Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" un "Renault" noslēdz jaunu līgumu uz divām sezonām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" un "Renault" noslēdz jaunu līgumu uz divām sezonām
Foto: LaPresse/Scanpix

Kompānija "Renault" šodien Monako parakstīja jaunu vienošanos par dzinēju piegādi "Red Bull" komandai uz nākamajiem diviem gadiem, kā arī paziņoja par sadarbības atjaunošanu ar "Toro Rosso" vienību.

Lai gan iepriekšējā sezonā "Red Bull" īpaši asi kritizēja "Renault" motorus un šogad nolēma līdzdarboties to uzlabošanā, šosezon situācija šķiet uzlabojusies, komanda atkal atgriezusies cīņā par vadošajām pozīcijām. Rezultātā arī sarunas abu pušu starpā vainagojušās panākumiem un šodien tika paziņots par sadarbības turpināšanu 2017. un 2018. gadā.

"Esam gandarīti pagarināt saistības, kas laika gaitā izrādījušās panākumiem bagātas," saka "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Pēc izmaiņām, ko "Renault" ir veikusi, ir redzams skaidrs progress, tāpēc ir tikai loģiski, ka mēs turpināsim sadarbību."

Arī nākamajās F1 sezonās "Renault" motorus "Red Bull" komanda sauks sava sponsora "TAG Heuer" vārdā.

Sadarbību "Red Bull" un "Renault" aizsāka jau 2007. gadā un kopš tā laika kopīgi izdevies četras reizes uzvarēt gan konstruktoru kausā, gan F1 pilotu ieskaitē, bet atsevišķas sacīkstēs izcīnīta 51 uzvara.

"Toro Rosso" komanda "Renault" motorus izmantoja 2014. un 2015. gadā, bet šogad atkal atgriezās pie "Ferrrari" ražotajiem dzinējiem. Arī "Toro Rosso" nākošgad izmantos "Renault" motorus, turklāt abas komandas tiks pie visiem jaunākajiem uzlabojumiem.

Izmantotie resursi:
Formula 1®

     [+] [-]

, 2016-05-29 14:27, pirms 8 gadiem
Ātri gan RB met kažoku uz otru pusi Hehe... lai jau, čempionātam tik labāk.