Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" F1 komanda varētu kļūt par "Ferrari" jauno talantu kaltuvi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" F1 komanda varētu kļūt par "Ferrari" jauno talantu kaltuvi
Foto: giuliaforums.com

"Ferrari" priekšsēdētājs Serdžio Markione jau iepriekš izteicies, ka vēlas nākotnē redzēt Formulā 1 atgriežamies "Alfa Romeo" rūpnīcas komandu, bet tagad jau iezīmējis mazliet konkrētākas projekta aprises.

Markione ir priekšsēdētājs arī "Fiat Chrysler Automobiles" grupai, kuras paspārnē ietilpst vairāki auto ražotāji, tostarp "Alfa Romeo", kas šobrīd piedzīvo uzplaukuma laikus un prezentējusi vairākus jaunus ielas mašīnu modeļus, ar ko cer konkurēt starptautiskajā tirgū. Jau izsenis "Alfa Romeo" rūpnīca bijusi cieši saistīta ar autosportu, taču pēdējās desmitgadēs šī tradīcija zudusi.

Jau iepriekš Markione izteicies, ka gribētu redzēt "Alfa Romeo" startējot Formulā 1 rūpnīcas komandas statusā, un šonedēļ viņš atzinis, ka šādu projektu nākotnē patiesi vēlas īstenot, padarot to par jauno talantu kaltuvi. Līdzīgā veidā šobrīd F1 čempionātā startē "Red Bull", kas ar savas otrās komandas "Toro Rosso" palīdzību dod pieredzi saviem topošajiem pilotiem.

"Nākotnē "Alfa Romeo" varētu kļūt par izaugsmes vietu jaunajiem itāļu pilotiem," paziņojis Serdžio Markione. "Labākais no viņiem, Džovinaci, jau ir kopā ar mums, bet ir arī citi, un viņiem ir grūtības atrast savu vietu. "Alfa Romeo" viņiem varētu piedāvāt lielākas iespējas nekā mūsu klientu komandas "Haas" un "Sauber"."

Kā zināms, nesen "Ferrari" par savu trešo pilotu apstiprināja 2016. gada GP2 vicečempionu Antonio Džovinaci.

Savulaik, pagājušā gadsimta pirmajā pusē, "Ferrari" ienāca "Grand Prix" sacīkstēs tieši ar "Alfa Romeo" palīdzību. Savukārt Formulā 1, kā rūpnīcas komanda, "Alfa Romeo" pēdējo reizi startēja 1985. gadā.

"Ir iespējama "Alfa Romeo" komandas atgriešanās, iespējams, sadarbībā ar "Ferrari" rūpnīcu," saka Markione. "Tomēr tas pagaidām vēl nenotiks, jo "alfai" vajag nopelnīt naudu ar "Giulia" un "Stelvio" ielas modeļu pārdošanu."

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1, GP2, GP3, Formula...