Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Visas mašīnas testos izskatās pēc "Red Bull" pagājušā gada modeļa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Visas mašīnas testos izskatās pēc "Red Bull" pagājušā gada modeļa"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komanda F1 testu pirmajā dienā bija pārliecinoši ātrākā, kā rezultātā ļoti apmierināti ar jauno RB20 modeli ir gan Makss Verstapens, gan vienības padomnieks Helmuts Marko.

Pirmās dienas izskaņā Verstapena "Red Bull" bija par vairāk nekā sekundi ātrāka nekā tuvākā sekotāja Lando Norisa "McLaren" un trešajā vietā esošā Karlosa Sainca "Ferrari" formula. Džordžs Rasels no "Mercedes" vienības palika otrajā desmitniekā, taču uz ātrākajiem apļiem netēmēja, savu labāko rezultātu uzrādot ar cietāka sastāva riepām.

"Ļoti, ļoti, ļoti iespaidīgi," sacīja Marko. "Nobraucām 142 apļus vairāk vai mazāk bez jebkādām problēmām. Mašīnas koncepts darbojas. Tā ir pirmā galvenā lieta. Mašīna reaģē, un mēs attīstāmies. Jā, izskatās labi. Visas izmaiņas, ko veicām un viss, ko izmēģinājām, uz to mašīna reaģēja, bija tikai jāpieslīpē nianses. Mēs visi smaidām."

Marko arī atzīst, ka konkurenti ir aizguvuši daudzas idejas no "Red Bull" iepriekšējā gada mašīnas, taču būs jāpaiet laikam, pirms izdosies nokopēt RB20 konceptu.

"Izmaiņas vienmēr ir risks," viņš saka. "Ja paskatāties uz "Mercedes", viņiem bija šādas tādas problēmas, bet mūsu mašīna strādāja jau no pirmā apļa. Esam ļoti lepni un iepriecināti. Arī izturība ir neticami laba. Un tas, ko novēroju no riepu veiktspējas viedokļa, "Ferrari" atkal ir lielākas problēmas nekā mums. Arī "McLaren" mašīna izskatījās nedaudz nervoza. Runājot par "Mercedes", nezinu, ko viņi darīja. Skaidrs, ka viņi ir ātrāki nekā parādīja. Bet par sevi varam būt pārliecināti. Domāju, ka konkurenti nespēja prognozēt, ko būsim paveikuši. Visas pārējās mašīnas izskatās kā mūsu pagājušā gada modelis. Būs vajadzīgs laiks, pirms viņi nokopēs mūsu tagadējo konceptu."

Verstapens apstiprina, ka "Red Bull RB20" labi atsaucas uz veiktajām izmaiņām.

"Nobraucām daudzus apļus un izmēģinājām dažādas lietas, kas bija svarīgas, un esmu kopumā apmierināts ar to, kā gāja," saka pēdējo trīs sezonu F1 čempions. "Pēc ziemas pārtraukuma pirmie apļi vienmēr ir nedaudz pārsteigumu pilni, bet tad ieej atpakaļ ritmā diezgan ātri. Kopumā auto bija atsaucīgs un, ņemot vērā, ka šie ir tikai testi, tā bija viena laba diena."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv