Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Anomāliju dēļ "Red Bull" mašīna dažreiz nav prognozējama"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Anomāliju dēļ "Red Bull" mašīna dažreiz nav prognozējama"
Foto: Motorsport.com

"Red Bull Racing" komandas vadītājs Kristians Horners atzinis, ka šī gada F1 sacīkšu modelim RB16 novērotas "anomālijas", kā rezultātā dažkārt mašīna uzvedas neprognozējami. Tikmēr Makss Verstapens atzīst, ka Ungārijas posmā izcīnītā otrā vieta ir kā uzvara, ņemot vērā, ka neilgi pirms starta sportists piedzīvoja avāriju.

Austriešu vienība šo sezonu sāka, cerot, ka tai snieguma ziņā būs izdevies pietuvoties "Mercedes" komandai, ko iepriekšējās sezonās dažkārt izdevās sakaut, tomēr ne pietiekami bieži, lai varētu reāli cerēt uz titulu. Lai gan Verstapens divos no aizvadītajiem trim posmiem kāpis uz pjedestāla un vienā izstājies no "Top 3" pozīcijas tehnisku problēmu dēļ, iesaistīties cīņās par uzvarām viņam vēl nav izdevies.

"Mašīnai ir dažas anomālijas, kas tai liek dažbrīd uzvesties ne tā, kā esam to paredzējuši," skaidro Horners. "Daudz darba tiek darīts, lai to izprastu un varētu informāciju izmantot turpmākajās sacīkstēs. Domāju, ka kaut kas nav kārtībā aerodinamikas jomā. Noteiktos apstākļos mašīna uzvedas tā kā vajag. Verstapena atgūšanās bija kaut kas pamatīgs, bet "Mercedes" vienalga ir labāks ātrums, kā mēs to varam redzēt. Nedēļas nogalē ieguvām daudz vērtīgu datu, tāpēc komanda strādās, lai visu izprastu un iespējami ātrāk atrisinātu."

Ungārijas "Grand Prix" laikā, dodoties uz starta laukumu, Verstapens ieslīdēja barjerā, bet mehāniķi līdz sacīkšu sākumam spēkratu saveda kārtībā. Holandietis startēja septītais, bet finišēja otrais, pēdējos apļos nepielaižot bīstami tuvu Valteri Botasu, lai gan "Mercedes" pilots visiem spēkiem centās viņu panākt un cerēja apdzīt.

"Tas, protams, nebija tāds sākums, kādu es gribēju," avāriju vēl pirms starta komentē Verstapens. "Mehāniķi paveica brīnumainu darbu, salabojot manu mašīnu. Es nezinu, kā viņi to paveica, bet tas bija neticami. Esmu gandarīts, ka izdevās viņiem atmaksāt ar izcīnītu otro vietu. Ļoti svarīga bija sacīkšu pirmā daļa, bet pēc tam mums bija labs ātrums un pareiza stratēģija. Braucām savā ritmā un tas ir labi, ka izdevās iespraukties starp abiem "Mercedes"."

Braucējs atzina, ka uztraucies, vai avārijā nebūs sabojāta piekare, taču pēc remontdarbiem spēkrats bijis kā jauns: "Šķita, ka nevarēšu startēt, tāpēc, izcīnot otro vietu, ir sajūta, ka esmu uzvarējis. Kad Botass man nokļuva pusotras sekundes atstatumā, viņam neklājās viegli, jo šajā trasē ir grūti sekot citai mašīnai. Pēdējā aplī vēl priekšā gadījās atpalicēji, un tas manu dzīvi vieglāku nepadarīja, sevišķi ņemot vērā, ka tobrīd braucu jau ar nodilušām riepām. Tomēr izdevās noturēties priekšā un ar otro vietu esmu ļoti apmierināts."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...