Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa Vācijas GP avārijā vaino Magnusenu

Rolands Eliņš

Masa Vācijas GP avārijā vaino Magnusenu
Felipe Masa formulai neierastā un bīstamā pozīcijā
Foto: LaPresse/Scanpix

Brazīliešu F1 pilots Felipe Masa vakardienas Vācijas „Grand Prix” startā notikušajā avārijā vainojis Kevinu Magnusenu, kura rīcība esot novedusi pie Masas formulas apgāšanās.

„Avārija izskatījās daudz šausminošāk no malas nekā tobrīd, kad atrados formulā,” sacījis Masa, kura veselība nav cietusi. „Es vienkārši redzēju visu otrādi. Pirms tam biju priekšā, līdz ar to uzskatu, ka, ja reiz kādam bija jāuzmanās, tad tas ir aizmugurē esošais braucējs.”

Aizmugurē esošais braucējs bija Kevins Magnusens no „Mclaren” komandas, kurš apgalvojis, ka viņam nebija ne mazāko iespēju izvairīties no sadursmes: „Ja man būtu bijusi vieta, tad sadursme nebūtu notikusi. Man žēl, ka viss izvērsās šādi, patiešām centos izvairīties, taču tas gluži vienkārši nebija iespējams.”

Sacensību organizatori nolēma nepiešķirt nevienam no pilotiem, uzsverot, ka īpašu pārkāpumu nav veicis neviens no viņiem. Pēc avārijas, kurā Masas formula, atrodoties uz vāka, pa asfaltu aizslīdēja krietnu gabaliņu, atstājot aiz sevis dzirksteļu pēdas, Masa izstājās, savukārt Magnusens finišēja devītajā vietā.

Masam gan avārijas nav nekas jauns – nesenajā Kanādas GP viņš saņēma triecienu aizmugurē no Serhio Peresa, kurš pēc tam tika sodīts, bet pirms divām nedēļām Lielbritānijas GP Masa sadūrās ar Kimi Raikonena mašīnu un bija spiests doties piespiedu pitstopā.

„Esmu vīlies, jo šīs bija kārtējās sacīkstes, kurā kāda cita mašīna manī ietriecas un liek izstāties,” sarūgtināti sacīja Masa. „Tas ir īpaši rūgti, jo manā rīcībā ir mašīna, ar kuru varētu cīnīties par augstām vietām.”

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +3 [+] [-]

, 2014-07-21 12:52, pirms 10 gadiem
Kamer otrgadnieks Botass vaac pjedestalu kolekciju un ievelk Williams 3.v. Kontruktoru kausaa, tikmer shis gandriz katras sacenees paliek ar nuliiti punktu ailee. Neesmu eksperts, bet vai tad no aarmalas 1. liikumaa ir tik pargalvigi jaanogriezh celjs citiem pilotiem? Taada pieredze, bet rezultatos Massam tas nepaliidz.

     [+] [-]

, 2014-07-21 13:23, pirms 10 gadiem
te bija jāatstāj vieta Magnusenam! protams, Magnusenam bija jāspēj izgriezt sevis atstātajā vietā līkumu, ko nevar zināt vai tajā ātrumā viņš spētu.. šķiet tāpēc aŗi nav nevienam soda, jo abi kaut kādā ziņā vainīgi

  +1 [+] [-]

, 2014-07-21 13:40, pirms 10 gadiem
Pilnīgi normāls starta incidents.
Un ja FIA neiedeva sodu, tātad, Massa pats bija vainīgs un varēja atstāt savam konkurentam vairāk vietas. Tā savulaik cieta Hamiltons, kurš Weberu apdzina pa ārmalu, savukārt Webers nevarēja izņemt līkumu un nobremzēt un ar priekšējo riteni salauza Hamiltonam aizmugurējo riteni. Rezultāts ir zemāk linkā:
accidente webber Hamilton gp singapur 2010 -...
Massa pats vien vainīgs!!!
Un Kanādā pats Massa ielidoja Peresā nevis saņēma triecienu, autors ir Massa pusē!

  +3 [+] [-]

, 2014-07-21 14:55, pirms 10 gadiem
Massa ar saviem mauglja gaajieniem te bojaa visu pasaakumu

  +2 [+] [-]

, 2014-07-21 18:37, pirms 10 gadiem
Atkal jau kāds cits vainīgs. Priekšā viņš bija, bet ne jau par mašīnas tiesu. Tieši pus korpusu, kur Magnusena priekšējais rats bija starp Masas abiem ratiem. Un, ja Masa pats griež virsū un grib tādā variantā braukt par ideālo trajektoriju, tad Magnusenam atlika tikai izbraukt no trases, lai izvairītos no sadursmes. Nez kādēļ ALO cīnoties RIC no ārmalas negrieza uz ideālo trajektoriju? Kpc? Jo tur jau kāds bija priekšā, bet Masam nekad neviens netraucē. Un pēc tam čīkst.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-21 20:22, pirms 10 gadiem
Sodu par šo sadursmi ja nebūtu izstājies būtu saņēmis pats Massa!
Масса обвинил во всём Магнуссена, но Чарли Уайтинг так не считает: «Фелипе должен знать, что, выбирая траекторию внутри поворота, он должен оставлять место». Фелипе избежал штрафа только потому, что сам оказался жертвой этого происшествия.

     [+] [-]

, 2014-07-21 22:25, pirms 10 gadiem
Sīkais čīkstulis vienmēr vaino citus, kaut gan pats nejēdz braukt. Vispār par brazīļiem pēdējā laikā gribas ierēkt - PK džeki riktīgi bumbu paspārdija (pareizāk būtu - nepaspārdija), vakar futzāla finālspēlē no krieviem ierija 5:8 un saldajā Masa uz mutes šļūkā.

     [+] [-]

, 2014-07-22 10:48, pirms 10 gadiem
Visiem brazīļiem kāds traucē, tāds pats raudātājs bija Baričello un tāds pats ir Massa.