Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts pirmais Latvijas čempionāta posms skijoringā un ziemas motokrosā

Aizvadīts pirmais Latvijas čempionāta posms skijoringā un ziemas motokrosā
Foto: X99/Slīterāni

Svētdien, 24.janvārī Lēdmanē norisinājās ilgi gaidītais pirmais Latvijas čempionāta posms skijoringā un ziemas motokrosā, kurā sportistiem beidzot tika sniegta iespēja notestēt biezo sniega kārtu.

Šogad Latvijas skijoringa čempionātā, kam paralēli norisinās arī Latvijas Kauss un Junioru čempionāts, uzsvars tiek likts uz sacensību kvalitāti, tādēļ ar sacensību atklāšanu krietni nācās nogaidīt. Neskatoties uz to, sezonas pirmais posms ir aizvadīts veiksmīgi. "Sniega segai joprojām būtu nepieciešams neliels atkusnis un sals, kas nodrošinātu sniega piesalšanu pie zemes un uzlabotu skijoringa cienītāju cīņas trasē. Taču kopumā sacensības aizvadītas labi un jau tagad esmu gatavs nākamajām sacensībām nedēļas nogalē. Svētdien paredzētais trešais posms norisināsies otrā Lēdmanes trasē, kas būs garāka par šo un līdz ar to kvalitatīva sniega kārta sacīkšu laikā tajā turēsies ilgāk," stāsta sacensību organizatora pārstāvis Jānis Tilaks.

Pirmajā posmā tika izmēģināta arī elektroniskā laika kontrole, kas līdz šim šajās sacensībās netika izmantota. Līdz ar to gan sportistiem, gan līdzjutējiem tika sniegta iespēja daudz veiksmīgāk sekot līdzi notikumiem trasē Online režīmā. Esam identificējuši dažas nepilnības, kas uz turpmākajiem posmiem tiks novērstas.
Pēc aizvadītajām cīņām, skijoringa rezultāti pirmajā posmā sekojoši:

MX85 klasē startēja tikai viens tandēms - Aleksis Arzids un Elmārs Tilaks, kļūstot par savas klases līderiem, bet LTK ātrākie izrādījās Roberts Zolmanis un Mārtiņš Antons, otro vietu izcīnot Ģirtam Dubavam un Jānim Zariņam. MTK jeb mazajā tautas klasē uzvaras laurus kopvērtējumā plūca Oskars Klauģis un Jānis Freimanis, otro vietu izcīnīja Klāvs Miķelsons un Artis Rasmanis, bet trešo vietu ieņēma Raivis Zolmanis un Gints Sermols. RTK klases ieskaitē trasē devās divi sportistu pāri - ātrākie - Jānis Mironovs un Aigars Bitītis, aiz sevis atstājot Kalvi Blūmu un Zinti Liepiņu. Tikmēr Vecmeistaru klasē pirmo vietu izcīnīja Artūrs Brencis un Pēteris Līkums, otro vietu ieņēma Aigars Jonass un Aldis Mackars, bet trešo - Edvīns Zālītis un Ingus Spulle.

Kupli pārstāvētajā LMK klasē pirmo vietu izcīnīja Didzis Gorbenko un Oskars Dzirkalis, otro vietu ieņēma Roberts Zolmanis un Mārtiņš Antons, bet trešo - Rihards Beikmanis un Mareks Ludvigs. MMK klasē Latvijas skijoringa čempionātā pirmais trijnieks sekojošs: pirmajā vietā Artūrs Brencis un Pēteris Līkums, otrie Raivis Zālītis un Dzintars Zaharevskis, bet trešajā - Artis Rasmais un Klāvs Miķelsons.

Dienas otrajā pusē trasē devās ziemas krosa cienītāji. Krosā ar radzēm MX1 klasē, uzvarot abos braucienos, ātrākais izrādījās Grigorijs Laguta, otro vietu izcīnīja titulētais Latvijas spīdveja pārstāvis Ķasts Puodžuks, bet trešajā vietā ierindojās Uldis Spulle. MX2 klasē pirmajā vietā - Kristers Millers, otrajā Jānis Zušmanis, bet trešajā Dainis Ansons.

MX1 klasē krosa ar radzēm ātrākais izrādījās Didzis Gorbenko, otro vietu izcīnīja Gints Filipsons, bet trešo - Jānis Freimanis. Savukārt MX2 klasē abos braucienos un kopvērtējumā triumfēja Elgars Jonass, otrajā vietā ierindojās Domas Grundele no Lietuvas, bet trešajā - Artis Rasmanis.

Sīvas cīņas risinājās arī kvadraciklu konkurencē, kur ATV klasē pirmo vietu izcīnīja Ronalds Ramis, otro – Artūrs Vēvers, bet trešo Ritvars Ramis. Savukārt Kvadri Open klasē uzvaras laurus plūca pieredzējušais motokrosa pārstāvis Agris Neija, otro vietu ieņēma Ričards Zālīte, bet trešo - Vitālijs Sakolovs.

No izaicinošajiem ziemas apstākļiem nenobijās arī paši mazākie braucēji - Q50 sportisti. Pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja izcīnīja Kārlis Straubergs, bet otro - Ivo Kristaps Kalve. MX65 klasē pirmo vietu ieņēma Aleksis Araids, otro – Kristers Igals, bet trešo – Ričards Alens Gaļčins. MX85 klasē līderis izrādījās Ivo Benedikts Skābs, otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Valters Lesničenoks, bet trešo vietu ieņēma Ernests Matjusonoks. Prasmīgi savas iemaņas atrādīja arī Q Juniori, kur uzvaras laurus plūca Reinis Bicāns, pjedestāla otro pakāpienu ieņēma Atis Breds, bet trešo – Artūrs Baltgalvis. Q100 klasē šoreiz startēja viens sportists – Kārlis Neija

Pilni sacensību rezultāti pieejami Jaunumi vai Sport timing systems - MYLAPS Sports Timing

Paldies sacensību sadarbības partneriem: Lielvārdes novada domei un RedBull.

Ja laikapstākļi nepievils, tad Latvijas čempionāts skijoringā un ziemas motokrosā turpināsies jau šajā nedēļas nogalē - gan sestdien, gan svētdien. 30.janvārī cīņas norisināsies Stāmerienā, bet 31.janvārī sportisti atkal atgriezīsies Lēdmanē, aizvadot sacensību seriāla 3.posmu. Uz tikšanos!

     [+] [-]

, 2016-01-25 21:08, pirms 9 gadiem
Super kvalitatīva sacensība bija prieks bija piedalīties!

     [+] [-]

, 2016-01-25 22:55, pirms 9 gadiem
Sū.di tādi, ka līdz nedēļas nogalei viss sniegs daudzviet nokusīs...