Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss un Hamiltons ātrākie Spānijas "Grand Prix" pirmajos treniņbraucienos

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Noriss un Hamiltons ātrākie Spānijas "Grand Prix" pirmajos treniņbraucienos
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

LETA--DPA. Lielbritānijas piloti Lando Noriss un Lūiss Hamiltons piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) sezonas desmitā posma - Spānijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā "McLaren" pilots Noriss 4,7 kilometrus garo Katalonijas trases apli veica vienā minūtē un 14,228 sekundēs. Pēdējo trīs sezonu čempions Makss Verstapens ("Red Bull") bija otrs ātrākais ar 0,024 sekunžu deficīt, bet vairāk nekā trīs sekundes desmitdaļas zaudēja Karloss Sainss juniors ("Ferrari").

Tālāk bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), Serhio Peress ("Red Bull"), Oskars Pjastri ("McLaren") un Hamiltons ("Mercedes"), bet Šarlam Leklēram ("Ferrari") bija 11.rezultāts.

Otrajā sesijā ātrākā pilota Hamiltona laiks bija viena minūte un 13,264 sekundes. Otrais šoreiz bija Sainss ar 0,022 sekunžu deficītu, bet vēl 0,033 sekundes lēnāks bija Noriss.

Ceturto rezultātu uzrādīja Pjērs Gaslī ("Alpine"), piektais bija Verstapens, sestais - Leklērs, septītais - Pjastri, astotais - Okons. Peress, kuram svētdienas sacīkstē būs trīs starta vietu sods, šoreiz bija 13.vietā.

Sestdien notiks vēl viens treniņbrauciens un kvalifikācija, bet svētdien tiks aizvadīta Spānijas "Lielā balva".

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 194 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 138 punktiem ieņem Leklērs, bet trešais ar 131 punktu ir Noriss, ceturtā vieta ar 108 punktiem ir Sainsam, savukārt piekto pozīciju ar 107 punktiem ieņem Peress.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Izmantotie resursi:
LETA