Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Es nekad nepadodos un arī šobrīd netaisos to darīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Es nekad nepadodos un arī šobrīd netaisos to darīt"
Lūiss Hamiltons
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

ASV F1 posma uzvarētājs Lūiss Hamiltons, kuru šogad ne reizi vien pievīlusi tehnika, atzīst, ka visu sacīkšu laiku prātu nomocījušas domas, ka kaut kas var atgadīties un atkal nāksies izstāties. Tajā pašā laikā brits atzīst, ka kopumā ir noskaņots pozitīvi un ne brīdi nedomā padoties cīņā par 2016. gada titulu.

"Šī bija garākā pēcpusdiena, kāda man bijusi, jo nezināju, vai mašīna izturēs līdz galam," pēc finiša Ostinas trasē sacīja Hamiltons. "Visu sacīkšu laiku manī bija satraukums par to. Mani aizvien nomāca tas, kas atgadījās Malaizijā."

ASV posmā piektdien "Mercedes" komandas mehāniķi Hamiltona formulai bija spiesti nomainīt degvielas padeves sistēmu, kas radīja papildus satraukumu sportistam. Hamiltonu šogad arī vairākas reizes pievīlušas problēmas ar motoru. Ķīnā, Krievijā un Beļģijā šī iemesla dēļ nācās startēt no zemākām pozīcijām nekā tas varēja būt, kamēr Malaizijā tika piedzīvota izstāšanās sacīkstēs no pirmās pozīcijas.

"Cenšos saglabāt pozitīvu mentālo pieeju," saka Hamiltons. kurš pēc ASV posma ir 26 punktus aiz čempionāta līdera Niko Rosberga. "Vēl var izcīnīt daudz punktus, un viss ir iespējams. Tas brīdis, kurā tu padodies, ir brīdis, kad kļūsti par zaudētāju. Es savā dzīvē nekad nepadodos un neplānoju to darīt arī tagad. Vēsture jau pierādījusi, ka mēdz būt kāpumi un kritumi, tāpēc turpinu strādāt ar noliektu galvu un arī turpmāk mēģināšu visu paveikt tā kā šajā nedēļas nogalē. Turklāt es ticu, ka to varu. Manos spēkos nav mainīt to, kas jau bijis, jo tā ir pagātne. Vienīgais, ko varu darīt, ir turpināt strādāt, lai, pabeidzot sezonu, zinātu, ka izdarīju visu ar pilnu atdevi."

Rosbergam, kurš Ostinā guva otro vietu, šogad Austrijas posmā salūza piekare, taču motors viņu nav pievīlis ne reizi.

"Pagaidām izturība simtprocentīgi bijusi viņa pusē," neslēpj Hamiltons. "Var gadīties tādas sezonas, kad mašīna iztur par visiem 100% procentiem. Vai tā būs Niko gadījumā, to redzēsim. Tikai laiks to rādīs. Es nevaru uz tādām lietām paļauties. Man jākoncentrējas uz savu sniegumu un es vienīgi ceru, ka pēdējos trīs posmos mana mašīna pilnībā izturēs. Tas būtu kā malks svaiga gaisa. Pats to centīšos papildināt ar tādu braukšanas veidu kā Ostinā."

F1 sezona turpināsies ar posmu Meksikā jau šajā nedēļas nogalē.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2016-10-25 00:05, pirms 8 gadiem
Rosbergam nesalūza piekare, viņš to pats salauza ietriecoties Hamiltona formulā.
Rosbergs šogad ir vienīgais, kurš ir ticis līdz finišam punktos visos posmos.