Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Mini motokrosa 3.posms jau rīt– iespēja satikt Eiropas čempionu Bidzānu

Mini motokrosa 3.posms jau rīt– iespēja satikt Eiropas čempionu Bidzānu
Foto autors: Jānis Mickēvičs

Jau šo trešdien, 3.augustā Jaunmārupes mototrasē „Vilciņi” norisināsies Mārupes kausa izcīņas „Mini Motokrosā” 3.posms, vienuviet pulcējot motokrosa jaunāko paaudzi. Turklāt ikvienam klātesošajam būs iespēja paspiest roku šī sacīkšu seriāla dalībniekam un Eiropas čempionam EMX65 klasē – Edvardam Bidzānam.

Jauno Latvijas motosportistu skaits šajās bērniem piemērotajās sacensībās ik reizi priecē, dalībnieku pulciņam kļūstot arvien kuplākam – iepriekšējā posmā trasē devās 80 sportisti. Protams, līdz šim mājiniekiem pretī stājušies arī Lietuvas sportisti, kā arī jaunie talanti no Polijas, Krievijas un pat Holandes. Jaunmārupes trase ir īpaši piemērota bērnu motociklu klasēm un līdz šim savas iemaņas dalībnieki papildinājuši gan sausos, gan slapjos laika apstākļos, nemazinot prieku startēt, tieši pretēji – mainīgie apstākļi veicina pieredzi.

Noteikti jāatgādina, ka jaunajiem sportistiem ir iespēja startēt kādā no vairāk nekā desmit dažādām motociklu klasēm, izvēloties savām spējām un vecumam piemērotāko. Uz sacīkstēm ikreiz tiek laipni gaidīts ikviens jaunais sportists, kurš vēlas iemēģināt motokrosu vai uzsākt profesionālās sportista gaitas. Pretī jaunajiem dalībniekiem stāsies arī pieredzējušāki sportisti, no kuriem iesējams pamācīties. Vairāki Mini motokrosa pārstāvji regulāri startē Latvijas un Baltijas čempionātos, daļai no viņiem savas pirmās gaitas sākot tieši šeit – mini motokrosā. Izcils piemērs izaugsmei ir „Bieriņu” motokluba pārstāvis un šī sacīkšu seriāla regulārs dalībnieks Edvards Bidzāns, kurš visas sezonas garumā negurstoši cīnījās par iespēju iekļūt Eiropas motokrosa čempionāta finālā, kas veiksmīgi izdevās. Pavisam nesen, stājoties pretī Eiropas meistarīgākajiem braucējiem, tieši Evards plūca uzvaras laurus, izcīnot 2016.gada Eiropas čempiona titulu.

Arī šoreiz Jaunmārupē startēts Bidzāns, tādēļ ikvienam klātesošajam būs iespēja apsveikt, paspiest roku vai uzsust uz pleca šī gada Eiropas čempionam. Sportists vienmēr ir ļoti atsaucīgs un par klātesošo atbalstu tikai priecāsies. Kāds jaunais sportists noteikti varēs palūgt arī kādu vērtīgu padomu pirms došanās trasē.
Atgādinām, ka paralēli norisinās arī „IK Ausekļa” kauss Mini motokrosā komandām.

Protams, lielu paldies par sacensību īstenošanu vēlamies teikt arī Mārupes novada domei, kas atbalstīja šo ideju tādējādi veicinot ne tikai motosporta izaugsmi Mārupē, bet visā Latvijā.