Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

K. Stupelis: „Pie uzvarām ātri pierod, tādēļ jāmācās priecāties arī par 2.vietu”

K. Stupelis: „Pie uzvarām ātri pierod, tādēļ jāmācās priecāties arī par 2.vietu”
Foto: Kaspara Stupeļa Facebok.com lapa

Aizvadītajā nedēļās nogalē, 1.un 2.augustā Igaunijā, Kivioli, tikai aizvadīts kārtējais Pasaules čempionāta posms blakusvāģu klasē, kurā līderu ekipāža – Kaspars Stupelis un Etjēns Bakss izcīnīja 2.vietu, piekāpjoties Jan Hendrickx-Ben van den Bogaart ekipāžai. Lai gan neizdevās kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, ar šādu rezultātu pilnībā pietika, lai palielinātu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā.

Pēc aizvadītajām sacensībām sportists savu sniegumu vērtē viduvēji: „ Protams, labā ziņa ir tā, ka punktu ziņā atrāvāmies čempionāta kopvērtējumā. Taču iekšēji gribējās uzvarēt. Mums vienmēr šajā trasē ir veicies un nevarētu teikt, ka šoreiz braucām slikti – liekas, kaut kas nav kārtībā ar motocikla regulāciju, bet negribas tagad meklēt iemeslus un teikt, ka pie vainas bija mocis. Abu braucienu starti bija stipri viduvēji – sākām aptuveni no 7./8.vietas un, kamēr aizcīnījāmies līdz 2.vietai, līderi jau bija pamukuši. Tas viss salikās kopā ne tā, kā gribējās. Rūgtums iekšā ir, bet jādzīvo tālāk – pie uzvarām ātri pierod, tādēļ jāmācās priecāties arī par 2.vietu. Šoreiz labāk tiešām nevarējām un, aizbraucot no Igaunijas, esam pastiprinājuši kopvērtējuma pārsvaru. Lielā bilde zīmējas labi, taču nemelošu – gribējās uzvarēt.”

Jau šajā nedēļas nogalē gan Stupeļa, gan pārējās pasaules līmeņa ekipāžas atgriezīsies Latvijā, Ķeguma „Zelta Zirga” trasē, kur jau 20.gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Pasaules čempionāts blakusvāģiem, paralēli norisinoties noslēdzošajam Eiropas čempionātam kvadraciklu klasē. „Latvijā man vienmēr ir paticis braukt un nekādu „baigo” spiedienu nekad neesmu jutis, netiekot galā ar stresu - ir pietiekami liela pieredze un tas tikai papildus motivē, turklāt mājas gribas parādīt latviešiem, ka mēs varam uzvarēt un nobraukt pa priekšu. Ķeguma trase vienmēr ir labi padevusies un jācer, ka šis gads nebūs izņēmums, ka varēsim uzvarēt un izveidot vēl lielāku atrāvienu kopvērtējumā,” stāsta Kaspars Stupelis, gatavojoties nedēļas nogalei.

Pasaules čempionāta ieskaitē palikuši vēl četri posmi, no kuriem nākamais 8.un 9.augustā norisināsies Ķeguma „Zelta Zirga” trasē. Noslēdzošais posms, kad tiks paziņoti čempioni, tiks aizvadīts 20.septembrī Vācijā.