Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass ātrākais treniņbraucienos Portugālē; Gaslī formula aizdegas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Botass ātrākais treniņbraucienos Portugālē; Gaslī formula aizdegas
Valteri Botass. Foto: SIPA/Scanpix

Šodien pirmo reizi 24 gadu laikā Portugālē tika aizvadīti treniņbraucieni pirms gaidāmā F1 posma, kas notiks svētdien. Tā kā pilotiem šī nav pazīstama trase, tad treniņbraucieni bijuši notikumiem bagāti - ''AlphaTauri'' pilotam Pjēram Gaslī aizdegās formula, tikmēr savā starpā sadūrās Makss Verstapens un Lenss Strolls. Labāko ātrumu uzrādīja ''Mercedes'' pilots Valteri Botass.

F1 posms Portugālē notiks pirmo reizi 24 gadu laikā un pilotiem neiepazītā trase radīja grūtības, vairākkārtīgi saslīdot vai sagriežoties to vadītajām formulām. Otrā treniņu sesija sarkanā karoga dēļ tika apturētas veselas divas reizes. Vispirms ''AlphaTauri'' pilotam Pjēram Gaslī aizdegās formula, bet vēlāk sadursme notika starp ''Red Bull' līderi Maksu Verstapenu un ''Racing Point'' Lensu Strollu. Pēc sadursmes Verstapens vārdus Strola virzienā neizvēlējās, pēc treniņu sesijas arī neapvainojoties par to.

Pirmajās 90 minūtēs ātrākais bija ''Mercedes'' pilots Valteri Botass, kas savu ātrāko apli veica vienā minūtē un 17.490 sekundēs. Par 0.339 sekundēm lēnāks bija Botasa komandas biedrs Lūiss Hamiltons, bet par 0.781 sekundi ''Red Bull' pilots Makss Verstapens..

Otrajā treniņu sesijā, kas bija notikumiem bagāta, labākais bija Valteri Botass, veicot ātrāko apli pēc vienas minūtes un 17.940 sekundēm. Pussekundi lēnāks bija Makss Verstapens, bet labāko trijnieku noslēdza ''McLaren'' pilots Lendo Noriss.

Jau sestdien notiks vēl vieni treniņbraucieni un kvalifikācija, kamēr svētdien posms. Kopvērtējumā pēc 11 posmiem pārliecinošs līderis ar 230 punktiem ir ''Mercedes'' pilots Lūiss Hamiltons. Otro vietu ieņem viņa komandas biedrs Valteri Botass ar 161 punktu, bet trešo Makss Verstapens ar 147 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...