Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hokenheimas trasē varētu atgriezties Vācijas "Grand Prix"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hokenheimas trasē varētu atgriezties Vācijas "Grand Prix"
Foto: f1.com

Hokenheimas trasei ir jauni īpašnieki, kas nesen iegādājās 75% no tās, un par vienu no mērķiem izvirzījuši F1 sacīkšu atgriešanu Vācijā.

Jau aprīlī investīciju grupa "Emodrom" paziņoja, ka piecu vidēja mēroga uzņēmumu apvienība iegādājusies lielāko daļu no trases, kas ar pārtraukumiem rīkoja Vācijas "Grand Prix" izcīņu no 1970. līdz 2019. gadam. Darījuma summa esot 5.5 miljoni eiro, bet reizē jaunie īpašnieki arī uzņēmušies 20 miljonu eiro pārādsaistības. Izdevums "Die Welt" tagad raksta, ka vietējā padome beidzot darījumu apstiprinājusi.

"Protams, ka mēs domājam arī par F1 sacīkstēm," sacīja "Emodrom" grupas rīkotājdirektors Tims Brauers. "Mēs neuzsāksim nekādu finansiālu pārgalvību, bet mēģināsim atrast veidu, kā atvest "Formulu 1" atpakaļ uz Vāciju."

Hokenheimas trases vadītājs Jorns Teske: "Nevienā brīdī neesam pārtraukuši kontaktus un sarunas ar F1 čempionātu. Bet šīs lietas darām lēnām un ar nopietnību. Mums jābūt drošiem, ka neiedzīvosimies zaudējumos. Tas ir iemesls, kāpēc sākotnēji koncentrējamies uz citiem projektiem. Mēs domājam nevis par īstermiņa, bet 20 līdz 25 gadu ciklu."

Ja Hokenheimas atgriešanās kalendārā notiktu, trasei, visticamāk, būtu nepieciešama pamatīga modernizācija.

"Es jau esmu runājis ar jaunajiem investoriem," apstiprina trašu dizaineris Hermans Tilke. "Būtu lieliski, ja mēs atkal varētu uzņemt F1 sacensības Vācijā. Bet mūsdienu "Formulai 1" ir papildus kritēriji, ne tikai pienācīga sacīkšu trase. Šobrīd ir vajadzīgas vairs ne 2000, bet 4000 līdz 5000 VIP sēdvietas, fanu zonas, vietas koncertiem, teltīm, restorāniem un tā tālāk. Vietas tam visam pietiktu un pati trasi ir pilnībā piemērota "Formulai 1"."

Tilke gan piebilst, ka tās būtu lielas finansiālās investīcijas. Jaunas boksu teritorijas izbūve vien izmaksātu 50 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv