Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda F1 debitēs 2016. gadā, to varētu vadīt Domenikali

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda F1 debitēs 2016. gadā, to varētu vadīt Domenikali
Džīns Hāss
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Bijušais "Ferrari" komandas vadītājs Stefano Domenikali, iespējams, kļūs par jaunās amerikāņu F1 vienības "Haas Formula" šefu, ziņo pasaules prese. Savukārt pati komanda F1 čempionātā visticamāk debitēs 2016. gadā.

Jau ziņots, ka NASCAR komandas "Stewart-Haas Racing" līdzīpašnieks Džīns Hāss ir saņēmis divu gadu licenci startēšanai Formulā 1, bet komandai uz starta jāstājas 2015. vai 2016. gadā. Šobrīd arvien reālāka izskatās varbūtība, ka "Haas Formula" sacensībās sāks piedalīties 2016. gadā, jo līdz nākošajai sezonai ir palicis pārāk mazs sagatavošanās periods.

"Haas Formula" komandā darbu jau uzsācis Gunters Steiners, kurš agrāk strādājis par "Red Bull" vienības tehnisko direktoru. Viņš arī atklāja to, ka jaunā F1 komanda čempionātā visticamāk debitēs 2016. gadā, lai gan pilnībā šobrīd nevar izslēgt iespējamo stāšanos uz starta jau nākamgad.

Steiners arī pastāstīja, ka drīzumā "Haas Formula" vadība viesosies "Ferrari" rūpnīcā, lai veiktu pārrunas par iespējamo dzinēju piegādi. Tieši "Ferrari" esot reālākais variants sadarbībai, turklāt Hāss nevēlas pirkt tikai motorus, bet arī transmisiju, ERS sistēmas, piekares detaļas un stūres. Savukārt "Haas Formula" uzdevums būs parūpēties par šasiju un aerodinamikas risinājumiem.

Savukārt kā iespējamie komandas vadītāji tiek minēti bijušais "Mercedes" motoru sporta nodaļas boss Norberts Haugs un Stefano Domenikali, kurš nesen tika atbrīvots no komandas vadītāja amata "Ferrari" nometnē.

Tikmēr skeptiķi jau pauduši neizprati par to, kāpēc "Haas Formula" galvenā bāze atradīsies ASV, ja šasijas tiks ražotas "Dallara" rūpnīcā Itālijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-29 21:53, pirms 10 gadiem
Kārtējā avantūra, nekas cits un nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2014-04-30 10:49, pirms 10 gadiem
Ja jau pasi nesspej uztaisit masinu, tad nekas nebus, Dallara jau taisija formulu preks HRT, gan jau aizies to pasu skuju taku, ja vispar izies uzstartu.
Sobrid man vairak interese vai Marussia F1, tiks veiskmigi pardota un klus par Stefan GP, jo nu jau so komandu var pieskaitit pie vecajam, ka neka 5 gadi F-1, protams pirmais bija ar nosaukumu Virgin Racing.

     [+] [-]

, 2014-04-30 12:40, pirms 10 gadiem
Jeņķiem kārtējais biznesa projekts - paši neko neražo, pērk gatavu, un ja sponsoru ieguldījums un nopelnītā nauda būs lielāka par kopējiem izdevumiem, tad komanda pastāvēs vairāk nekā 2 gadus, ja būs peļņa vismaz 20%, tad komanda tiks pārdota kaut kādam jeņķu biznesmenim, kuram papildus NBA, NFL, NHL, MLB klubam, kā arī NASCAR un Indycar komanda būs arī F1 komanda - biļete uz vēl vairāk party un vēl lielāku pieeju plikām un skaistām meičām.