Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Cīņu par titulu esmu beidzis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Cīņu par titulu esmu beidzis"
Kimi Raikonens
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kimi Raikonens jau pēc pirmajiem sešiem 2014. gada Formula 1 sezonas posmiem ir paziņojis, ka viņa cīņa par čempiona titulu ir beigusies.

Raikonens šogad atgriezās "Ferrari" komandā, kuras sastāvā 2007. gadā izcīnīja savu līdz šim vienīgo čempiona titulu. Tomēr viss nav izvērties tā kā varēju gribēt, jo pēc sešām sacīkstēm, kuru laikā ne reizi nav finišēts augstāk par septīto vietu, kopvērtējumā Raikonens ieņem tikai 12. pozīciju.

"Šķiet, ka viss ir beidzies," atzīst Raikonens. "Abas "Mercedes" formulas ir pārāk ātras. Mūsu komanda vēlas būt priekšā, taču mana cīņa par titulu šosezon ir noslēgusies."

Raikonena komandas biedrs Fernando Alonso punktos finišējis visās sešās notikušajās sacīkstēs, vienreiz kāpis uz pjedestāla un kopvērtējumā ieņem trešo vietu, lai arī no līdera Niko Rosberga atpaliek 61 punktu.

Raikonenam intervijā arī tika vaicāts par "Mercedes" komandas pilotu Niko Rosberga un Luisa Hamiltona savstarpējo konfliktu, taču soms bija sagatavojis visai paredzamu atbildi: "Mani tas neinteresē. Mani interesē tikai paša sasniegumi un atgriešanās virsotnē."

Tāpat Raikonens atzina, ka atkal vēlētos piedalīties kādās rallija sacensībās, tomēr "Ferrari" viņam to aizliedz.

"Problēma ir tā, ka cilvēki nobīstas un ierobežo visu, ko darām, jo domā, ka varam savainoties," stāsta Raikonens, kurš pirms atgriešanās Formulā 1 startēja WRC čempionātā. "Žēl, ka tas tā ir, jo tas visiem būtu interesanti un no tā iegūtu abi sporta veidi, arī Formula 1."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +4 [+] [-]

, 2014-06-01 00:11, pirms 10 gadiem
Saprotu Kimi ļoti labi-ne tikai viņam, bet visiem citiem arī cīņa par titulu nesanāks, jo Mercedes ir pārāk tālu priekšā. Taču Kimi arī neveicas, jo pietiek atcerēties kaut Monako un Čiltona izbojāto sacīksti, kur Kimi bija ceļā uz pjedestālu, un par to tā lielākā škrobe...

  -2 [+] [-]

, 2014-06-01 01:02, pirms 10 gadiem
Nu viņš uz titulu var īpaši necerēt būdams Alonso komandas biedrs. Gluži kā Massa kurš pat 2 sezonas no 3 bija ātrāks par Raikonenu braucot vienā komandā, nu jau rezultāts cenšas atrast Williams kokpitā. Apnika viņam sēdēt Alonso ēnā, bet nu Kimi varbūt par to būs vienalga.