Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Liberty Media" plāno otru F1 posmu ASV

Juris Grīns
Juris Grīns

"Liberty Media" plāno otru F1 posmu ASV
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

F1 pasaules čempionāta jaunie īpašnieki no kompānijas "Liberty Media" tuvākajā nākotnē vēlas ASV sarīkot vēl vienu posmu, kas visticamāk notiks Ņujorkā, Losandželosā, Lasvegasā vai Maiami.

Kopš 2012. gada Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņa notiek tolaik jaunizveidotajā "Circuit of the Americas" (COTA) sacīkšu trasē Ostinā, Teksasas štatā. Posms tiek plaši apmeklēts, arī sportisti un tie līdzjutēji, kas sacensības vēro TV ekrānos, šo trasi novērtējuši atzinīgi.

Pēc tam, kad par jauno čempionāta īpašnieci kļuva amerikāņu kompānija "Liberty Media", kļuvis zināms, ka Formula 1 turpinās izplesties Amerikas tirgū, un jau tuvāko gadu laikā kalendārā visticamāk parādīsies vēl kāds ASV notiekošs posms. Jaunais F1 boss Čeiss Kerijs atklāj, ka otrs F1 posms šajā valstī varētu risināties tādās metropolēs kā Maiami, Ņujorka un Losandželosa vai arī izklaižu paradīzē Lasvegasā.

COTA trases vadītājs Bobijs Epsteins, ņemot vērā savu pozitīvo pieredzi, atzīst, ka otra posma sarīkošana ASV ir ļoti iespējama un pat vēlama.

"Ilgtermiņā tas amerikāņiem dotu lielāku ieinteresētību par Formulu 1 un līdz ar to arī par mūsu rīkotajām sacīkstēs," viņš skaidro. "Ja ASV būtu vēl vienas F1 sacensības, tas palīdzētu amerikāņiem noturēt uzmanību uz šo sporta veidu ilgākā periodā. Viens no šķēršļiem F1 popularitātei Amerikā ir tāds, ka vairums no sacensībām sākas, kad pie mums ir septiņi no rīta vai pat agrāk. Ja vēl kādas sacīkstes notiktu mūsu laika zonā, tas palīdzētu audzēt F1 fanu bāzi un nāktu par labu mums visiem."

Iespējams, ka otrs ASV posms notiks ielu trasē, taču Epsteins brīdina, ka tas nav ideāls variants.

"Tādas sacīkstes ir ļoti dārgas," viņš stāsta. "Lai sagatavotu ielu trasi, nepieciešami 60 līdz 90 miljoni dolāru, un arī loģistikas joma kļūst īpaši sarežģīta. Sacīkstes ielu trasēs turklāt mēdz būt garlaicīgas, nav daudz iespēju veikt apdzīšanas. Tāpat skatītāji nevar pārskatīt daudzus līkumus, kamēr COTA trasē iespējams vienlaicīgi redzēt pat desmit līkumus. Ielu trasē mašīna pabrauc garām un pazūd skatienam."

"Liberty Media" vadība ir gatava palielināt posmu skaitu F1 kalendārā, taču uzsver, ka būtiski ir ne vien izplesties jaunās teritorijās, bet arī saglabāt sacīkstes leģendārajās trasēs.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2017-01-30 17:53, pirms 8 gadiem
Ka tik āmīši neizdomā ka kalendārā varētu ielikt kādu ovālu.