Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltonam pirms Malaizijas posma tomēr nenāksies mainīt motoru

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltonam pirms Malaizijas posma tomēr nenāksies mainīt motoru
Luisa Hamiltona "Mercedes"
Foto: Digitale/Scanpix

Pateicoties tam, ka Luiss Hamiltons laikus nobrauca trases malā F1 sezonas pirmajā posmā Melburnā, nākamajās sacensībās, kas šonedēļ risināsies Malaizijā, viņš varēs startēt ar to pašu "Mercedes" motoru.

Šogad braucējiem ir doti vien pieci motori (kopā ar papildus komponentēm) uz visu sezonu un maiņa jau pēc pirmā posma varētu nozīmēt, ka diezgan ātri var tikt sasniegta situācija, kad jāsāk saņemt sodi.

Hamiltons Austrālijas "Grand Prix" sāka no pirmās pozīcijas, taču jau pirmajā aplī "Mercedes" komanda ziņoja 29 gadus vecajam pilotam, ka motors ir jāizslēdz un jātaupa.

"Pēdējo dažu dienu laikā esmu daudz runājis ar saviem inženieriem un viņi turpina izmeklēt šo kļūmi," pēc ierašanās Kualalumpurā sacīja Hamiltons. "Mēs neko nevarējām darīt, lai no tā izvairītos. Veiksme ir tajā, ka es apstājos tad, kad apstājos, lai gan, godīgi sakot, negribēju to darīt. Mašīna uz priekšu brauca, lai arī ne ļoti ātri. Es turu īkšķus, taču domāju, ka Malaizijā varēsim izmantot šo pašu motoru."

Nevar nepieminēt, ka Malaizijā valdošā temperatūra un gaisa mitrums būs viens no nopietnākajiem pārbaudījumiem jaunajiem F1 motoriem šajā sezonā. Hamiltons Sepangas trasē ne reizi vien guvis pjedestālus, taču pagaidām vēl nav uzvarējis.

"Debijas sezonā 2007. gadā šeit ieguvu otro vietu un esmu kāpis uz pjedestāla arī pēdējās divās Malaizijas "Grand Prix" sacīkstēs, taču vēl neesmu uzvarējis," viņš saka. "Būtu satriecoši kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena vienā no mūsu māju sacīkstēm. Ļoti gribu atgūties no neveiksmīgās nedēļas nogales Austrālijā."

"Mercedes" vienības galvenais sponsors "Petronas" ir Malaizijas naftas kompānija, līdz ar to šīs sacensības komandai ir viens no māju posmiem.

Izmantotie resursi:
Mirror Online: The intelligent tabloid....
Home | Mail Online

  -1 [+] [-]

, 2014-03-25 11:40, pirms 11 gadiem
Hamiltons līdz šim ir uzvarējis katru gadu, ko neviens cits nav spējis.
Gan jau uzvarēs arī šogad.

     [+] [-]

, 2014-03-25 13:27, pirms 11 gadiem
Ko tu tur murgo, paskaties Shuumja statistiku 92g-2006g, to es saprotu, laikam shis rekords netiks paarspeets!

     [+] [-]

, 2014-03-25 16:01, pirms 11 gadiem
Kaut Fetels uzkāptu. Vo tas ir braucējis. Šūmis jau vēsture.