Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta atklāšanā savu dalību pieteikuši kaimiņvalstu Nāciju izlašu dalībnieki

Jau šajā nedēļas nogalē – 25./26.aprīlī - tiks dots starts 1.Latvijas čempionāta posmam motokrosā 2015.gada sezonā. Šis posms norisisnāsies Aizputes „Misiņkalna” trasē, kura jau vairākus gadus ir kļuvusi par pirmā Latvijas čempionāta posma mājvietu. Kaut arī mūsu spēcīgais MX2 klases braucējs Pauls Jonass aizvada sacensības Pasaules trasēs un MX1 klases pārstāvis Matīss Karro mērķtiecīgi dziedē traumu, lai varētu trasē atgriezties vasarā, savu dalību sacensībām ir pieteikuši spēcīgi kaimiņvalstu sportisti un citi latviešu braucēji, kuri šogad spējuši sevi pierādīt gan Eiropas, gan pasaules mēroga sacensībās.

Šogad Latvijas čempionāts norisināsies visos Latvijas novados, aptverot gan Kurzemi, gan Zemgali, gan Latgali, gan arī Vidzemi, un katrs no posmiem līdzjutējiem būs sarūpējis iespēju trasē redzēt spēcīgākos no spēcīgākajiem. Zemgalē Latvijas čempionāta, Latvijas Kausa un Junioru čempionāta sacensības norisināsies 13./14.jūnijā Dobeles mototrasē, savukārt Latgalē – leģendārajā Viļakas mototrasē - 25./26.jūlijā, kad skatītāju uzmanība tiks vērsta gan paralēli notiekošajam Baltijas čempionātam, gan arī blakusvāģu klasei, kad līdzās Baltijas ekipāžām uz starta stāsies Kaspars Stupelis ar pilotu Etjēnu Baksu, un kvadru klasei, kur dalību apstiprinājis arī Eiropas čempionāta līderis – Edgars Meņģelis. Jaunums Latvijas čempionāta ietvaros ir Latvijas čempionāta Superfināls ar Paula Jonasa piedalīšanos, kurš norisināsies 23.augustā, bet Latvijas komandu cīņas trasē cīnīsies LaMSF ( Latvijas Motosporta Federācijas) komandu čempionātā Kandavā 20.septembrī.
Kā jau ierasts sestdienā, arī šajā nedēļas nogalē, trasē dodas mazākie sportisti, kuri cīnās par Latvijas Junioru čempionāta ieskaites punktiem, kā arī sestdiena ir veltīta visām kvadru klasēm – sākot ar mazākajiem, līdz par veterāniem. Atgādinām, ka 25.aprīlī ieeja Latvijas čempionāta sacensībās Aizputē ir bezmaksas, savukārt svētdien, kad trasē dosies prestižās MX1 un MX2 klases, kā arī Dāmas, MX125, Seniori, Amatieri, Veterāni un blakusvāģu klases, ieejas maksa sacensībās ir 5 eiro, bērniem līdz 12gadiem ieeja ir bezmaksas. Īpaši aizraujošu sacesību dienu solās padarīt mūsu sportisti Dāvis Ivanovs, Dāvis Līvs, Toms Macuks, Kārlis Sabulis, Kristers Drevinskis, kā arī igauņu motokrosa zvaigznes – Gert Krestinov, Priit Ratsep, Indrek Magi, Erki Kahro,Gregory Karres un Lietuvas 2014.gada Nāciju izlases dalībnieks Nerijus Rukštela. Tādēļ mūsu sportistiem būs nepieciešams īpašs atbalsts trases malā, lai spētu cīnīties ar šiem sportistiem par iekļūšanu labāko trijniekā. Aicinām visus motokrosa cienītājus šajā nedēļas nogalē doties uz Aizputi un baudīt sacensības ģimenes lokā, jo sacensību laikā mazākajiem faniem būs atvērta Fanu telts dažādām aktīvām atrakcijām, kuras būs bezmaksas un ļoti interesantas, Kurzemes pusē vēl nebijušas.
Uz tikšanos 25./26.aprīlī Aizputē