Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunās "Haas" formulas būvēs "Ferrari" rūpnīcā Maranello

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunās "Haas" formulas būvēs "Ferrari" rūpnīcā Maranello
Foto: Motorsport.com

Leģendārā un panākumiem bagātā F1 komanda "Ferrari" gatavojas vēl daudz ciešāk sadarboties ar "Haas" vienību, tās vajadzībām ne vien atvēlot daļu no rūpnīcas Maranello, bet arī nosūtot strādāt pie amerikāņu projekta savus speciālistus.

Ņemot vērā tēriņu ierobežojumus, kas ar katru nākamo gadu "Formulā 1" būs arvien lielāki, arī "Ferrari" nāksies atteikties no daļas darbinieku, tādēļ tie tiks nosūtīti strādāt "Haas" labā. Nesen jau tika paziņots par "Ferrari" sacīkšu spēkratu dizainera Simones Restas pāriešanu uz "Haas", lai gan viņa amats vēl nav paziņots, bet tagad zināms, ka "Haas" vajadzībām Maranello tiek celtas atsevišķas rūpnīcas telpas.

"Šie cilvēki strādās Maranello, bet pilnīgi citās ēkās, nevis kopā ar "Ferrari"," atklāj "Ferrari" komandas vadītājs Matija Binoto. "Viņiem nebūs pieejas "Ferrari" ēkām. Līdz ar to viņi paliks strādāt turpat, bet darīs to atsevišķi."

Binoto gan reizē paziņojis, ka "Haas" joprojām būs "Ferrari" klientu komanda, un nav nekādu plānu neatļautā veidā nodot tehnisko informāciju Džīna Hāsa nometnei.

"Tā ir mūsu klientu komanda," viņš uzsver. "Daži no mūsu cilvēkiem pievienosies viņu komandai, kas, manuprāt, viņiem ir lieliska iespēja, jo tādā veidā varu pastiprināt viņu organizāciju, tostarp no tehniskās puses. Darbinieku skaits mums ir noteikti jāsamazina, lai viss būtu saskaņā ar budžeta ierobežojumiem."

Binoto arī noliedz, ka turpmāk "Ferrari" būs lielāka ietekme šajā pirms vairākiem gadiem izveidotajā F1 komandā, kurā nākamgad startēs "Ferrari" pilotu akadēmijas audzēknis Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins.

""Haas" aizvien būs pilnīgi neatkarīga komanda, tāpat kā "Ferrari", un tā nav mūsu junioru komanda, kā arī mēs neapmaināmies ar informāciju, kas pārkāptu noteikumos pieļaujamo," saka Binoto.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...