Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Gatis Frinde: Tāds braucējs kā Jonass manas karjeras laikā nav bijis

Gatis Frinde: Tāds braucējs kā Jonass manas karjeras laikā nav bijis
Pauls Jonass un Gatis Frinde 2013.gadā

Latvijas vārds pasaules motokrosā ik gadu izskan arvien skaļāk – par to jāpateicas gan Latvijā rīkotajām sacensībām, gan mūsu izcilajiem sportistiem. Šķiet, Latviju pavisam drīz varēsim nostādīt līdzās daudzām motokrosa lielvalstīm, jo tas, ko Pasaules čempionāta II posmā Taizemē izdarīja Pauls Jonass, kāpjot uz MX2 goda pjedestāla otrā pakāpiena līdzās komandas biedram un daudzkārtējam Pasaules čempionam, Džerfijam Herlingsam, pierādīja – ir ieradies titula cienīgs konkurents.

Intervijā pēc sacensībām Jonass pateicās visiem, kuri palīdzējuši nonākt tik tālu, tostarp savam mehāniķim, latvietim Gatim Frindem, kuram pieredze šajā vidē ir jau astoņus gadus – izcilam sportistam izcils mehāniķis.Tādēļ vēlējāmies uzzināt Gata viedokli par Paula sasniegumiem. G.Frinde ar Jonasu kopā strādājuši jau 2013.gadā, kad kopīgiem spēkiem izcīnījuši Pasaules Junioru un Eiropas čempiona titulu 125cm3 klasē un lieki piebilst, ka abi ir ne vien komandas pārstāvji, bet arī labi draugi. Taču pērn viņi strādājuši atsevišķi: „Pagājušajā gadā strādāju „Husqvarnas” rūpnīcas komandā, Pauls pārstāvēja Itāļu „Marchetti” komandu – bijām viens otra konkurenti. Taču jau pagājušās sezonas laikā sapratām, ka mūsu sadarbību vajadzētu turpināt,” stāsta Gatis. Tagad, atkal strādājot ar Paulu un kopā atrodoties prestižajā Red Bull KTM Factory Racing komandā, viņš atzīst, ka sajūtas, nudien, ir kā atrodoties starp labākajiem.

Atskatoties uz Jonasa sasniegumiem līdz šim, daudzi jau sen lika lielas cerības uz jauno talantu, un sportists nelika vilties – pirmajā Pasaules čempionāta posmā kopvērtējumā izcīnīta sestā vieta, bet otrajā posmā pjedestāls un pakāpšanās līdz trešais vietai divu posmu kopsummā. Šāds sniegums, protams ir Paula un visas komandas, tostarp Gata neatlaidīgā darba rezultāts, kurš pēc Pasaules čempionāta II posma sacīkstēm atzina: „Paula sniegums Taizemē mani nepārsteidza – viņš to bija godam pelnījis. Redzot Paula ātrumu treniņa procesā, jutu, ka drīz notiks tas, ko visi gaidīja. Visu ziemas periodu smagi strādājām ar treneriem – testējām motociklus, trenējāmies, aizvadījām smagas pārbaudes sacensības un tagad no ieguldītā darba saņemam rezultātu. Ļoti priecājos par Paulu, jo tāds braucējs kā viņš, manas karjeras laikā nav bijis – pilns apņēmības, motivācijas un pozitīvas domāšanas. Varu apsolīt tikai vienu, šodien uzrādītais rezultāts ir tikai sākums vēl lieliskākam turpinājumam.”

​Redzot šos divus latviešu puišus pasaules elites komandā – „Red Bull KTM Factory Racing” - noteikti lepojas ikviens mājinieks, savukārt konkurenti vēl skaidrāk iezīmē kartē, kur atrodama Latvija. Latvija un latvieši VAR!
Sveicam Paulu Jonasu, viņa ģimeni, Gati Frindi un visu KTM komandu ar lieliskajiem rezultātiem, vēlam veiksmi, lai panākumi turpinās un turēsim īkšķus arī turpmāk!

Slēpts komentārs: Cābels

  +2 [+] [-]

, 2015-03-08 17:07, pirms 10 gadiem
Super, Gatis malacis!

  -3 [+] [-]

, 2015-03-08 17:15, pirms 10 gadiem
Ko tad lieliskais mehs nebija lidz uz pirmajiem diviem posmiem?Laikam dublus neprognozeja un zabaku mazgatajs nebija vajadzigs lidz.