Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Sainss izmēģinās Montekarlo ralliju un sapņo par Dakaru

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Sainss izmēģinās Montekarlo ralliju un sapņo par Dakaru
Karloss Sainss
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

"Formula 1" pilots Karloss Sainss šonedēļ stāsies uz starta Montekarlo rallijā, izbraucot vienu ātrumposmu ar "nulles" ekipāžas auto. Sportists atzīst, ka tas būs kā ievads viņa mērķim nākotnē izmēģināt spēkus šajā autosporta disciplīnā.

Montekarlo rallijs tiks aizvadīts šonedēļ, no 25. līdz 28. janvārim, un Sainss pie "Renault Megane RS" automobiļa stūres sēdīsies svētdien, kad ārpus ieskaites veiks "Col de Braus" ātrumposmu.

"Šobrīd vēl ir pārāk agrs posms manā karjerā, lai es ietu rallijā, bet nākotnē kaut ko noteikti darīšu kā hobiju," atzīst 23 gadus vecais Sainss. "Kopā ar savu tēti esmu daudz trenējies, mums lauku mājā ir rallija mašīna, ar ko daudz braucam grants ātrumposmus, turpinu mācīties."

Talantīgā "Renault" rūpnīcas pilota tēvs, arī Karloss Sainss, ir divkārtējs pasaules čempions rallijā, bet šomēnes veterāns otro reizi karjerā uzvarēja Dakaras rallijā. Savukārt Montekarlo rallijā Sainss seniors savulaik triumfējis trīs reizes.

F1 pilots Sainss atzīst, ka rallijs ir krietni atšķirīgs no šosejas sacensībām: "Mans vājākais punkts ir uzticēšanās stenogrammai - esmu šosejas trašu pilots, tādēļ šajā ziņā trūkst pieredzes. Neskatoties uz to, ka viņš mani apmāca, to ir grūti iemācīties. Daudz prasmes no viņa esmu iemācījies. Esam daudz braukuši arī pa sniegu un ledu, arī šādos tādos asfalta ātrumposmos."

Tāpat viņš atzīst, ka varētu iet tēva pēdās un startēt Dakarā.

"Es sapņoju par Dakaru, neskatoties uz to, ka mans tētis negribētu, lai tur startēju, jo viņš zina, cik riskantas un sarežģītas ir šīs sacīkstes," stāsta Sainss. "Man tiešām patiktu šāds piedzīvojums, tas man būtu liels izaicinājums. Man nav ne mazākās rallija un šādu piedzīvojumu pieredzes, bet man patiktu to pamēģināt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...