Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēl viens krievu pilots tuvojas debijai "Formulā 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēl viens krievu pilots tuvojas debijai "Formulā 1"
Roberts Švarcmans. Foto: Prema Powerteam

Pastāv iespēja, ka jau nākamajā sezonā F1 pasaules čempionātā debitēs sportists no Krievijas - Roberts Švarcmans, kurš šobrīd piedalās "Formula 2" seriālā. "Red Bull" konsultants Helmuts Marko iesaka "Ferrari" komandai nodrošināt Švarcmanam vietu "Alfa Romeo", bet varbūt braucēju savā paspārnē varētu uzņemt "Haas".

Vēl šonedēļ kādā intervijā "Ferrari" boss Matija Binoto apgalvoja, ka ir pāragri spriest, vai debijai "Formulā 1" būtu gatavs Miks Šūmahers, septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls. Kā zināms, gan Šūmahers, gan Švarcmans ietilpst "Ferrari" jauno pilotu akadēmijas programmā.

"Red Bull" konsultants Marko, kurš F1 čempionātā ievedis daudzus jaunos talantus, uzskata, ka tieši Šūmahera 20 gadus vecais komandas biedrs F2 čempionātā Švarcmans ir tas, kuram būtu jādod iespēja.

"Viņš ir inteliģents, ātrs un spēj būt saudzīgs pret riepām," intervijā "f1-insider.com" sacīja Marko. "Ja es būtu "Ferrari" vadītāju vietā, nākamgad viņam dotu iespēju startēt "Alfa Romeo" komandā."

Švarcmans 2018. gadā kļuva par "Toyota Racing Series" čempionu, 2019. gadā uzvarēja "Formula 3" čempionātā, bet šobrīd ir "Formula 2" seriāla līderis.

Tāpat šobrīd aizkulisēs runā, ka Švarcmans ir kandidāts uz vietu "Haas" komandā, kas, tāpat kā "Alfa Romeo", izmanto "Ferrari" ražotos dzinējus.

Bijušais Lemānas 24 stundu brauciena uzvarētājs Džons Nīlsens uzskata, ka Švarcmans būtu labs ieguvums "Haas" vienībai, aizvietojot vienu no tās tagadējiem pilotiem: "Kevinam Magnusenam ir jāturpina tas, ko viņš tik labi izdarīja Ungārijas posmā, bet es neredzu, ka Romēnam Grožānam būtu vieta komandā uz nākamo sezonu."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2020-07-24 11:25, pirms 4 gadiem
Švarcmans ir pat pārāks labs priekš F2.
Šobrīd Ferrari ir tik švaki, ka nav starpības starp Haas un Alfa, jaunais var abās var braukt un pierādīt savu varējumu.
p.s. ņemot vērā Ungārijā sasniegto, Švarcmans arī var aizvietot Binoto, jo viņš ar riepām sasniedza vairāk nekā Ferrari, un Leklerks noteikti būtu punktos.

     [+] [-]

, 2020-07-24 12:03, pirms 4 gadiem
Švarcmans šobrīd izskatās patiešām ļoti labi. Pārliecinošs kopvērtējuma līderis, neskatoties uz to, ka vienās sacīkstēs nācies izstāties.

     [+] [-]

, 2020-07-24 13:02, pirms 4 gadiem
cepuri nost