Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sardžents piedzīvo lielu avāriju Holandes GP noslēdzošajā treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sardžents piedzīvo lielu avāriju Holandes GP noslēdzošajā treniņā
Logans Sardžents. Foto: Motorsport.com

Iespaidīgu avāriju slapjajā Zandvortas trasē šodien F1 posma trešajos treniņbraucienos piedzīvoja Logans Sardžents, kura pilotētais auto tika pamatīgi sadauzīts un pēc tam arī aizdegās. Ātrāko rezultātu uzrādīja "Alpine" pilots Pjērs Gaslī.

Sardžents avarēja, kad bija pagājušas pirmās 15 minūtes. Amerikāņu pilots uzbrauca ceturtā līkuma iekšmalas zālienam, kā rezultātā mašīna saslīdēja un nevadāma spēcīgi uztriecās pretējās puses metāla barjerai. "Williams" formula cieta ievērojami, turklāt uzreiz arī parādījās liesmas, kas kļuva arvien lielākas. Sardžents ar novēlošanos izkāpa no kokpita neskarts, kamēr arī trases darbinieki notikuma vietā ar ugunsdzēšamo aparātu ieradās ar aizkavēšanos, bet uguni likvidēja.

Īsi pirms tam slapjajā trasē avāriju piedzīvoja Niko Hilkenbergs. "Haas" pilots pirmajā līkumā avarēja jau piektdienas pirmajā treniņā un arī šodien šajā pašā vietā piedzīvoja negadījumu, sūdzoties, ka atkal bremzēšanas brīdī nobloķējušies riteņi. Šoreiz viņš aizslīdēja taisni mīkstajā barjerā, tika sabojāts priekšējais antispārns, bet vācietis spēja aizbraukt līdz boksiem. Identisku situāciju piedzīvoja Džordžs Rasels, bet "Mercedes" pārstāvis spēja nobremzēt tieši pirms barjeras. Ārpus trases pabija arī vairāki citi piloti.

Pēc Sardženta avārijas tika izkārti sarkanie karogi un trases darbiniekiem vajadzēja daudz laika, lai novērstu sekas. Tobrīd rezultātus bija uzrādījuši tikai puse no braucējiem. Līdz laika atskaites beigām bija vien divas minūtes, kad atkal tika izkārti zaļie karogi. Līdz ar to piloti trasē, kas vairs nebija tik slapja, atgriezās lielā burzmā.

Ātrāko rezultātu ar vidēji slapjā laika riepām pašās beigās uzrādīja Pjērs Gaslī, par 0.139 sekundēm pārspējot Kevinu Magnusenu, bet trešais ātrākais bija Valteri Botass. Čempionāta līderis Makss Verstapens vēl boksu celiņā un tā izejā, šķērsojot baltās līnijas, apsteidza divas citas mašīnas, par ko izpelnījās tiesnešu uzmanību. Lidojošajā aplī viņš paspēja aizbraukt divas sekundes pirms laika atskaites beigām, bet konkurētspējīgu rezultātu nesasniedza.

Plkst. 16:00 pēc Latvijas laika gaidāma Holandes "Grand Prix" izcīņas kvalifikācija, bet sacensību sākums svētdien plkst. 16:00. Cīņa par starta vietām varētu notikt slapjā trasē, bet uz svētdienu lietus netiek solīts.

Holandes GP trešais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv