Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Edgars Meņģelis gatavs turpināt ceļu uz panākumu virsotni

Edgars Meņģelis gatavs turpināt ceļu uz panākumu virsotni
Edgars Meņģelis
Foto: LaMSF

Izcīnītas uzvaras Eiropas čempionāta posmos un trešā vieta sezonā, Baltijas čempiona tituls, pjedestāli pašmāju, kaimiņvalstu un attālāku zemju trasēs, sīvas cīņas Francijas čempionātā, sapņa piepildīšana savu līdzjutēju priekšā Ķegumā un uzdrīkstēšanās vienīgajam veikt solo motocikliem raksturīgus trikus kvadracika mugurā, padarot skatītāju pūli teju traku aiz sajūsmas.

To visu vienas sezonas laikā paguvis neviens cits kā talantīgais jaudīgās Kvadri Pro klases pārstāvis, MX Ādaži braucējs Edgars Meņģelis. Skaidrs ir viens – pateicoties šim sportistam 2014.gada sezona Kvadru klasē bijusi visnotaļ aizraujoša un konkurence spēcīga. Par spīti tehnikas problēmām, kas ik pa laikam vajāja sportistu, 2014.gads ir izdevies.

„Lai gan sezona iesākās ne tā, kā plānots, es to vērtēju kā veiksmīgu, jo sezonas beigas bija ļoti labas - izdevās izcīnīt uzvaru divos Eiropas čempionāta posmos un iegūt 3.vietu kopvērtējumā, kas ir mans līdz šim lielākais sasniegums,”atskatoties uz 2014.gadā paveikto, atzīst Edgars Meņģelis. Jāatgādina, ka sportistam 2014.gads iesākās ar dalību Francijas čempionātā, kurā konkurence bija spēcīga, turklāt sportistam nācās pielāgoties jaunai tehnikai, jauniem apstākļiem un dzīvei Francijā. Taču prasmīgais braucējs, kā ierasts, kāpināja savu spēju latiņu, un progress bija jūtams. „Galvenais bija iemācīties, ko jaunu un redzēt, kā sacīkstes norisinās citviet – misija izpildīta,” atzīst Edgars.

Latvijas vārds tika pārstāvēts arī Eiropas čempionā kvadracikliem, kur ne reizi vien Edgaram izdevās izcīnīt vietu uz goda pjedestāla un plūkt uzvaras laurus. Latvijas līdzjutējiem un pašam sportistam neaizmirstamas emocijas sagādāja skaistais triumfs EČ posmā mūsu pašu Ķeguma „Zelta Zirga” trasē. Lai gan kārtējo reizi nervus kutinošus brīžus sagādāja tehnikas problēmas, laikus apdomāts plāns un vēl viena kvadracikla pieteikšana apvienojumā ar sportista meistarību atnesa prieka vēsti Latvijai – uzvara savās mājās savu līdzjutēju priekšā! Kvadraciklista cīņasspars EČ sezonas noslēgumā latviešiem sagādāja vēl vienu priecīgu ziņu – Edgars Meņģelis kļuva par trešo ātrāko Kvadru kalses braucēju Eiropā.

Protams, laiku pa laikam sportists piedalījās arī Latvijas sacīkstēs, priecējot mājiniekus, taču paškritiskums un tieksme pēc izaugsmes bija jūtama pat pēc uzvarām, kad komentāram par sacīkstēm sekoja piebilde: „Nevaru teikt, ka esmu ļoti apmierināts, bet labi, ka uzvara ir izcīnīta - tas ir galvenais.” Apbrīnojama mērķtiecība.

Taču Meņģelis savu ceļu uz panākumiem gatavs turpināt arī nākamajā, 2015.gada sezonā, kad talantīgo kvadraciklistu atkal varēsim vērot gan Eiropas, gan Francijas un iespēju robežās arī Latvijas čempionātā. Sportista mērķi jau tagad ir skaidri –„Nākamās sezonas mērķis paliek nemainīgs – cīnīties par Eiropas čempiona titulu, kā arī turpināt startēt Francijas čempionātā ,kurā svarīgākais ir vākt vērtīgo pieredzi un, iespējams, cīnīties par godalgotām vietām. Protams, iespēju robežās startēšu arī mājās, Latvijas čempionātā un „Superkausā”, taču jāskatās, kā sakritīs sacensību kalendārs.” Sportists jau tagad kopā ar Arni Kalniņu trenējas nākamajai sezonai, tādēļ varam būt droši – Edgars Meņģelis nākamgad jau atkal liks konkurentiem pasvīst, bet līdzjutējiem – lepoties.

Tā kā sezona jau galā un laiks gatavoties Laureātu apbalvošanas pasākumam, kurā ļoti gaidīts viesis ir arī Edgars, sportists vien vēlas pateikties līdzjutējiem par atbalstu visas sezonas garumā: „Vēlu arī turpmāk būt kopā ar mani, lai varam kopīgi izdzīvot panākumiem bagātos brīžus. Darīšu visu, lai neliktu vilties!”