Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Coupe de l’Avenir sacensībās latvieši kāpj uz pjedestāla

Coupe de l’Avenir sacensībās latvieši kāpj uz pjedestāla
Foto: Kārļa Sabuļa sociālie tīkli

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 4. un 5. oktobrī, Beļģijā norisinājās vienas no gada nozīmīgākajām jauniešu komandu sacensībām motokrosa – Coupe de l’Avenir. Latvijas izlasi sacensībās pārstāvēja deviņi sportisti, izcīnot mūsu valstij 8.vietu MX85 klasē, 10.vietu MX85 klasē un 3.vietu MX Open klasē, kas kopvērtējumā Latviju iebīdīja 7.pozīcijā.

„Svētdienas rītā tika piedzīvots ļoti nepatīkams gadījums – MX65 klases sportista busā uzsprāga gāzes balons, tādēļ sportists un viņa tēvs ar apdugumiem tika nogādāts slimnīcā. Tas bija pamatīgs izbīlis, bet ļoti ceram, ka viss būs kārtībā – visam ir jābūt kārtībā. Neraugoties uz šo gadījumu, sportistu sniegums sacensībās bija labs. MX Open klase izdarīja visu, uz ko bijām cerējuši. Grūtāk klājās MX85 klasei, jo divi sportisti bija jauni un vēl ne īsti gatavi šādām sacensībām. Taču visi nobrauca savu spēju robežās – viens no sportistiem satraumēja roku, bet izrunājām, ka šīs ir komandu sacensības un sportists tomēr devās trasē, visu izdarot labi. Arī MX65 klasē abi sportisti nobrauca pārliecinoši – trešajā braucienā saķeršanās, kam sekoja kritiens, taču pirmajos divos braucienos abi sportisti bija desmitniekā,” pēc sacensībām stāsta izlases vadītājs Fīlips Kempelis.

Labāko sniegumu sacensībās uzrādīja peredzējušākie - MX Open – klases braucēji Kārlis Sabulis, Tomass Šileika un Kārlis Kalējs. Sportistu izcīnītais rezultāts kopvērtējumā ļāva latviešiem kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, 14.valstu konkurencē ieņemot 3.pozīciju.

MX65 klasi sacensībās pārstāvēja Roberts Lūsis, Edvards Bidzāns un Kārlis Alberts Reišulis. Pirmajā braucienā Bidzāns izcīnīja 5.vietu, bet Reišulis 10.vietu, otrajā braucienā rezultātu uzlaboja Bidzāns, izcīnot 7.vietu, bet Rešulis nemainīgi - 10.pozīcijā. Trešajā braucienā, pēc saķeršanās Edvards izcīnīja 8.vietu, bet Kārlis 26.vietu. Izcīnīto punktu summa kopvērtējumā no 11.valstīm Latviju ierindoja 10.vietā, taču jāņem vērā, ka trasē devās vien divi no trim sportistiem.

MX85 klasē startēja Ralfs Edgars Ozoliņš, Didzis Putilovs un Mairis Pumpurs. Ozoliņam sacensībās 13., 7. un 14.vieta. Didzim Putilovam sacensībās 33., 29. un 28.vieta. Savukārt Pumpuram 29., 31. un 24.vieta.
Sacensības aizvadītas ar labu rezultātu, taču vēlam veiksmīgu atveseļošanos Robertam Lūsim un viņa tēvam. Sakām paldies arī izlases vadītājam Fīlipam Kempelim.