Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Peress ir mentāli sagrauts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Peress ir mentāli sagrauts"
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzinis, ka komandas pilots Serhio Peress šobrīd ir psiholoģiski zemā punktā, liekot noprast, ka jau pēc vasaras atvaļinājumu laika viņa vietu varētu ieņemt cits pilots. Visticamāk tas būtu Liams Lavsons vai Daniels Rikjardo.

Jau septiņus posmus pēc kārtas Peress nav spējis kāpt uz pjedestāla, kamēr otrs "Red Bull" braucējs Makss Verstapens šajā laikā guvis trīs uzvaras un kopumā piecus pjedestālus. Lai gan pirms kāda laika meksikānis tika pie jauna līguma uz nākamo sezonu, šobrīd aizvien vairāk tiek runāts, ka vietu komandā viņš varētu zaudēt jau šīs sezonas laikā.

"Ar visām neveiksmēm, kas Serhio bijušas, viņš ir mentāli sagrauts," sacīja Marko.

Jautāts, vai "Red Bull" patiešām varētu lauzt Peresa līgumu, ja līdz vasaras brīvdienām, kas sekos pēc nākamajiem diviem posmiem Ungārijā un Beļģijā, sportists būs 100 punktus vai vairāk aiz Verstapena, Marko neslēpa: "Gandrīz visiem pilotiem līgumos ir klauzulas kas attiecas uz sniegumu. "Formulā 1" nekad nekas nav droši."

Komandas boss Kristians Horners izteicies, ka Peresa pašreizējā forma "nav ilgtspējīga". Tikmēr "Red Bull" programmas jaunais talants Liams Lavsons Silverstonā jau ticis pie iespējas filmēšanās dienas ietvaros izmēģināt šī gada F1 mašīnu un zināms, ka šomēnes Imolā viņam paredzēti testi ar divus gadus vecu "AlphaTauri" sacīkšu auto. Horners gan norāda, ka testi ieplānoti vairākus mēnešus atpakaļ, cenšoties kliedēt runas, ka komanda gatavo pilotu Peresa vietas ieņemšanai jau septembrī gaidāmajā posmā Zandvortā.

Silverstonā Verstapena mašīna tika aprīkota ar jaunu grīdu un šonedēļ Ungārijas posmā pie tādas tiks arī Peress. Sarūpēti arī citi uzlabojumi, kas pēc medija "Auto Bild" aplēsēm varētu dot 0.1 līdz 0.2 sekundes aplī.

"Uzlabojumiem vajadzētu strādāt," prognozē Marko. "Citādi neizskatīsies labi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv