Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas triāla sezona noslēgusies

Latvijas triāla sezona noslēgusies
Niks Alksnis
Foto: Grobiņas MK

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 30.un 31.augustā Salgales pagasta Priežkalnos noslēdzās Latvijas triāla sezona un vienlaikus noskaidroti Latvijas čempioni triālā – par Latvijas čempionu mototriālā jau trešo gadu pēc kārtas kļuvis Andris Grīnfelds (Agarska TK).

Par Latvijas čempionu velotriālā piekto gadu pēc kārtas kļuvis Ansis Dermaks (Karters), kurš šogad Pasaules čempionāta kopvērtējumā Elites grupā pieaugušajiem izcīnījis līdz šim Latvijas triāla vēsturē augstāko starptautisko panākumu – 4.vietu. Gan Andris, gan Ansis bija Priežkalnu sacensību pārliecinoši uzvarētāji.

Laika apstākļi bija teicami, atlika vien katram parādīt savu meistarību. Uz noslēdzošajām Latvijas atklātā čempionāta sacensībām Priežkalnos ieradās arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas, kopumā vairāk kā pussimts dalībnieku. Sestdien Priežkalnos piedalījās 30 dalībnieki moto un 21 velo grupās, kas kopā sastāda 51 un ir rekords Latvijas triāla jauno laiku vēsturē. Jāpiemin, ka 2014.gadā Latvijas čempionāta sezonā kopumā startējuši 97 sportisti, kas ir gandrīz par trešdaļu vairāk kā iepriekšējā gadā, kad Latvijas čempionātā startēja 67 triālisti.

Andris Grīnfelds (Agarska TK) pirms vairākām nedēļām pārrāva krustenisko saiti celim. Dalība šajās sacensībās un gaidāmajā Nāciju triālā bija zem lielas jautājuma zīmes. Sestdien Andris uzvar bez jebkādas pretestības. Viņam 41 soda punkts, kamēr galvenajam konkurentam Kasparam Vērniekam (MT skola) 88 soda punkti.

“Priežkalnu jeb savas mājas sacensības vērtēju labi. Protams, ka vienmēr ir lietas, kuras var izdarīt labāk vai savādāk, bet tā būs vienmēr. Liels paldies visiem sportistiem, kuri ieradās, tāpat arī tiesnešiem, atbalstītājiem un viesiem pārējajiem, kuri bija klātienē un palīdzēja. Latvijas čempionāts ir aizvadīts, priekš manis rezultāta ziņā veiksmīgi. Lai arī jūlija beigās pārrautās ceļa krusta saites, lika par sevi manīt, gada sākumā nospraustais mērķis uzvarēt visos posmos ir izpildīts” pēc sacensībām iespaidos dalījās trīskārtējais Latvijas čempions mototriālā Andris Grīnfelds.

Arī otrās vietas ieguvējs A grupā Kaspars Vērnieks (MT skola) ar paveikto ir apmierināts: “Priežkalnus vērtēju pozitīvi, neizdevās pāris grūti elementi, bet kopuma ar savu rezultātu esmu apmierināts, kaut jutu, ka varēju labāk. Sacensības bija noorganizētas ļoti labi.”

Kaspars vienlaikus ir arī sava kluba, MT skolas, veikumu vērtē pozitīvi: “Komandas veikums šogad- daudzi pirms sezonas izvirzītie plāni nav izpildīti, šoreiz vairāk balstoties uz cilvēciskiem faktoriem, bet kopumā sezona uz pilnvērtīgas nots- katrs no mūsu puikām ir bijis godalgotās vietās un katrā grupā ir, ja ne pa čempionam, tad kādā no trim godalgotajā vietām. Protams, ir daudz vēl pie kā strādāt un pie tā noteikti neapstāsimies. Jau ir redzama nākamas sezonas vīzija, bet tas, lai paliek vēl pie mums. Vēl varu piebilst, ka šosezon pirmo reizi rīkojām sacensības, kas atkal mūsu klubam bija jauna pieredze, un domāju pie tā arī neapstāsimies.”

Artūrs Grīnfelds (Agarska Triāla Klubs) tik pat pārliecinoši kā jaunākais brālis Andris dominē B grupā, apsteidzot Kristeru Einasu (Grobiņas MK) un līdz ar to apliecinot, ka šogad ir pelnījis saņemt Latvijas čempionāta bronzas medaļu.

Abi spēcīgākie Grobiņas MK sportistis Kristers Einass un Niks Alksnis arī apmierināti ar aizvadīto sezonu un Priežkalnu sacensības nobrauca stabili. "Uz Priežkalniem braucu ar mērķi sevi pierādīt par visiem 100% un kārtīgi izbaudīt vēl pēdējās sacensības Latvijas čempionātā un domāju, tas arī izdevās! Trase, gan nebija no vieglajām, jo bija gari posmi ar daudz elementiem, tāpēc bija kur pacīnīties. Īpaši pirmajā dienā, jo laiks mazliet pietrūka un tas arī atspoguļojās rezultātā. Arī konkurenti bija spēcīgi, jo sacensības gāja gandrīz punkts punktā, un viss bija atkarīgs no precizitātes un veiklības” pirmo dienu komentēja Kristers Einass.

