Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Intervija par Nāciju Motokrosu ar LaMSF ģenerālsekretāru Kasparu Kuļikovu

Intervija par Nāciju Motokrosu ar LaMSF ģenerālsekretāru Kasparu Kuļikovu
LaMSF ģenerālsekretāru Kasparu Kuļikovu

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijā, motocentrā ''Zelta Zirgs'' norisināsies grandiozais pasākums - "Nāciju Motokross''. Kopumā ieradīsies dalībnieki no 34 dažādām pasaules valstīm. Latvijai šis ir ļoti nozīmīgs pasākums, bet par to vairāk intervijā ir pastāstijis LaMSF ģenerālsekretārs - Kaspars Kuļikovs.

Cik nozīmīgs Nāciju motokross ir LaMSF?

Šis gads Latvijas motosportam ir vēsturisks. Ne tikai tāpēc, ka mūsu federācija svin 90 gadu jubileju kopš savas pastāvēšanas, bet arī tamdēļ, ka viens no labākajiem pasaules motocentriem “Zelta Zirgs” šogad uzņem “Motokrosa Olimpiādi” – Pasaules Nāciju kausu motokrosā 27.-28.septembrī.
Es domāju, ka daudzi, kam šodien Pasaules čempionāts Latvijā šķiet pašsaprotama lieta un citi kritizētāji reizēm nenovērtē un pat neapzinās cik milzīgs darbs līdz šim ticis ieguldīts, lai šāda mēroga pasākums Latvijā vispār varētu notikt. Salīdzinoši tas ir tāpat, kā ar mūsu jaunajiem motokrosa talantiem – Paulu Jonasu un Matīsu Karro, kuri iekļuvuši pasaules elitē – lai līdz tam nonāktu, daudz kas tikts upurēts no pašu un apkārtējo līdzgaitnieku puses. Ar Nāciju motokrosu Latvijā un ar LaMSF un “Baltijas Kausa fonda” komandas veiksmīgo sadarbību ir tāpat un to pierāda mūsu vēsture. Es gribu citēt neatkarības laika pirmā LaMSF prezidenta, neļaiķa Valda Kleinberga vārdus Jāņa Raituma 1990.gadā iznākušās “Motokross” grāmatas ievadā: “Kad turēsi rokās šo grāmatu, iespējams, daudz kas būs mainījies, ceru, ka pie mums atkal notiks lieli starptautiski motokrosi un citas sacensības, ceru, ka mūsu motokrosisti ieņems cienīgu vietu pasaules čempionātos.” Viņa cerības šogad ir piepildījušās, turklāt viņa paša 75 gadu jubilejā!

Ko, tavuprāt, nozīmē Nāciju motokrosa uzņemšana Latvijas valstij un motokrosa publikai?

Motosports Latvijā nav iedomājams bez motokrosa. To nosaka ne tikai mūsu agrākie panākumi un tradīcijas, bet arī šodienas sportiskie sasniegumi Eiropas un Pasaules motokrosa čempionātos un regulāra Pasaules čempionāta līmeņa motokrosa pasākumu norise Latvijā.
Nāciju motokross Latvijai ir unikāls lielielmēroga motosporta pasākums. Latvijai tas ir ekonomiski izdevīgi un šāds pasākums nes milzīgu starptautisku publicitāti. Tas ir pierādāms ar faktiem un oficiāliem aprēķiniem, minēšu tikai dažus:
• Nāciju motokrosu Ķegumā atspoguļos 170 pasaules valstu TV ekrānos;
• Nāciju motokrosa organizācija tiks apkalpota no vairāk kā 40 Latvijas uzņēmumu puses, neskaitot transportu, viesnīcas un ēdinātājus ārpus trases teritorijas, ko šajās dienās izmantos tūkstošiem ārzemju fanu;
• Aptuveni 5000 ārzemju fanu valsts ekonomikā iepludinās ap 1 mlj. eiro, pavadot šeit 3-4 dienas.

Savukārt motokrosa publikai – sportistiem, treneriem, organizatoriem, tiesnešiem un visiem faniem tas ir izcils apliecinājums un “dzīvs piemērs” šai paaudzei, ka nekas nav neiespējams un latvieši var, ir tikai jāgrib un smagi jāstrādā!

Vai pēc Tavām domām Latvija ir izvirzījusi spēcīgākos braucējus?

Es uzskatu, ka Latvijas izlase šogad ir ļoti spēcīga. Pie labas apstākļu sakritības mēs varam cīnīties par pirmo desmitnieku. Motokross ir neprognozējams, kaut vai tā pati izloze par starta vietu – tas parāda, ka jābūt zināmai veiksmei. To vai mājas sienas palīdzēs, redzēsim nedēļas nogalē, bet nu viens gan ir skaidrs – 30 minūšu brauciens “Zelta Zirga” trasē būs īsts pārbaudījums fiziskajai sagatavotībai, tādēļ fanu uzmundrinājumi trases malā pēdējās 10 minutēs būs tieši laikā, tas noteikti palīdzēs mūsu puišiem.

     [+] [-]

, 2014-09-25 11:55, pirms 10 gadiem
Turās veči!