Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

80 gadu vecumā miris kādreizējais F1 pilots Vilsons Fitipaldi

Juris Grīns
Juris Grīns

80 gadu vecumā, tā arī neatguvies pēc pērnā gada nogalē notikuša incidenta, 80 gadu vecumā aizsaulē devies kādreizējais "Formula 1" pilots un komandas īpašnieks Vilsons Fitipaldi juniors.

"Ziemassvētku vakariņu laikā viņš aizrijās ar gaļas gabalu un cieta no skābekļa trūkuma, kam sekoja sirds apstāšanās," vēl janvāra sākumā apstiprināja Vilsona Fitipaldi sieva.

Kopš tā laika kādreizējais autosportists atradās slimnīcā, bet šodien viņa dzīvība izdzisa.

Vilsona Fitipaldi brālis ir divkārtējais F1 čempions Emersons Fitipaldi, bet dēls - Kristians Fitipaldi, kurš arī bija sacīkšu braucējs.

Pats Vilsons Fitipaldi startēja F1 čempionātā 1972. un 1973. gadā ar "Brabham" mašīnu, pirms kopā ar brāli izveidoja "Copersucar" komandu. Tās rindās kā pilots viņš brauca 1975. gada sezonā. Augstākais sasniegums atsevišķos posmos ir piektā vieta 1973. gada Vācijas GP, kas tolaik vēl notika vairāk nekā 22 kilometrus garajā Nirburgringas trases versijā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv