Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass: "Neticējām, ka jau otrajā posmā kāpšu uz goda pjedestāla, bet mēs to izdarījām"

Pauls Jonass: "Neticējām, ka jau otrajā posmā kāpšu uz goda pjedestāla, bet mēs to izdarījām"
Pauls Jonass. Foto: MXGP.com

Pasaules čempionāta motokrosā II posms norisinājās Taizemē. Teju neizturami karstie laika apstākļi un ievērojamā laika zonu atšķirība prasīja īpašu pielāgošanos un izturību no ikviena sportista. Pēc mūsu, Latvijas laika, pirmie treniņi sestdien tika aizvadīti jau pulksten piecos no rīta un svētdienā pirmais MX2 finālbrauciens -jau septiņos. Taču tas neapturēja Latvijas izcilo talantu – Paulu Jonasu, kurš šajā sezonā, šķiet, ir gatavs atšķirt pilnīgi jaunu lapu Latvijas motokrosa vēsturē, jau otrajā posmā kāpjot uz Pasaules čempionāta goda pjedestāla 2.pakāpiena.

Sestdienas laika treniņā Jonass uzrādīja labāko apļa laiku, ierindojoties pirmajā vieta, bet kvalifikācijas braucienā izcīnīta augstā 2.vieta, piekāpjoties vien komandas biedram Džefrijam Herlingsam. Skaidri redzams – Jonass ir gatavs sevi pierādīt. Pienākot svētdienai un pirmajam finālbraucienam, Jonass cīnījās godam un finišēja 4.pozīcijā. Taču otrajā braucienā Paulam līdzi turēt konkurenti vairs nespēja, jau pirmajos apļos sportists izrāvās otrajā vietā, atrodoties uzreiz aiz Herlingsa, un pārliecinoši turējās līdz pat finišam. Tuvākajam konkurentam Džulianam Līberam (Julian Lieber) līdz Jonasam bija sešu sekunžu starpība, kas motokrosā ir ļoti liela distance. Iebraucot finišā Jonasa prieks acīmredzams, kamēr pie televizora ekrāniem savās mājās gavilēja visa Latvija – Pauls Jonass ir paveicis šķietami neiespējamo, II posmā kāpjot uz goda pjedestāla 2.pakāpiena un divu posmu kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā.

Pasaules čempionāta intervijā pēc sacensībām Jonass atzina:
„ Sajūtas ir lieliskas, jo pērn tikai vienu reizi izdevās atrasties labāko desmitniekā, bet jau rudenī parakstīju līgumu ar KTM. Vēlos teikt lielu paldies visiem, kuri man tic, visiem, kas visu šo laiku ir bijuši man līdzās – īpašs paldies ģimenei, manam mehāniķim Gatim Frindem, sponsoriem, komandai un treneriem. Paldies par to, ka varu stāvēt līdzās MX2 pasaules čempionam. Mēs esam strādājuši ļoti smagi, braucu bez lielām cerībām un neticējām, ka jau II posmā kāpšu uz goda pjedestāla, bet mēs to izdarījām. Tagad atliek vien strādāt tālāk, lai spētu arī turpmāk konkurēt ar pasaules labākajiem braucējiem MX2 klasē.”
Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis šajā klasē, Roberts Justs arīdzan parūpējās par to, lai diena būtu izdevusies, 2.braucienā noslēdzot labāko desmitnieku, bet kopvērtējumā Justam pēc diviem posmiem 13.vieta.
Turam īkšķus, lepojamies ar mūsu sportistiem un vēlam veiksmi arī turpmāk. Nākamais posms jau 29.martā.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-08 13:32, pirms 9 gadiem
Patiess prieks. lai turas veselība un viss būs tālāk vēl labāk!
manuprāt Pauls ir vistalantīgākais latviešu motobraucējs.

     [+] [-]

, 2015-03-08 14:31, pirms 9 gadiem
Bez lielam ekspetācijām? Nice translating skills