“Otrajā dienā bija svarīgi nekur nepieļaut lielas kļūdas un savākties grūtās situācijās. Uzskatu šīs bija vienas no sarežģītības pakāpes grūtākajām sacensībām, bet biju jau uz to gatavojies, jo arī iepriekš trenējos tādus šķēršļus, kas ir raksturīgi Priežkalniem, un šoreiz tas arī palīdzēja. Esmu, protams, ļoti apmierināts ar sacensību rezultātu! Bija prieks sezonu Latvijā beigt uz tik labu rezultātu, jo sezonas sākums nebija tik veiksmīgs, pievīla gan tehnika, gan paša kļūdas. Tāpēc bija liels mērķis un tas arī tika sasniegts!"

Savukārt Niks Alksnis atzina, ka Priežkalnos varēja nobraukt labāk: “Manuprāt, Priežkalnu sacensības bija noorganizētas ļoti labi. Bija samērā interesanti piedalīties, jo trases bija, neteiksim, ka sarežģītas, taču spēku tās prasīja ļoti daudz. Bija daudz asu pagriezienu, irdens trases segums, tā kā nācās ļoti nopūlēties. Man patika šīs sacensības, tādēļ ka bija ļoti izjūtama konkurence, jo visiem bija vienlīdz grūti. Uzskatu, ka Priežkalnos varēju uzrādīt labākus rezultātus, taču tie ir tādi kādi nu tie ir. Pirmajā dienā es vienkārši nevarēju īsti piešauties pie garajām trasēm, jo gandrīz visu laiku vajadzēja braukt “non stopā” un man tā pagaidām nav stiprā puse. Savukārt svētdienā man trešajā aplī gadījās neliela ķibele ar moci, kas man braukšanu apgrūtināja vēl vairāk. Kopumā es sezonu vērtēju kā izdevušos. Uz diži lielākiem panākumiem B grupā nemazam nebiju cerējis, taču tēmēt gan es tēmēju augstu tikt un, manuprāt, tas man arī ir izdevies.”

Velo grupās gaidītā cīņa starp brāļiem Dermakiem izpalika. Ansis uzvarēja pārliecinoši līdz ar to izcīnot piekto Latvijas čempiona titulu. Savukārt Arvis Dermaks šogad pārliecinoši otrais labākais.

“Uzskatu, ka pats neizpildīju savu mērķi, jo Priežkalnos gribēju uzvarēt. Pieļāvu vairākas kļūdas, kas liedza uzvarēt savu brāli. Ansis bija spēcīgāks par mani” komentēja šī gada Pasaules čempions Junioru grupā Arvis Dermaks. Ansis pēc sacensībām atzina, ka bija ieradies tikai ar vienu domu, “atriebties” savam brālim, kurš iepriekšējā Latvijas čempionāta posmā viņu uzvarēja, kas viņam arī lielsiki izdevās.

Svētdien noslēdzās arī Jelgavas atklātā čempionāta seriāls, kurā ietilpa vairākas Agarska Triāla kluba rīkotās sacensības. Jelgavas čempiona medaļu kopvērtējumā izcīna Andris Grīnfelds, otrais Kaspars Vērnieks, trešais Artūrs Grīnfelds.

Liels paldies visiem Agarska Triāla kluba un klubā braucošo sportistu atbalstītājiem, Ozolnieku Novada domei, Jelgavas domei, Jelgavas domes Sporta Servisa centram.

Vēl būs atsevišķas klubu sacensības, Igaunijas un Slovākijas čempionāta posmi un, protams, Nāciju triāls Andorā uz kuru Latvijas izlase: Andris Grīnfelds, Kaspars Vērnieks, Didzis Grundulis un Artūrs Grīnfelds dosies jau nākam otrdien.

Sestdiena, Latvijas čempionāta 5.posma rezultāti:

Mototriāla grupas:

A grupa
1. Andris Grīnfelds (Agarska TK) 41 s.p.
2. Kaspars Vērnieks (MT skola) 88 s.p.

B grupa
1. Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) 77 s.p.
2. Kristers Einass (Grobiņas MK) 98 s.p.
3. Didzis Grundulis (MT skola) 103 s.p.

C grupa
1. Jaak Burk (Gas Gas MK) 45 s.p.
2. Gatis Šuliņš (MT skola) 51 s.p.
3. Guntars Mateuss (Grobiņas MK) 79 s.p.

D grupa
1. Kristaps Ķīlis (MT skola) 28 s.p.
2. Kalle Ivainen (Igaunija) 40 s.p.
3. Henry Krauss (MC Panter) 45 s.p.

Dmini grupa
1. Artis Alksnis (Grobiņas MK) 50 s.p.
2. Klaus Somelar (Igaunija) 63 s.p.
3. Hugo Tauters (Agarska TK) 93 s.p.

D hoby grupa
1. Adrians Bulkovskis (MT skola) 27 s.p.
2. Agris Nurža (Agarska TK) 41 s.p.
3. Mareks Robežnieks (AKA Team) 63 s.p.

Velotriāla grupas:

E elite
1. Ansis Dermaks (Karters) 15 s.p.
2. Arvis Dermaks (Karters) 29 s.p.

E eksperti
1. Ralfs Blumfelds (Karters) 67 s.p.
2. Kristaps Elsts (Karters) 76 s.p.
3. Mārcis Meiers (Karters) 78 s.p.

E inter
1. Markuss Karņickis (Karters) 22 s.p.
2. Ričards Vrakins (Karters) 39 s.p.
3. Artūrs Bogdanovs (Karters) 40 s.p.

E iesācēji
1. Denijs Čače (Karters) 35 s.p.
2. Daniels Grinkevičs (Agarska TK) 36 s.p.
3. Dans Amons (Karters) 45 s.p.

Svētdiena, Latvijas čempionāta 6.posma rezultāti:

A grupa
1. Andris Grīnfelds (Agarska TK) 49 s.p.
2. Kaspars Vērnieks (MT skola) 64 s.p.

B grupa
1. Kristers Einass (Grobiņas MK) 61 s.p.
2. Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) 62 s.p.
3. Niks Alsknis (Grobiņas MK) 64 s.p.

C grupa
1. Jaak Burk (Gas Gas MK) 22 s.p.
2. Gatis Šuliņš (MT skola) 29 s.p.
3. Mikus Hmeļņickis (MT skola) 77 s.p.

D grupa
1. Kristaps Ķīlis (MT skola) 16 s.p.
2. Kalle Ivainen (Igaunija) 19 s.p.
3. Henry Kraus (MC Panter) 32 s.p.

Dmini grupa
1. Artis Alksnis (Grobiņas MK) 25 s.p.
2. Renārs Atvars (MT skola) 72 s.p.
3. Hugo Tauters (Agarska TK) 76 s.p.

D hoby grupa
1. Kaspars Robežnieks (AKA Team) 13 s.p.
2. Adrians Bulkovskis (MT skola) 16 s.p.
3. Agris Nurža (Agarska TK) 22 s.p.

2014.gada Latvijas čempionāta mototriālā kopvērtējums:

A grupa (absolūtais kopvērtējums)
1. Andris Grīnfelds (Agarska TK) 600 punkti
2. Kaspars Vērnieks (MT skola) 495 punkti
3. Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) 375 punkti

B grupa
1. Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) 77 punkti
2. Kristers Einass (Grobiņas MK) 67 punkti
3. Niks Alsknis (Grobiņas MK) 58 punkti

C grupa
1. Gatis Šuliņš (MT skola) 90 punkti
2. Mikus Hmeļņickis (MT skola) 77 punkti
3. Guntars Mateuss (Grobiņas MK) 59 punkti

D grupa
1. Kristaps Ķīlis (MT skola) 120 punkti
2. Henry Kraus (MC Panter) 84 punkti
3. Tonis Ross (MC Panter) 80 punkti

Dmini grupa
1. Artis Alksnis (Grobiņas MK) 120 punkti
2. Renārs Atvars (MT skola) 77 punkti
3. Hugo Tauters (Agarska TK) 45 punkti

D hoby grupa
1. Adrians Bulkovskis (MT skola) 111 punkti
2. Antra Kalniņa (Agarska TK) 78 punkti
3. Agris Nurža (Agarska TK) 64 punkti

2014.gada Latvijas čempionāta velotriāla kopvērtējums:

E elite
1. Ansis Dermaks (Karters) 77 punkti
2. Arvis Dermaks (Karters) 71 punkti
3. Mart Martson (Karters) 35 punkti

E eksperti
1. Kristaps Elsts (Karters) 77 punkti
2. Ralfs Blumfelds (Karters) 74 punkti
3. Mārcis Meiers (Karters) 59 punkti

E inter
1. Markuss Karņickis (Karters) 94 punkti
2. Artūrs Bogdanovs (Karters) 84 punkti
3. Ričards Vrakins (Karters) 67 punkti

E iesācēji
1. Dans Amons (Karters) 85 punkti
2. Daniels Grinkevičs (Agarska TK) 79 punkti
3. Denijs Čače (Karters) 67 punkti

Pilni sacensību rezultāti pieejami: Rezultāti - LaMSF

Informāciju sagatavoja: Kaspars Kuļikovs un Egils Agarskis

Foto: Grobiņas MK