Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marks Vēbers: "Labākais F1 pilots ir Fetels, sliktākais - Maldonado"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marks Vēbers: "Labākais F1 pilots ir Fetels, sliktākais - Maldonado"
Marks Vēbers
Foto: SIPA/Scanpix

F1 karjeru beigušais Marks Vēbers atzinis, ka par labāko šī brīža pilotu čempionātā uzskata Sebastianu Fetelu, kamēr sliktākā braucēja godu atvēl Pastoram Maldonado.

Vēbers savu karjeru Formulā 1 pabeidza 2014. gadā un kopš tā laika pievērsies Lemānas sacīkstēm, kur pārstāv "Porsche" rūpnīcas komandu. Tomēr bieži tiek augstu novērtēts viņa kā F1 eksperta viedoklis. Vēbers arī labi var izvērtēt pašreizējo F1 pilotu talantu, jo sacensties ar gandrīz visiem šī brīža sportistiem, kā arī viņam bijusi iespēja novērot tos no malas.

Vēbers nenoliedz, ka aizvadīto divu sezonu F1 čempions Lūiss Hamiltons ir ļoti ātrs un arī Fernando Alonso ir viens no labākajiem, tomēr tieši savam bijušajam komandas biedram Fetelam, ar kuru austrālietim nebūt nebija tās siltākās attiecības, viņš atvēl labākā F1 pilota godu.

"Ja izvērtējam Formulu 1, tad paši labākie vienmēr brauc pa priekšu un vienmēr atrod vietas ātrākajās komandās," Austrālijas žurnālam "Wheels" stāsta Marks Vēbers. "Lūiss vienmēr bijis apbrīnojami ātrs, viņam ir dabisks talants un viņš ir ātrs jebkādos apstākļos, spējot labi pielāgoties arī nedaudz slapjām trasēm. Tas padara viņu par ļoti, ļoti ātru un fenomenālu pilotu."

Vēbers turpina: "Tāds pilots kā Sebs spēj ļoti labi izmantot viņam pieejamos resursus, saliedēt komandu, sapulcināt visus ap sevi un aizpildīt savus trūkumus. Šajā ziņā viņš ir nepārspējams. Fernando tikmēr, es teiktu, sāk pietrūkt degsmes. Motivācija šobrīd viņam noteikti ir liels izaicinājums. Tomēr šie trīs braucēji ir ļoti, ļoti augstā līmenī."

Tomēr kā vislabāko Vēbers nosauc tieši Fetelu.

"Ja man jāizvēlas viens, es laikam nosaukšu Sebastianu, jo viņš spēj radīt visus iznīcinošu spēku, likt komandai strādāt," saka bijušais "Red Bull" komandas pilots. "Viņš spēj būt ļoti stabils un diemžēl es pats to izbaudīju. Viņš arī ir ļoti veikls. Lūiss vairāk spēj ietekmēt psiholoģiski, kamēr Sebs savās izpausmēs vairāk ir tradicionāls vācietis."

Par sliktāko pilotu Vēbers grib saukt Pastoru Maldonado: "Iespējams, Maldonado. Viņš nav no šīs kategorijas braucējiem un viņam Formulā 1 vispār nevajadzētu būt. Faktiski viņš tikai veido statistiku."

Izmantotie resursi:
PlanetF1 - | Formula One | News, Standings,...

Kurš no Vēbera nosauktās trijotnes ir labākais F1 pilots Tavā skatījumā?

  • 62

  • 29

  • 42


     [+] [-]

, 2016-01-25 19:25, pirms 9 gadiem
Pagaidām, iespējams, var iztikt bez Verstapena, bet ticu, ka pēc nākamās sezonas viņš varēs droši stāties Alonso vietā.

     [+] [-]

, 2016-01-25 22:44, pirms 9 gadiem
Neatmino sezonu kad F1 nebūtu braucis kāds Maldonaldo tipa braucējs vienmēr kāds ir bijis