārstāvi vēl nav pieņemts. Kā kandidāti uz trešo vietu ir Kārlis Bole Jr., Kristaps Veinbergs un Ralfs Reinfelds. Izlases vadītājs Ēriks Eizāns atzīst, ka visi šie sportisti ir godam pelnījuši vietu izlasē.

Latvijas kvadraciklu pārstāvju sniegumu dažādās sacensībās visas sezonas laikā no malas vēroja izlases vadītājs, kurš komentēja gan sportistu sniegumu trasē, gan iespējas startēt nozīmīgajā Nāciju kausā. Protams, Edgara Meņģeļa dalība šajās sacensībās bija pašsaprotama – sportists visas sezonas laikā turējās līdera pozīcijā Eiropas čempionātā, visbeidzot izcīnot čempiona titulu. Protams, labu sniegumu uzrādīja arī citi braucēji, tādēļ savu izvēli pamato pats Eizāns:

„No pirmās dienas sekoju katra sportista sniegumam un izvērtēju viņu gatavību pārstāvēt Latviju Nāciju čempionātā. Svarīgākais nosacījums manā vērtējumā ir meistarība un stabils sniegums, kā trešais faktors varētu būt tehniskā gatavība.

Mūsu izlases līderis, protams, ir Edgars Meņģelis - par to ne vienam nav šaubu. Otrs labākais visas sezonas garumā ir Raivis Sootee, tur arī nevajadzētu rasties domstarpības, bet trešo sportistu nosaukšu pēc Ainažu posma, kas notiks jau šo sestdien 29.augustā.

Novēlu visiem sportistiem veiksmīgu atlikušo sezonas daļu un lēnām gatavojamies Eiropas Nācijām.”

Pērn dažādu apstākļu dēļ Latvija savu dalību Nāciju kausam nepieteica, taču iepriekšējos gadus mūsu valsts pārstāvji ir spējuši sevi labi pierādīt spēcīgajā Eiropas līmeņa konkurencē. Atgādinām, ka sacensību formāts ir līdzīgs kā Nāciju Kausam solo motociklu klase, kur sniegumu vērtē komandai kopā.